Max dodatki dla pierwszej linii

Pani Magdalena Rzeczkowska
Szef Krajowej Administracji Skarbowej

W imieniu ZZ Celnicy PL zwracam się z wnioskiem o przyznanie funkcjonariuszom wykonującym zadania kontrolne w bezpośrednim kontakcie z osobami przyjeżdżającymi z krajów i regionów o podwyższonej transmisji koronawirusa SARS-CoV-2:

• dodatków specjalnych, o których mowa w art. 226 ustawy o KAS,
  • dodatków kontrolerskich w maksymalnej wysokości.
(...)
Funkcjonariusze ci stale powinni pobierać dodatki w wysokości 1000zł, w sytuacji pandemii 2000zł. (...)

Czytaj całe pismo w załączeniu

Attachments

Możecie obrażać innych forumowiczów którzy realnie a nie życzeniowo patrzą na problem dodatków ale jest jak jest. Po mnie to spływa. Rzeczywistość jest taka że sejm głosami pisiorkòw odrzucił dodatki dla służby zdrowia 😠 więc o czym w ogóle dyskusja. Życzę wszystkim nam zdrowia.😷

Jeżeli po Tobie to spływa to nie rozumiem po co udzielasz się w temacie.

Rzeczywistość jest taka że sejm głosami pisiorkòw odrzucił dodatki dla służby zdrowia 😠 więc o czym w ogóle dyskusja. Życzę wszystkim nam zdrowia.😷
Sejm nie ma tu nic do gadania. Wysokość dodatków regulują odpowiednie przepisy. Mówią one wprost, że ich wysokość zależy min. od stopnia złożoności, uciążliwości lub ryzyka. Jeżeli na funkcjonariusza nakładane są nowe zadania (kontrola sanitarna, kontrola stanów magazynowych u eksporterów, kontrola wywozu art. medycznych), zwiększa się ryzyko w związku z epidemią to należy te dodatki podnieść - zgodnie z prawem.

Czy to źle że pewne osoby domagają się respektowania prawa ?!

Mam wrażenie że niedługo domaganie się pensji będzie dla niektórych zachowaniem "rozszczeniowym".

Dobrze że Związek walczy o " Pierwszą Linię".. ale jak się skończy cały ten tzw "Koronawirus" to czy związki mogły by zainterweniować w sprawie dodatków dla Wydziałów DŚ. Bo z moich informacji wiem że coś takiego miało powstać bądz powstało(Ręki uciąć nie dam) gdyż nie ukrywajmy ale w tych wydziałach to chyba nikt o nich nie pamięta a może warto bo średnio na jednego funka przypada ok 20-30 spraw .... Ludzie pokażcie mi instytucje gdzie ktoś na Głowę ma tyle spraw.... Terminy gonią niemiłosiernie terminy gonią za zawalenie terminu dostajesz po premii .... Bardzo Proszę Związek Zawodowy o informację w tym temacie gdyż widzę iż z tych wydziałów ludzie albo odchodzą na emke albo składają wypowiedzenia.

Rozumiem szlachetne intencje przewodniczącego, ale to bzdura i pisanie tylko dla samego pisania. Skoro nam dodatki po 2 tysie, to dla lekarzy i pielęgniarek po 5 a tym którzy opiekują się w domach opieki społecznej to lekko po 10, a co? Czemu nie?

Już nawet nie będę komentował kwestii tzw pierwszej linii... Może tym co pracują czy pełnią służbę "wewnątrz" to potrącać po 500 a tym co są na pracy zdalnej to w ogóle zawiesić pensję...
Kanapowiec wracaj na kanapę!

Back
Do góry