Komunikat po podpisaniu porozumienia w sprawie zasad podziału środków na wynagrodzenia i uposażenia z III transzy środków Ustawy Modernizacyjnej.

Witajcie,

Informujemy, że w dniu 10 grudnia 2024 r. zostało podpisane porozumienie dotyczące podziału trzeciej transzy uchwały modernizacyjnej przez wszystkie organizacje związkowe działające w KAS.

Treść porozumienia w załączeniu.

Jednocześnie wskazaliśmy Kierownictwu KAS, że istnieje potrzeba kolejnej uchwały modernizacyjnej o której, wielokrotnie mówiliśmy na spotkaniach w Ministerstwie Finansów w celu naprawienia różnic płacowych.

Wybrzmiało to również w komunikacie Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych.

Zarząd Główny
ZZ Celnicy PL

Attachments

• Zdjęcie 1.jpg
    Zdjęcie 1.jpg
    422,8 KB · Wyświetleń: 4 941
  • Zdjęcie 2.jpg
    Zdjęcie 2.jpg
    514,5 KB · Wyświetleń: 1 236
  • Zdjęcie 3.jpg
    Zdjęcie 3.jpg
    399,8 KB · Wyświetleń: 1 137
  • Zdjęcie 4.jpg
    Zdjęcie 4.jpg
    407,7 KB · Wyświetleń: 1 020
  • Zdjęcie 5.jpg
    Zdjęcie 5.jpg
    458,2 KB · Wyświetleń: 1 299
Dalej uważacie, że "po równo dla wszystkich" jest właściwe ?!
Tak, ostatni wiersz procent środków na dorównanie do minimum pokazuje, że już niema wszyscy osiągnęli minimum a jak nie to przy równym podziale 3 transzy i tak osiągną.
Szkoda mi prądu na pisanie kolejny raz o grabieży na środkach przy takim dzieleniu i w sumie kończę temat.

Ostatnia edycja:
TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI !!
"Procent środków jaki należy przeznaczyć z ogólnej dla KSC z puli III transzy na osiągnięcie min" - przy wskaźnikach powyżej 100% wprost oznacza, że ...
... na osiągnięcie przez ludzi minimum, PINIĘDZY NI MA I NIE BEDZIE !!
Dodajmy do tego g...wniane inflacyjne (?!)

Dalej uważacie, że "po równo dla wszystkich" jest właściwe ?!

Mimo wszystko chciałbym znać opinię Zarządu wobec tych danych. Przypuszczam oczywiście, że ów się "wypnie" i nie tylko nic z tym nie zadziała ale i nie skomentuje ...
Oczywiście,że skomentuje , ale w weekend, bo jutro ide do pracy, a jeszcze musze odp. na kilkanaście maili. Ale poddaję pod Waszą rozwage ; JAK MOŻNA BYŁO PODZIELIĆ ?

Lublin i Łódź
Dwie najlepsze Izby.

Odwróć tabelę, Lublin i Łódź będą na czele!!!!!

ps. ktoś kiedyś pisał, że wszyscy funkcjonariusze osiągnęli minimum na mnożnikach.

W Lublinie raptem połowa, w Łodzi ćwiartka.
Brawo 👏

Ja mówiłem, z zastrzeżeniem, że jak nie to dosłownie są ciut pod docelowym mnożnikiem. I ta tabela potwierdza moje słowa.

Jak spojrzysz na ostatni wiersz tabeli i zrozumiesz co oznacza, to będziesz wiedział, że tym co nie osiągnęli brakuje tyci tyci o czym świadczy ułamkowy procent puli do podziału do osiągnięcia minimum.

Nie kazdy to dostrzeże, nie każdy zrozumie, a powinien, bo ponoć celnik widzi więcej.

Popatrz na wiersz 7 on mówi ile serdnio na etat, na którym nie osiągnięto minimum brakuje do tego minimum. W Lublinie to ok 35zl średnio brakuje do minimum a w łodzi 68zl. Podwyżka to 499 minus haracz czyli jakieś 340zl.

Co jeszcze jest niejasne?

Patrzcie na drugą zakładkę w arkuszach, pierwsza co się otwiera to cywile i u nich jest bieda z nędzą, im kasy nie wystarczy do osiągnięcia minimum. Dlatego proponowałem by nie ustalać takich samych zasad cywilom i funkom.

...
Szkoda mi prądu na pisanie kolejny raz o grabieży na środkach przy takim dzieleniu i w sumie kończę temat.

Po pierwsze, miałeś skończyć temat, a rozwodzisz się nad nim w kolejnych postach 🤣
Po drugie trzymasz się kurczowo "własnego tyłka" nie zauważając, że w KAS są także cywile.
Zapewne nie chce Ci się nawet zerknąć na tabelki służby cywilnej, bo nie smoliłbyś tak jednoznacznych bzdur.
Owszem, funkom brakuje niewiele ale ten Związek, to nie tylko funki, lecz także cywile, ZWŁASZCZA "ucywilnieni", czyli ludzie pokrzywdzeni "w pieniądzach" w trójnasób systematycznie i aksjomatycznie "olewani" przez wszystkich, jako "obcy" - zarówno przez przełożonych, jak i przez obydwa środowiska !!
To zwłaszcza oni podwyższają te wspomniane wcześniej wskaźniki powyżej 100% "zasobów" i zapewne znów zwłaszcza oni dostaną po d*pie ...

No miałem, tak jak kilka osób miało pisać na temat.

Rzucę tylko jeszcze przypomnienie - pisałem nie raz, że kasę funkom można dzielić inaczej niż cywilom. To że w związku z danymi z tabelek jakie mamy po fakcie ustaleń wynika, że można było spokojnie dać po równo a cywilom dzielić choćby tak jak ustalono.
Mój tyłek to funki i z nimi sympatyzuje o i nich się wypowiadam, w cywili nie wnikam, nie widzę sposobu na zapanowanie nad chaosem jako u nich jest zwłaszcza w kontekście tylu trefnych związków.

Back
Do góry