Masz rację zapomniałem o tym spotkaniu z końca listopada ale proponuję zwrócić uwagę na tabelkę którą sporządził mój kolega korzystając z nadmiaru wolnego czasu na wysokopłatnym eksperckim stanowisku. Ów kolega będąc inteligentniejszym ode mnie od razu wykoncypował o co chodzi z tymi "środki przeznacza się na podwyżki uposażenia do osiągnięcia średnich mnożników uposażenia na danym stanowisku w poszczególnych jednostkach org. KAS" i stworzył wykaz średnich uposażeń dla każdego stanowiska. Wystarczyło do min. mnożnika dodać średnią wartość "ponad mnożnikową" z tabelek podanych na spotkaniu i szast-prast powstała niżej wymieniona tabelka. Jako że byłem spragniony wiedzy otrzymałem kilka ciekawych info na co zwrócić uwagę. Otóż niektórzy będą się zastanawiać jakie to referaty znajdują się w grupie(obszarze) I wynagrodzeń. Jest tylko jeden czyli CWW- referaty wsparcia. Okazało się ze owych referatach można dochrapać się stanowiska nawet st. experta SC-S co nota bene jest nieosiągalne dla szeregowych f-szy z działów CZR, OC, CKR czy COL (wg obowiązującej siatki). Jest nawet taki dział CWW który jest wręcz omaszczony osobami na stanowiskach eksperckich (3 exp., 2 mł. exp.) a w tym samym dziale jest aż 8 f-szy SC-S. Tymczasem Izba (nie powiem która) w której znajduje się rzeczony dział CWW narzeka na braki f-szy. Może należy sięgnąć po te wybitne ekspercie jednostki tym bardziej że średni mnożnik w obszarze I niekiedy przerasta średnie mnożniki w obszarze II. Skąd się tam wzięli ci wybitni ludzie? Czy to jakieś niedobitki po Kapicowych mianowaniach i wartościowaniach którym ktoś zechciał zapewnić miękkie lądowanie? Jeśli są to osoby które przeniesiono do tych komórek z racji ucywilnienia a potem odzyskali swój mundur to zwracam honor ale tym bardziej należałoby te osoby przenieść tam gdzie są potrzebni. I wreszcie crème de la crème z-cy kierowników oddziałów/naczelników wydziałów- towarzystwo o najwyższych średnich mnożnikach, jedyna grupa bez osób poniżej minimalnego mnożnika. Gdy wszyscy osiągniemy już minimalny mnożnik dorzucimy im hojną rączką aby każdy z nich miał 0,5 ponad minimalny mnożnik(!) aby uczynić zadość paragraf 3 ust. 1 pkt 2 ppkt b nie wiem czy związkowcy wiedzą co podpisali bo jak dla mnie wygląda to na celowe działanie w celu zaspokojenia wymogów nepotów, pociotków, córeczek, synalków i innych pieszczochów różnorodnych układów rodzinno-towarzysko-erotycznych.