Komunikat o stanie spraw prowadzonych w Sądach Pracy dot. art. 41 ustawy okołobudżetowej na 2023 rok

Witam,
W załączeniu przesyłamy Komunikat oraz informacje publiczną, o stanie spraw prowdzonych w Sądach Pracy dot. art. 41 ustawy okołobudżetowej na 2023 rok

Komunikat
o stanie spraw w Sądach Pracy dot. art. 41 ustawy okołobudżetowej na 2023 r.

Zarząd Związku Zawodowego CELNICY PL ma przyjemność poinformować, iż Sąd Rejonowy
w Zielonej Górze wydał już 23 korzystne orzeczenia dla funkcjonariuszy służb mundurowych ws. tzw. legislacji okołobudżetowej 41/2023, zaniżającej bezprawnie uposażenia za styczeń i luty 2023 r. funkcjonariuszy wszystkich służb mundurowych w Polsce przechodzących na wypracowane emerytury.

Jednocześnie z ubolewaniem stwierdzamy, iż WSA w Łodzi w wyroku III SA/Łd 167/25 orzekł odmiennie, co jest rekomendowane do bezwzględnego zaskarżenia do Naczelnego Sądu Administracyjnego.
Podajemy do wykorzystania sygnatury ww. wyroków Sądu Rejonowego w Zielonej Górze IV P 86/25, IV P 74/25, IV P 113/25, IV P 161/25 , IV P 122/25 , IV P 185/24 , IV P 162/25 , IV P 166/25 , IV P 105/25 , IV P 160/25 , IV P 172/25 , IV P 150/25 , IV P 70/25 , IV P 101/25 , IV P 120/25 , IV P 164/25 , IV P 121/25 , IV P 134/25 , IV P 30/25 , IV P 107/25 , IV P 47/25 , IV P 75/25 , IV P 148/25. Z powyższych spraw sprawa IV P 185/24 zakończyła się prawomocnym wyrokiem Sądy Okręgowego w Zielonej Górze sygn. akt IV Pa 160/24 , w pozostałych sprawach trwają apelacje.

Z posiadanych informacji wynika, iż akcja składania pozwów w przedmiocie 41/2023 w pozostałych Sądach Pracy w całej Polsce nabiera dynamiki.

Również informujemy, iż przed Trybunałem Konstytucyjnym trwa akcja powtórna Petycja wielokrotna nr 2/2025 ws. 41/2023, prosimy o jak najszersze wsparcie, link https://trybunal.gov.pl/informacja-publiczna-media/obsluga-medialna/petycje/art/petycja .

Pozdrawiamy wszystkich zainteresowanych dziękujemy za zaangażowanie i współpracę oraz życzymy dalszych sukcesów.

Zarząd
ZZ CELNICY PL

Attachments

MEGA WSTYD. Nie wiem nawet co powiedzieć moim znajomym z Policji.....brak słów....nie pamiętam takiego zdarzenia....nawet z udziałem funkcjonariuszy z innych służb...a stary jestem.... Chociaż tak naprawdę nie znamy okoliczności co i jak..... Niemniej KATASTROFA.

Ostatnia edycja:
MEGA WSTYD. Nie wiem nawet co powiedzieć moim znajomym z Policji.....brak słów....nie pamiętam takiego zdarzenia....nawet z udziałem funkcjonariuszy z innych służb...a stary jestem.... Chociaż tak naprawdę nie znamy okoliczności co i jak..... Niemniej KATASTROFA.

Jeśli to prawda.

Pytanie o rekrutację się nasuwa od razu.

Testy psychologiczne ? Przecież to śmiech na sali. Internet i fora społecznościowe są pełne testów Ravena wraz z odpowiedziami.

Z całym szacunkiem dla tych zwierząt, ale małpa może się ich wyuczyć i zdać na 5.

Beknąć dyscyplinarnie powinien ten, kto ich opiniował psychologicznie do służby, a nawet ta cała Wysoka Komisja Rekrutacyjna .

Tylko patrzeć jak wykorzystają broń służbową.

Masakra, co się tam dzieje teraz.

Oświadczenie KAS​

Krajowa Administracja Skarbowa w oświadczeniu potwierdziła, iż w piątek wieczorem "doszło do czynnej napaści na funkcjonariusza Komendy Miejskiej Policji z udziałem 4 funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Dolnośląskiego Urzędu Celno-Skarbowego".

PIĄTKOWE ZDARZENIE WE WROCŁAWIU Z UDZIAŁEM FUNKCJONARIUSZA POLICJI I FUNKCJONARIUSZY SCS
Uprzejmie informujęemy, że sprawa jest na etapie postanowienia o przedstawieniu zarzutów, śledztwo dopiero się zacznie - zatem nie bardzo wiemy SKĄD TAKI WERDYKT MEDIÓW, SKAS . W kraju prawa do czasu zakończenia śledztwa - nie ujawnia się żadnych jego szczegółów. Ponadto nie wydae się wyroku - nim taki nie zostanie wydany przez Sąd.. PROSIMY O WSPARCIE DLA NASZYCH KOLEGÓW CAŁEGO ŚRODOWISKA. Z informacji uzyskanych od uczestników zajścia wiemy, że to nasi funkcjonariusze dzwonili na 112 i na Polcję z prośbą o interwencję, bowiem doszło do zatrzymania obywatelskiego osoby, która podawała się za policjanta, ale nie miała przy sobie ani legitymacji, ani nic innego nie wskzywało, że jest policjantem. Nasi funkcjonariusze byli po słuzbie w Rynku we Wrocławia - cale zajście miało miejsce ok 22.30 w piątek. Nasi funkcjonariusze to osoby w kończące służbę przygotowawczą, a Policjant to człowiek również przed 30 - stką i jak się okazało pełnił słuzbę w Konsulacie Ukrainy ul. Nankiera we Wrocławiu. Mundur, czapkę oraz legitymację przyniosła koleżanka Policjantta (pełniła słuzbie wraz z Policjantem w konsulacie) która podeszła do miejsca zdarzenia, po przyjeździe Policji. Jeśli nasi koledzy są winni zostaną ukarani, jeśli nie są winni - będziemy się cieszyć i jednocześnie mieć smutną refleksję, że nastały czasy, GDZIE FUNKCJONARIUSZE NIE POTRAFIĄ SIĘ DOGADAĆ.

PIĄTKOWE ZDARZENIE WE WROCŁAWIU Z UDZIAŁEM FUNKCJONARIUSZA POLICJI I FUNKCJONARIUSZY SCS
Uprzejmie informujęemy, że sprawa jest na etapie postanowienia o przedstawieniu zarzutów, śledztwo dopiero się zacznie - zatem nie bardzo wiemy SKĄD TAKI WERDYKT MEDIÓW, SKAS . W kraju prawa do czasu zakończenia śledztwa - nie ujawnia się żadnych jego szczegółów. Ponadto nie wydae się wyroku - nim taki nie zostanie wydany przez Sąd.. PROSIMY O WSPARCIE DLA NASZYCH KOLEGÓW CAŁEGO ŚRODOWISKA. Z informacji uzyskanych od uczestników zajścia wiemy, że to nasi funkcjonariusze dzwonili na 112 i na Polcję z prośbą o interwencję, bowiem doszło do zatrzymania obywatelskiego osoby, która podawała się za policjanta, ale nie miała przy sobie ani legitymacji, ani nic innego nie wskzywało, że jest policjantem. Nasi funkcjonariusze byli po słuzbie w Rynku we Wrocławia - cale zajście miało miejsce ok 22.30 w piątek. Nasi funkcjonariusze to osoby w kończące służbę przygotowawczą, a Policjant to człowiek również przed 30 - stką i jak się okazało pełnił słuzbę w Konsulacie Ukrainy ul. Nankiera we Wrocławiu. Mundur, czapkę oraz legitymację przyniosła koleżanka Policjantta (pełniła słuzbie wraz z Policjantem w konsulacie) która podeszła do miejsca zdarzenia, po przyjeździe Policji. Jeśli nasi koledzy są winni zostaną ukarani, jeśli nie są winni - będziemy się cieszyć i jednocześnie mieć smutną refleksję, że nastały czasy, GDZIE FUNKCJONARIUSZE NIE POTRAFIĄ SIĘ DOGADAĆ.

Zgadzam się w pełni. Żaden policjant nie powinien pełnić służby w pojedynkę, a tym bardziej podejmować interwencji .

Monitoring. Wniosek natychmiastowy o zabezpieczenie tego środka dowodowego.

Proszę też zrozumieć moje oburzenie.

Przecież jest oficjalne potwierdzenie Krajowej Administracji Skarbowej.

Której rzecznik prasowy ma obowiązek podjąć działanie adekwatne, np. zażądać sprostowania fake newsa.

W każdym razie w obydwu przypadkach masakra

Obywatelskie zatrzymanie kogo? Czy naszych "kolegów" przerosło ego i zabawić się chcieli w BSW MSWIA? I chcieli zatrzymać pełniącego w niepełnym umundurowaniu policjanta?
Edit. BSW KG Policji.

Ostatnia edycja:
Zgadzam się w pełni. Żaden policjant nie powinien pełnić służby w pojedynkę, a tym bardziej podejmować interwencji .

Której rzecznik prasowy ma obowiązek podjąć działanie adekwatne, np. zażądać sprostowania fake newsa.

I oczywiście badania na obecność alkoholu i innych substancji psychoaktywnych!

Moim zdaniem - czterech na jednego, to wszelkie komentarze zbędne.

"Zatrzymanie obywatelskie" ma się nijak do pobicia, więc póki sprawa
nie będzie wyjaśniona, "apele" o wsparcie czterech bijących jednego,
są co najmniej nie na miejscu ...

Moim zdaniem - czterech na jednego, to wszelkie komentarze zbędne.

"Zatrzymanie obywatelskie" ma się nijak do pobicia, więc póki sprawa
nie będzie wyjaśniona, "apele" o wsparcie czterech bijących jednego,
są co najmniej nie na miejscu ...

Czterech bijących jednego?

Kolega ma wiarygodne informacje?

Czasami może lepiej się zatrzymać czy zastanowić ...

Obywatelskie zatrzymanie kogo? Czy naszych "kolegów" przerosło ego i zabawić się chcieli w BSW MSWIA? I chcieli zatrzymać pełniącego w niepełnym umundurowaniu policjanta?
Edit. BSW KG Policji.

To jest coś takiego jak niepełne umundurowanie?

Moze też nawet 3/4 albo 1/2?

Litości z tymi spekulacjami.

Sami też wiemy, jak bywa z oficjalnymi komunikatami i newsami.

Aczkolwiek, tylko do nich możemy się odnosić....

Ponoć nasi balowali na mieście i zachowywali się głośno. Policjant po służbie podszedł do nich i zwrócił im uwagę żeby zachowywali się spokojniej. Zauważyli że facet ma broń ale nasi chcieli żeby pokazał legitymację. Wtedy policjant zaczął się oddalać i nasi zatrzymali go obywatelsko i zadzwonili na 112

To jest coś takiego jak niepełne umundurowanie?

Moze też nawet 3/4 albo 1/2?

Litości z tymi spekulacjami.

Sami też wiemy, jak bywa z oficjalnymi komunikatami i newsami.

Aczkolwiek, tylko do nich możemy się odnosić....
No podobno czapkę ktoś mu doniósł, a więc nie był w pełni umundurowany. Jasne?

Poza tym, czy teraz każdego kto zwróci uwagę na głośne zachowanie, niezależnie od przynależności służbowej czy też zwykłego cywila, należy obywatelsko zatrzymywać, bo grupie "mądrzejszych inaczej" i zapewne pod wpływem, tak się wydaje?
Mamy już ROG, to co szkodzi założyć ruch ochrony swobód głośnych obywateli po służbie :mad:

Back
Do góry