Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja bym zrozumiał i przełknął zwolnienie ze służby, gdyby to miało jakąś ludzką twarz. Tzn. wyraźnie powiedziane, napisane: dlaczego, za co, według jakich kryteriów ten zostaje a ten nie. Gdybym to wiedział choć miesiąc wcześniej, wszystko inaczej bym rozegrał, byłbym dalej funkcjonariuszem, miałem zaklepane stanowisko, formację, wszystko po ludzku by zagrało i wszyscy byliby zadowoleni. Ale tu chodziło o to, żeby zaszkodzić, zniszczyć i upokorzyć. Tego darować nie mogę. Ze sobie poradzę, że pewnie będzie lepiej niż było, to wiem. Ale żeby odchodzić ze służby w taki sposób? Wstyd i upokorzenie...tego nie można darować. Chce poznać winnych z imienia i nazwiska i zobaczyć, jak zostaną za to rozliczeni!
Wyrażasz tu myśli bardzo wielu z nas i każdy chyba dobrze wie, że ... dalej nie ma słów ...
Z imienia i nazwiska, to jeszcze masz szansę poznać tych, którzy nadal pozostali Ludźmi !!
Jeśli chodzi o tych, którym brak jakiejkolwiek choćby odrobiny człowieczeństwa, a o których
jakże delikatnie piszesz, to Ty doskonale znasz ich personalia.
Odnośnie rozliczenia ... wpierw wymyśl KTO mógłby ich rozliczyć ?!
Witam wszystkich zwolnionych i nie tylko
Chciałem zapytać Was sondażowo, bo nie możemy już dłużej czekać.
Spotkałem się z Ministrem M.Banasiem 25.08. i przyznał, że jest dużo błędów przy wdrażaniu KAS. Przyznał, że wielu wartościowych ludzi zostało zwolnionych.
Zaproponowałem sposób na ich rozwiązywanie sukcesywne i potem jeszcze telefonicznie apelowałem, ale jest cisza.
Wygląda to na celowe przeciąganie w czasie krzywd jakie wdrożył KAS, tak aby wszyscy zapomnieli.
Musimy o sobie przypomnieć.
Proponuję zorganizować miasteczko namiotowe w Warszawie. Miejsce do uzgodnienia. Trwać w nim aż krzywdy zostaną naprawione. W miejscu takim i w taki sposób, aby władza nie mogła przejść do porządku dziennego nad tym i je zbagatelizować.
Zbyt wielu porządnych, wartościowych, wybitnych i merytorycznych ludzi zostało zwolnionych na skutek intryg i interpersonalnych animozji, albo celowo i na złość ucywilnionych, aby pozwolić by przeszło to bez echa.
W interesie publicznym trzeba to odwracać.
Będę potrzebował ludzi z Warszawy, którzy zajmą się organizacją miasteczka. Proszę do mnie dzwonić. Chodzi mi tutaj głównie o załatwienie zgody właściciela terenu na ustawienie namiotów lub przyczep campingowych. Może też ktoś ma przyczepę lub taki namiot wojskowy lub podobny, które można wykorzystać
Hasła, inne działania w trakcie miasteczka, itd. to potem omówimy.
Miasteczko może przerodzić się w protest całej KAS o należne podwyżki.
Co o tym sądzicie? Nie wykluczamy przekształcenia miasteczka w pikiety i inne działania.
To może przytoczmy przepisy.jeśli byłeś funkiem SC, to 1.03.2017 stałeś się funkiem SC-S, nawet jeśli otrzymałeś informację o wykonywaniu obowiązków w US, to jasno wynika z treści art.165
To może przytoczmy przepisy.
...
Jako funkcjonariusz służby celnej.ias - napiszę prościej
w marcu wykonywałeś kontrole jako funk celny czy celno-skarbowy?
Jako funkcjonariusz służby celnej.
Odnośnie wcześniejszych wpisów (nie chce mi się cytować) - odpowiednikiem komisarza skarbowego jest ekspert skarbowy. Nie zmienia to faktu, iż część komisarzy dostała starszego kontrolera (głównie Ci, którzy nie mieli wyższego wykształcenia).
Rozumiem, że macie własne zdanie. Ja mam inne. I z tego co piszecie, to takie samo jak MF i wszyscy DIAS.
PS. Z zastrzeżeniem, to właśnie "za wyjątkiem".
PS. Z zastrzeżeniem, to właśnie "za wyjątkiem".
Rozumiem, że macie własne zdanie. Ja mam inne.
Nie zmienia to faktu, iż część komisarzy dostała starszego kontrolera (głównie Ci, którzy nie mieli wyższego wykształcenia).