Trwają zgłoszenia na manifestację! Udostępnij video koleżankom i kolegom ze służby!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To nic nowego. Te propozycje już były w MSWiA. Zwróciłem się do MF, żeby wprowadzić u nas analogiczne, plus gwarancje ustawowe, ale póki co cisza.MSWiA już zaczyna reagować. A MF?
https://nowiny24.pl/mswia-pozytywne...-podleglych-naszemu-resortowi/ar/c10-16987945
Oj 3mam kciuki ale niestety MF to betonyTo nic nowego. Te propozycje już były w MSWiA. Zwróciłem się do MF, żeby wprowadzić u nas analogiczne, plus gwarancje ustawowe, ale póki co cisza.
Miejcie baczenie na to, żeby (jeśli w ogóle dojdzie to do skutku) cwaniaczki nie próbowali sfinansować tego z podwyżek 7,8%+699.To nic nowego. Te propozycje już były w MSWiA. Zwróciłem się do MF, żeby wprowadzić u nas analogiczne, plus gwarancje ustawowe, ale póki co cisza.
Oj Adam Adam..... nic nie rozumiesz niestety....... To znaczy sensu powodu i KONIECZNOŚCI naszej obecności na manifestacjiOK,należy tam być i ja tam będę, choćby po to by poprzeć policjantów. Jednak protest skonczy sie podpisaniem porozumienia zz Policji z ich ministrem a nie Premierem. Owszem sa służby mundurowe jako takie ale pod względem prawnym sa to różne formacje o różnych prawach więc pikieta służb mundurowych może się skonczyć zwycięstwem Policji i klęską sl. celno-skarbowej. Co to nam da że będziemy widoczni? Nic, z Komitetem protestacyjnym będzie rozmawiał Premier? Akurat, wyśle ministra, najpewniej Wąsika to, że będziemy pod KPRM niczego nie zmienia. Wąsik obieca coś Policjantom a nas skieruje do naszego ministra bo on nie ma kompetencji by mówic w jego imieniu. Powtarzam nalezy być na pikiecie ale należy tez być mądrym przed szkodą, dotychczas bylismy mądrzy po szkodzie. Wiele osób tak myśli i dlatego nie pojedzie na pikiete. Nawet dziś rozmawiałem z takimi osobami. Oni nie pojadą bo widzą powtórke z historii, mozna na nich machnąć ręką ale mozna tez coś zrobić żebu uwierzyli, że teraz bedzie inaczej. Jak tak bedziemy na ludzi machali rekami to zobaczymy ilu nas bedzie w Warszawie.
Falcon, "Oj Adam Adam..... nic nie rozumiesz niestety....... To znaczy sensu powodu i KONIECZNOŚCI naszej obecności na manifestacji
Jaka powtórka z historii? Gdyby nie Celnicy co wierzyli jeszcze w ta instytucje i swoją siłę nie było by dziś emerytur mundurowych w cle. Wywalczyliśmy swoje bo rząd widział nasza sile gdy bylismy w Warszawie. Czas przestać gdybac tylko trzeba sie zebrac i jedziemy na pikiete! tylko potraficie plakac na forum bezimiennie ze zwiazek nic nie robi i nie oglasza akcji protestacyjnej a jak jest ogloszona pikieta to zero zainteresowania. Celniku zdeklaruj się po której stronie stoisz! Razem możemy wiele! Widzimy się w Warszawie. Gdyby nie Sławek dalej byśmy byli umundurowany mi cywilamiOK,należy tam być i ja tam będę, choćby po to by poprzeć policjantów. Jednak protest skonczy sie podpisaniem porozumienia zz Policji z ich ministrem a nie Premierem. Owszem sa służby mundurowe jako takie ale pod względem prawnym sa to różne formacje o różnych prawach więc pikieta służb mundurowych może się skonczyć zwycięstwem Policji i klęską sl. celno-skarbowej. Co to nam da że będziemy widoczni? Nic, z Komitetem protestacyjnym będzie rozmawiał Premier? Akurat, wyśle ministra, najpewniej Wąsika to, że będziemy pod KPRM niczego nie zmienia. Wąsik obieca coś Policjantom a nas skieruje do naszego ministra bo on nie ma kompetencji by mówic w jego imieniu. Powtarzam nalezy być na pikiecie ale należy tez być mądrym przed szkodą, dotychczas bylismy mądrzy po szkodzie. Wiele osób tak myśli i dlatego nie pojedzie na pikiete. Nawet dziś rozmawiałem z takimi osobami. Oni nie pojadą bo widzą powtórke z historii, mozna na nich machnąć ręką ale mozna tez coś zrobić żebu uwierzyli, że teraz bedzie inaczej. Jak tak bedziemy na ludzi machali rekami to zobaczymy ilu nas bedzie w Warszawie.