Decyzja-zwolnienie ze służby S.Siwy

Funkcjonariusze SCS i Pracownicy KAS

Koleżanki i Koledzy!

W dniu 30.03.2020r. odebrałem po 2 latach i 7 miesiącach decyzję wygaszającą mój stosunek służbowy.

Pozwólcie, że zacytuję trzy zdania, które właściwie to wszystko oddają na temat tej decyzji:
"Wobec ewidentnego braku elementarnych podstaw etosu służby funkcjonariusza w postawie Sławomira Siwego, brak przedłożenia propozycji ... uznać należy za w pełni uzasadniony."
"Dobro służby wymaga, aby w gronie funkcjonariuszy SCS oraz pracowników KAS znajdowały się osoby wolne od jakichkolwiek podejrzeń, jednoznaczne etycznie i praworządne".
"Chcąc zatem uniknąć ewentualnych przyszłych konfliktów wewnątrz organizacji, wynikających z arogancji i pretensjonalnego zachowania Sławomira Siwego, podjęto stosowne w opinii DIAS w Opolu rozstrzygnięcie".

Odbieram to jako pomówienia, ale muszę zaczekać co na to powie Sąd, a wcześniej organ II instancji.
Proszę o Wasze wsparcie. Dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają w tych trudnych zmaganiach, tej walce, która trwa już kilkanaście lat.

Ps. Przepraszam, że dla dobra sprawy nie publikuję całej decyzji. Zrobię to jak będzie prawomocnie zakończone postępowanie przed organami obu instancji.

Pozdrawiam
Sławomir Siwy

Proponuję, aby stworzyć pismo popierające Sławka jako wzorowego funkcjonariusza, który zawsze walczył o dobro wszystkich celników. Oczywiście zebranie tysięcy naszych podpisów i wysłanie do SSC. Pani Magdalena Rzeczkowska wywodzi się ze środowiska celników i zapewne inaczej spojrzy na tą absurdalną sytuację.
Trzymaj się Sławek, zapewne wkrótce ten koszmar się skończy. Pozdrawiam

niestety niczego innego się nie spodziewałem... aczkolwiek czytając niektóre z tych sformułowań trudno wyobrazić sobie jak trzeba być niegodziwym aby coś takiego napisać... Jednak ktoś to napisał. Warto by poznać autora: na pewno sam jest kryształowy.

Sławku nie mam słów, by opisać jak jestem zbulwersowany (tu powinno byc kilka słów ogólnie uważanych za obelżywe).
Na Warszawę trzeba ruszyć! Pokazywać Twoją wypowiedź w TV, to pierwsi są. Gdyby można było publicznie biczować ludzi za hipokryzję, miałbym pełne ręce roboty.
Sławku życze Ci, żeby te kanalie wszystko to odszczekały. Mam nadzieję, że zadbamy o Twoją godną emkę, chociaż ja wiem, że Tobie nie wypada o tym myśleć. Wiem, że zasłużyłeś jak mało kto na swoje pieniądze bez ogladania się na inne rozwiązania. Pisałem już o tym i nie powinienem się powtarzać, ale przytoczę jeszcze raz - sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie!
Trzymaj się Sławku. Dajcie znać gdy trzeba będzie wejść na barykadę.

Słowa, na określenie autora tej "decyzji", nie istnieją nawet w słownikach najgorszej patologii społecznej, grypserskiej gamzy czy mafijnego slangu.
Tak wyraźnie bezczelne pomówienia, nadają się tylko do sądu!

Himalaje hipokryzji, i tych rządzących co mają frazesy na ustach ale też tych w IAS-ach, UCS-ach czy MF-ie, którzy skreślają takie decyzje. Jak na stołku to mogą upokarzać Sławka, ale jak ich pogonią ze stołka to na emeryturkę, którą WYWALCZYŁ SŁAWEK i nikt inny, żeby była jasność.

Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić takie postępowanie.

Sprzeniewierzono wszelkie wartości na jakie powołuje się w tym akcie administracyjnym.
Wspierajmy Sławka!!!

Wpisali wyłącznie to , aby potwierdzić co się stało. Sławek będzie miał ciut lżej przy odwołaniu i w sądzie. Brak wskazań ustawowych ...... potrzebna jest reakcja środowiska z którym bezpośrednio pracował lub współpracował - że jest dla kolegów i środowiska wzorem, idolem, człowiekiem honoru, pełnym etosu i oddanym Polsce funkcjonariuszem itp ..... A że to jest prawda, to łatwiej będzie taką .... "rękojmę" wskazać i przedstawić w sądzie. Ponadto należy przedstawić oceny okresowe w kontrze do wydumanych i nieudokumentowanych pomówień. Będzie ciekawie ale ciężko - bo z sądami może być różnie.

Takie pustosłowie. Chociaż gdyby ktoś mi napisał, że nie jestem wolny od podejrzeń, jednoznacznie etyczny napisałbym, że on też nie jest wolny od podejrzenia zoofili, w związku z czym zasadne jest zrezygnowanie z funkcji Dyrektora. Skoro wolno się obrażać to z wzajemnością...

Czytam po raz kolejny to co napisał ten dyrektor Sławkowi i przychodzi mi tylko jedno do głowy.
pieprzyć ten cały kas
pieprzyć cywilnych dyrektorów kas
pieprzyć skarbowość
pieprzyć pis który stworzył tego dziwoląga.

Back
Do góry