G
Guest
Gość
Dlaczego zrezygnowali ?
Co się dzieje ?
Ile osób będzie i które związki ?
Co się dzieje ?
Ile osób będzie i które związki ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chyba średnia wielokrotność wynosi 1,919 bo ja mam 1,078!slawomir.siwy napisał:Przedstawiam projekt ulotki do konsultacji, która Funkcjonariusze SC mają bardzo niskie uposażenia, często na niezmienionym poziomie od nawet ponad 10 lat. W Służbie Celnej wielokrotność kwoty bazowej wynosi obecnie zaledwie 1,919. Współczynnik ten nie był zmieniany od 2003 roku.
Takie traktowanie profesjonalnej, rzetelnej i skutecznej, będącej elementem systemu UE formacji godzi w interes Państwa.
Proponuje w tym akapicie dodać słowoi ŚREDNIAslawomir.siwy napisał:Funkcjonariusze SC mają bardzo niskie uposażenia, często na niezmienionym poziomie od nawet ponad 10 lat. W Służbie Celnej wielokrotność kwoty bazowej wynosi obecnie zaledwie 1,919. Współczynnik ten nie był zmieniany od 2003 roku.
Takie traktowanie profesjonalnej, rzetelnej i skutecznej, będącej elementem systemu UE formacji godzi w interes Państwa.
zrzeszenie czyli pani smolińskiej. pięknie walczy :twisted:Ponieważ dzisiaj z uczestnictwa w posiedzeniu Senatu zrezygnowało Zrzeszenie ZZSC mamy jeszcze możliwość wprowadzenia do gamchu Senatu kilku osób. Chętnych proszę o kontakt 668-438-041 lub slawomir.siwy@celnicy.pl
Celnik-jeszcze napisał:Z tego co się orientuję naszą pensję wylicza się tak:
zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM RADY MINISTRÓW z dnia 29 kwietnia 2003 r. w sprawie wielokrotności kwoty bazowej, stanowiącej przeciętne uposażenie funkcjonariuszy celnych (Dz. U. z dnia 13 maja 2003 r.) mnożnik wynosi 1,919 (i o zmianę tego mnożnika walczymy).
Kwota bazowa to 1796 i tak jest jest zapisane w ustawie budżetowej na 2007r. Potem trzeba to jeszcze x twój mnożnik kwoty bazowej - ustalony zgodnie z widełkami dla stanowiska - grupy uposażenia zasadniczego i masz uposażenie zasadnicze. Do tego jeszcze dochodzi Ci dodatek za stopień i ew. staż pracy.
Oczywiście brutto. Do tego jeszcze dodatki.
Jeśli coś pomyliłem to proszę sprostujcie. A nie myli się ten kto nic nie robi