BRAK REALIZACJI WYROKÓW SĄDOWYCH PRZEZ NIEKTÓRYCH DIAS I DLACZEGO WCIĄŻ NIE MA PROJEKTU RZĄDOWEGO ZMIAN DO USTAWY EMERYTALNEJ

Koleżanki i Koledzy,

Wystosowaliśmy pismo do Szefa Krajowej Administracji Skarbowej dotyczące niepokojącego zjawiska jakim jest niewłaściwe wykonywanie wyroków sądowych.
Działania niektórych DIAS prowokują kolejne spory sądowe i utrudniają działania ZER MSWiA.

Sprawy nadzorujemy.
Więcej w załączonym piśmie.

Za Zarząd
Przewodnicząca
ZZ CELNICY PL
Jolanta Haron

Attachments

Pochodzę ze SNP i w 2003r. przeniesiono mnie do Służby Celnej. Razem z celnikami jako członek korpusu służby cywilnej wykonywałem te same obowiązki, oni mieli stosunek służbowy ja umowę o pracę. w 2010r. zostałem funkcjonariuszem. Jeden ze związków dążył do aby te 7 lat zaliczyć nam do lat mundurowych, tylko przez związek Celnicy.Pl to się nie udało. Było to przyczyną, że z niego wystąpiłem. Twierdził on że nie można dyskryminować celników kosztem 400 cywili. Moim zdaniem trzeba było pozwolić tej ustawie wejść w życie, a wtedy ją ewentualnie nowelizować jako dyskryminowanie funkcjonariuszy. Według mnie związek Celnicy zachował się jak pies ogrodnika sam nie zjadł a ...

Pochodzę ze SNP i w 2003r. przeniesiono mnie do Służby Celnej. Razem z celnikami jako członek korpusu służby cywilnej wykonywałem te same obowiązki, oni mieli stosunek służbowy ja umowę o pracę. w 2010r. zostałem funkcjonariuszem. Jeden ze związków dążył do aby te 7 lat zaliczyć nam do lat mundurowych, tylko przez związek Celnicy.Pl to się nie udało. Było to przyczyną, że z niego wystąpiłem. Twierdził on że nie można dyskryminować celników kosztem 400 cywili. Moim zdaniem trzeba było pozwolić tej ustawie wejść w życie, a wtedy ją ewentualnie nowelizować jako dyskryminowanie funkcjonariuszy. Według mnie związek Celnicy zachował się jak pies ogrodnika sam nie zjadł a ...

Mylisz się Kolego. Istotni przedstawiciele tego Związku chcieli obrać drogę, o której właśnie piszesz!

Owszem, niektórzy jego członkowie także byli przeciwni ale o upadku tej idei zadecydowali przeciwnicy ZZ Celnicy.pl ...

W 2024 roku był projekt dotyczący tylko pauzujących od 2017 roku do ... I wtedy inne "środowiska" próbowały się podłączyć i w końcu projekt nie wszedł w życie. Cytując kolegę " trzeba było pozwolić tej ustawie wejść w życie, a wtedy ją ewentualnie nowelizować ".

11 marca komisja do spraw petycji P10-63/23 zakończyła prace i przekazała jej postulaty do prac Podkomisji powołanej w ubiegłym roku. Zobaczymy co dalej.

Back
Do góry