Akcja oddolna przed 15.11 !!!

Oni to w istocie załatwili oddolnie w miesiąc.

@FK08 Nie będę ogłaszał daty dla działań, które mogą zakłócić funkcjonowanie jednostek.
Proszę przyjąć to wreszcie do wiadomości.
Ja, ani związek nigdy nie ogłosiliśmy daty rozpoczęcia absencji w SC w przeszłości.
Mimo tego zwalniali mnie ze służby za organizowanie protestów w SC - 2012 - strajk włoski, 2016 absencja :)
Nie zmieniło się nic w prawie i nic nie zaistniało, co miałoby spowodować, że teraz nagle mam narazić związek i ogłosić taką datę, czyli sygnał na który niektórzy czekają.
Nie czekajcie na sygnał ode mnie wzywający do radykalnych działań. Nie jest to prawnie dopuszczalne, nawet po procedurze sporów zbiorowych.
Ile razy trzeba to tłumaczyć?

Teraz ci przecież zwolnienie nie grozi....

Ciężko mi sobie wyobrazić też wyrok w procesie cywilnym za wskazanie daty, od której prosisz, by wszyscy którzy nie czują się w pełni zdrowi i sprawni, zasięgnęli pomocy lekarskiej...

A tym bardziej w procesie karnym, niby z jakiego artykułu?

To nie jest wypowiedź sławka, którego znam...

Oni to w istocie załatwili oddolnie w miesiąc.

@FK08 Nie będę ogłaszał daty dla działań, które mogą zakłócić funkcjonowanie jednostek.
Proszę przyjąć to wreszcie do wiadomości.
Ja, ani związek nigdy nie ogłosiliśmy daty rozpoczęcia absencji w SC w przeszłości.
Mimo tego zwalniali mnie ze służby za organizowanie protestów w SC - 2012 - strajk włoski, 2016 absencja :)
Nie zmieniło się nic w prawie i nic nie zaistniało, co miałoby spowodować, że teraz nagle mam narazić związek i ogłosić taką datę, czyli sygnał na który niektórzy czekają.
Nie czekajcie na sygnał ode mnie wzywający do radykalnych działań. Nie jest to prawnie dopuszczalne, nawet po procedurze sporów zbiorowych.
Ile razy trzeba to tłumaczyć?
Czyli piłka w grze - od sporów do wyborów ( a może odwrotnie) :unsure:

• Haha
Reactions: cat
Teraz ci przecież zwolnienie nie grozi....

Ciężko mi sobie wyobrazić też wyrok w procesie cywilnym za wskazanie daty, od której prosisz, by wszyscy którzy nie czują się w pełni zdrowi i sprawni, zasięgnęli pomocy lekarskiej...

A tym bardziej w procesie karnym, niby z jakiego artykułu?

To nie jest wypowiedź sławka, którego znam...
A ja myślałem, że to wszystko wcześniej to My a nie tylko Sławek.

Oddolna akcja - kryteria podstawowe -odcinek pierwszy .

Odnośnie buntu dwulatka , taką niedojrzałością wykazali się z pewnością ratownicy medyczni . A może po prostu "mieli jaja" .

Oddolna akcja - kryteria podstawowe -odcinek pierwszy .
Też mi się wydaje, że bez zaproszenia, zaznaczam adresowanego prawidłowo oraz dołączoną mapką oraz gotowym scenariuszem ani rusz do przodu .
Ale już opracowano lekarstwo dla tzw. "odważnych inaczej" . Można skorzystać z linku poniżej :

Nie żebym się obrażał za zarzucanie tchórzostwa, gdyż się nie poczuwam (w końcu tchórzy i asekurantów zwykle się nie zwalnia).
Jestem jak najbardziej za odważnym protestem bez pieluchomajtek, tylko najpierw musiałbym być z powrotem przyjęty do służby. W przeciwnym razie mogę równie dobrze wesprzeć strajk poczciarzy.
Jak widać, nie czytasz ze zrozumieniem albo czytasz zdawkowo i nieuważnie.​

• Lubię
Reactions: cat
Nie żebym się obrażał za zarzucanie tchórzostwa, gdyż się nie poczuwam (w końcu tchórzy i asekurantów zwykle się nie zwalnia).
Jestem jak najbardziej za odważnym protestem bez pieluchomajtek, tylko najpierw musiałbym być z powrotem przyjęty do służby. W przeciwnym razie mogę równie dobrze wesprzeć strajk poczciarzy.
Jak widać, nie czytasz ze zrozumieniem albo czytasz zdawkowo i nieuważnie.​
Na pikiecie możesz być. Powiemy o zwolnionych przez MB. Wspólnie możemy też wymyślić protest wspierający jaki mogą przeprowadzić emeryci i zwolnieni.

Zastanawiam się skąd biorą się osoby, które starają się tutaj umniejszyć rolę protestu oddolnego, kiedy największe protesty i skuteczne przede wszystkim w SC, to był właśnie tego rodzaju zryw - styczeń 2008 i czerwiec 2016.
Tak jakby pragnęli, by temat "akcja oddolna" czasami się nie rozwinął. Czy to brak wyobraźni czy celowe działanie?
Bez wątpliwości najbardziej boi się tego MF. Skąd więc pochodzi inspiracja do wpisów, dokładnie takich, jakie są ideałem dla MF?

Zastanawiam się skąd biorą się osoby, które starają się tutaj umniejszyć rolę protestu oddolnego, kiedy największe protesty i skuteczne przede wszystkim w SC, to był właśnie tego rodzaju zryw - styczeń 2008 i czerwiec 2016.
Tak jakby pragnęli, by temat "akcja oddolna" czasami się nie rozwinął. Czy to brak wyobraźni czy celowe działanie?
Bez wątpliwości najbardziej boi się tego MF. Skąd więc pochodzi inspiracja do wpisów, dokładnie takich, jakie są ideałem dla MF?
Sławku. W 2016 na oddział przyjechała bodajrze Pani Migalska(zapewne się mylę) Ja jako młody funkcjonariusz dopiero wówczas zapisałem się do związków. Pojechałem na 2 pikiety i zadbałem o zdrowie. Struktura zatrudnienia granicy diametralnie się zmieniła. Młodzi nie myślą o związkach a to oni stanowią większość. Do nich musimy dotrzeć. Trzeba ruszyć w teren. I to w drodze powrotej z Warszawy zdecydowaliśmy że jutro idziemy oddać krew a potem L4

W policji napedzalismy się sami poprzez FB . Kto i w jakich procentach dba o swoje zdrowie i z dnia na dzień coraz bardziej się nakręcało.

Sławku. W 2016 na oddział przyjechała bodajrze Pani Migalska(zapewne się mylę) Ja jako młody funkcjonariusz dopiero wówczas zapisałem się do związków. Pojechałem na 2 pikiety i zadbałem o zdrowie. Struktura zatrudnienia granicy diametralnie się zmieniła. Młodzi nie myślą o związkach a to oni stanowią większość. Do nich musimy dotrzeć. Trzeba ruszyć w teren. I to w drodze powrotej z Warszawy zdecydowaliśmy że jutro idziemy oddać krew a potem L4
Gdzie trzeba przyjechać tam pojadę lub jeśli nie dam rady osobiście wyślemy delegację. Dajcie tylko sygnał, że czekacie na takie spotkanie po służbie.
PS. Jak będzie informacja o pikiecie tutaj na forum już, to powieś proszę plakat u siebie w oddziale i roześlij też z prośbą o powieszenie do znajomych. Ja będę apelował do funkcyjnych, by dostarczali i informowali, ale na pewno nie wszędzie są w stanie dotrzeć z informacją.
Dziękuję za wsparcie.

W policji napedzalismy się sami poprzez FB . Kto i w jakich procentach dba o swoje zdrowie i z dnia na dzień coraz bardziej się nakręcało.
Witamy Kolegę z Policji. To co zadziało się oddolnie w ostatnim czasie u Was było niesamowite.
U nas taki protest był już w 2008 i potem w 2016 i tak samo celnicy napędzali się sami przez forum.

Witamy Kolegę z Policji. To co zadziało się oddolnie w ostatnim czasie u Was było niesamowite.
U nas taki protest był już w 2008 i potem w 2016 i tak samo celnicy napędzali się sami przez forum.

Niestety duża część z nich została do tego forum skutecznie zniechęcona...

Oskarżeniami, insynuacjami, imputacjami, odwracaniem kota ogonem, banami itp. Itd....

To załóżcie FB jak Policjanci. Jest was raptem kilku, a w Policji jeden zainicjował. A więc jest Was siła. Powinno wystarczyć. Ale trzeba mieć jaja.
Niech zgadnę. Wolicie bezproduktywnie angażowac się tutaj i sprzyjać MF?

A ja się zastanawiam, co takiego by się stało, jakby Przewodniczący zamiast kilku postów napisał jeden, np.: w związku z rządową prognozą wzrostu zachorowań na covid od dnia........ zaleca się od tego dnia szczególnie zatroszczyć o swoje zdrowie. Chyba by nikogo nie ścigali ani nie wsadzili.

W 2016 lokalni związkowcy zachęcali do protestu była konkretna data były smsy nic nie działo się oddolnie wszystko było jasne. Nie ma szans, że w Policji było inaczej! Obecne nawoływania są bez sensu i nic z nich nie będzie, ludzie są gotowi tylko potrzebna jest iskra. Wszystko zależy od sygnału związku i niech on wymyśli jak to zrobić, by sobie nie zaszkodzić a dać wyraźny sygnał. Za to między innymi bierzecie pieniądze kombinujcie jak to zrobić.

To załóżcie FB jak Policjanci. Jest was raptem kilku, a w Policji jeden zainicjował. A więc jest Was siła. Powinno wystarczyć. Ale trzeba mieć jaja.
Niech zgadnę. Wolicie bezproduktywnie angażowac się tutaj i sprzyjać MF?
Przewodniczacym to fajnie być- każdego związku. 3/4 etatu albo cały zwiazkowy, nie do przeniedienia zwolnienia bo pismo wysmaży..itd. Panie Sławku skoro ma byc oddolnie i mamy sie skrzyknąć na FB to..po co nam związki wszelkie w ogole po co składki płacić?? I Pan jeszcze o jajach coś mówi?? Jaj to radzę samemu u siebie poszukać...trzy lata mnie tu nie było a tu to samo pieprzenie...nic z tego nie będzie bo mentalnie dalej jesteśmy nieprzygotowani, jak to Polacy - historia uczy niestety...więc nie dziwmy sie że tak jest, że dupcia od dymania szczypie. Taką przyjęliśmy postawę...

Back
Do góry