whiteeagle
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 440
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Sławek znam doskonale procedurę przenosin. Brak akceptacji twojego przełożonego na przenosiny kładzie procedurę w przedbiegach. Samo zainicjowanie procedury, może pokazać skalę niezadowolenia. Jednoczesne podjęcie szerokiej akcji ''DBAM O ZDROWIE'' może przechylić szalę zwycieństwa na naszą stronę.@ZGK Poczytaj procedurę
Internetowa baza tekstów prawnych OpenLEX
Dziennik Ustaw Dz.U.2023.1131 t.j. Akt obowiązujący Wersja od: 19 czerwca 2023 r. Przenoszenie do służby w Policji. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRsip.lex.pl
Kolego bez napinki i wypowiadaj się za siebie, upaść można, ważniejsze jest powstać i uwierzyć, że warto walczyć.@ZGK Celnicy nie mają w naturze padania na kolana. Nigdy. Jeżeli jesteś Zollem takim jak ja, to zrozumiesz. Jeśli nie, jest nam nie po drodze.
W jakim akcie prawnym jest ujęta taka rola i uprawnienia aktualnego przełożonego z SCS?Sławek znam doskonale procedurę przenosin. Brak akceptacji twojego przełożonego na przenosiny kładzie procedurę w przedbiegach. Samo zainicjowanie procedury, może pokazać skalę niezadowolenia. Jednoczesne podjęcie szerokiej akcji ''DBAM O ZDROWIE'' może przechylić szalę zwycieństwa na naszą stronę.
Nie napinam się. W cle od 1991 roku jestem. Od ponad 30 - tu lat na szczęście nie widziałem żeby Służba Celna padła na kolana.Kolego bez napinki i wypowiadaj się za siebie, upaść można, ważniejsze jest powstać i uwierzyć, że warto walczyć.
Pokazali. Pamiętam jak Boni się miotał.Nie ważne co zrobicie i tak nie pokażą tego w mediach.
A jezeli nie pokażą to jakby tego nie bylo.
Tak jak z poprzednimi protestami.
ps Pozdrawiam i żegnam całą brać Celniczą
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
ps2 czerwona tabletka to bylo cos, kiedyś
Teraz to jest zmiana warty. Niech Młodzież pokaże, czy potrafi chociaż w połowie zrobić to, co Ich Koleżanki/Koledzy z S.C. zrobili, by chociaż w połowie czuli się jak Ich Koleżanki/Koledzy z innych służb.Teraz, a nie kiedys.
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
W tym samym § 3 stanowi, że odbywa się to za pośrednictwem Szefa KAS. Szef KAS zasięga opinii DIC ten scedowuje to na niższe szczeble. Nie wyobrażasz chyba sobie, że jeśli są braki kadrowe lub jesteś niezbędny w służbie, to wyraża ci zgodę na przejście do innej służby. Tu nie działa automatyzm przenosin i wystarczy jednostronna zgoda po stronie KGP i ograniczenie roli SKAS jedynie do skrzynki pocztowej. Zasadą jest dobro służby ponad dobrem jednostki.W jakim akcie prawnym jest ujęta taka rola i uprawnienia aktualnego przełożonego z SCS?
Ps. Drogi Kolego. Nie negujmy innych pomysłów na działanie, bo każdy pomysł może być dobry i skuteczny.
Ty masz rację, bo protestem oddolnym zaczęli niedawno Policjanci. Stąd podwyżki dla MSWiA. Ale był to najpierw protest polegający na pouczeniach zamiast mandatów i następnie dopiero L4. Nie neguj więc innych pomysłów. Podaj swój pomysł, ale nie odrzucaj innych. W szczególności, że niektóre działania mogą przebiegać łącznie.
@ZGK Celnicy nie mają w naturze padania na kolana. Nigdy. Jeżeli jesteś Zollem takim jak ja, to zrozumiesz. Jeśli nie, jest nam nie po drodze.
Niestety z przykrością ale nie mogę się zgodzić z kolegą. Służba Celna jest na kolanach i to od 2017 roku, od czasu jak powstał ten cholerny kas i siłowo wciśnięto tam celników. Nie udało nam się obronić Służby Celnej przed tym idiotyzmem. Dopóki jesteśmy w tej bezkształtnej masie, dopóki musimy używać dziwnych nazw a naszymi przełożonymi są jakieś typy ze skarbowości, dopóki nie zostaną przywróceni do służby celnicy zwolnieni bo ktoś miał jakieś urojenia, dopóki nie zostaną przywróceni do służby bezprawnie ucywilnieni celnicy to jesteśmy na kolanach. Pozostaje tylko nadzieja, że kiedyś to się zmieni.Nie napinam się. W cle od 1991 roku jestem. Od ponad 30 - tu lat na szczęście nie widziałem żeby Służba Celna padła na kolana.
Niestety z przykrością ale nie mogę się zgodzić z kolegą. Służba Celna jest na kolanach i to od 2017 roku, od czasu jak powstał ten cholerny kas i siłowo wciśnięto tam celników. Nie udało nam się obronić Służby Celnej przed tym idiotyzmem. Dopóki jesteśmy w tej bezkształtnej masie, dopóki musimy używać dziwnych nazw a naszymi przełożonymi są jakieś typy ze skarbowości to jesteśmy na kolanach. Pozostaje tylko nadzieja, że kiedyś to się zmieni
Sławek daj spokój, wszystko przesłano ale nie było zgody. KGP odmówił, nie musi tego uzasadniać. Nie sądzisz, że położą jedną służbę, aby wzmocnić inną. Przeczytaj spokojnie moją odpowiedź, nie złamie się prawa. Oczywiście jest to pokazanie jakieś skali niezadowolenia i tylko tyle moim zdaniem. Dobro służby ważniejsze niż niezadowolenie funkcjonariuszy.@ZGK Ależ powinniśmy pociągnąć, bo może złamano prawo w Twoim przypadku nie przesyłając wniosku do KG Policji.
Na takie działanie jest antidotum
Czy upomnialeś się i zapytałeś na jakiej podstawie prawnej Szef KAS nie przesłał Twojego wniosku do adresata?
Co zrobili z Twoim wnioskiem?
Serce rośnie kolego, oby więcej takich ludzi.@stefan 123 @ZGK A ja nie. Dopóki oddycham mam nadzieję. Żaden M.B. mnie nie stłamsił.
Dużo zdrowia życzę.Panie Sławku oraz Forumowicze, niestety z przyczyn różnych, także tych osobistych, nie będę składał wniosku o przeniesienie (samotrzeć oraz w ramach protestu) do innych formacji. Jestem Celnikiem, a nie pogranicznikiem, żołnierzem, strażakiem. To tu spędziłem całe moje dotychczasowe życie zawodowe i z nim się utożsamiam, chociaż wiem, że do policji lub SG pewnie bym z marszu dostał przeniesienie. Dlatego właśnie nie będę składał wniosku, żeby nie mieć zagwozdki.
Zapomniałem dodać, że od piątku znowu strasznie mnie bolą plecy. Bardzo mi przykro ale znowu musiałem udać się na L4.