Akcja oddolna przed 15.11 !!!

Napisałem gdzie indziej ale powtórzę tu bo to bardziej odpowiedni temat:

Proponuje aby wszyscy jak najszybciej w sykapie wypełnili wniosek o urlop na zadanie na 24.11. Nie musimy go dostać, nie musimy nawet chcieć jechac jak go dostaniemy, przełożony może odrzucić ale ślad w systemie zostanie i będzie pokazywać, ze niemal wszyscy chcą na pikietę. to jest prawdziwa i incjatywa oddolna, która zaczyna się ode mnie :) zachęcam pozostałych :) kierownicy będą meldować wyżej, ze cala komórka złożyła wnioski na zadanie, naczelniki do dias, a ci do mf. Będą pełne pory bo nawet jak każą odrzucić te wnioski to będą mieli w tyle głowy, ze jak nie dostali wolnego to większość z tych co złożyli wnioski pójdzie na L4, czy co innego wykombinuje. Podchwyccie to a wygramy jeszcze przed 15.11, jak powiedzą sprawdzam to pojedziemy na pikietę :)
(y)(y)(y)BDB POMYSŁ✌️✌️✌️

(...) Wydaje mi się a nawet mam pewność, że Pana przywrócono do służby. Czyżbym się mylił?
Przewodniczący jest pierwszą osobą z tych, których należało przywrócić do służby.
Bez względu na toczące się postępowania sądowe, które i tak potwierdzają jak haniebnie, niesprawiedliwie, dyskryminująco i niezgodnie z prawem potraktowano funkcjonariuszy SC.

Ostatnia edycja:
Przewodniczący jest pierwszą osobą z tych, których należało przywrócić do służby.
Bez względu na toczące się postępowania sądowe, które i tak potwierdzają jak haniebnie, niesprawiedliwie, dyskryminująco i niezgodnie z prawem potraktowano funkcjonariuszy SC.
Wszystko się zgadza...za wyjątkiem zgodności z prawem- tu sądy decydują i raczej (ucywilnienia) są z prawem zgodne - w sprawach INDYWIDUALNYCH zwolnień, to lex...o_O i każdy powinien walczyć do końca, tylko czy wytrwa ?

Wszystko się zgadza...za wyjątkiem zgodności z prawem- tu sądy decydują i raczej (ucywilnienia) są z prawem zgodne - w sprawach INDYWIDUALNYCH zwolnień, to lex...o_O i każdy powinien walczyć do końca, tylko czy wytrwa ?
Walczyć do końca należy zawsze. Art. 165 ust.7 przepisów wprowadzających ustawę o KAS, to argument dla prawnika, brak uzasadnienia i decyzji zwalniającej jest niezgodne z prawem. To, że komuś w propozycji napisano "dla dobra KAS", to nie prawo tylko pobożne życzenie. I dodam, ucywilnienie to nie przekształcenie (patrz orzecznictwo). Dziwi dalsze wydawanie wadliwych świadectw służby i kolejne batalie sądowe.

Ostatnia edycja:
Jak przebiega realizacja pomysłu oddolnego, który zgłosił @gutek_pl ?
Pomysł bdb. Tak jak zakłada autor, wiadomo że odmówią, ale w akcji tej chodzi o coś zupełnie innego. Mam nadzieję, ze wszyscy rozumiemy.
Oczywiście można już równolegle składać wnioski o zwykły urlop na 24.11.

Jak przebiega realizacja pomysłu oddolnego, który zgłosił @gutek_pl ?
Pomysł bdb. Tak jak zakłada autor, wiadomo że odmówią, ale w akcji tej chodzi o coś zupełnie innego. Mam nadzieję, ze wszyscy rozumiemy.
Oczywiście można już równolegle składać wnioski o zwykły urlop na 24.11.
Myśle, że będzie dobrze.
Najpierw 8-go, jedna akcja, potem skupią się wszyscy na drugiej. Obie przed 15.11
Tak sądzę.

Pomysł Gutka bardzo dobry
W dniu manifestacji można w PCK załatwić autobus dla krwiodawców. Osoby które nie dostaną wolnego i tak mogłyby przyjechać i mieć wolne za oddanie krwi robiąc przy okazji coś pożytecznego.
W dniu manifestacji można ogłosić akcje oddawania krwi.

Krew to największy dar jaki jedna osoba może podarować drugiej.

W dniu manifestacji można w PCK załatwić autobus dla krwiodawców. Osoby które nie dostaną wolnego i tak mogłyby przyjechać i mieć wolne za oddanie krwi robiąc przy okazji coś pożytecznego.
Trochę historii wspomnę.
Pikieta w czerwcu 2016 roku odbywała się w środę.
24.11. to także środa. Tym co nie wiedzą przypomnę, że wtedy było około 5 tys. funkcjonariuszy, czyli powyżej 1/3 formacji. Chciało być jeszcze więcej, ale część nie mogła przyjechać, bo chorowali już wcześniej.
Zaraz po pikiecie, jakieś paskudne uporczywe choróbsko, rozprzestrzeniło się już w całej Służbie Celnej na dobre.

Ps. Informujcie związek jeżeli gdzieś będą jakiekolwiek problemy ze zwykłym urlopem (UŻ zgodnie z pomysłem oddolnym zgłaszamy w innym celu).
Poradzimy sobie z tego rodzaju "zajęczymi serduszkami" na szczeblach kierowniczych, bo to bezprawie. Informujcie, bo prawo do zgromadzeń publicznych, to jest podstawowe prawo demokracji. Jeżeli w 2016 roku udział 1/3 formacji nie zakłócił funkcjonowania żadnej komórki i wszyscy dostali urlop, nie może być obecnie inaczej.
Wnioskujcie już o urlopy. Mamy też inne możliwości w razie W.

Rozpytam o tego rodzaju zabezpieczenie, w razie gdyby pojawiły się "cykory" z kadry kierowniczej, które będą próbować robić problemy.

W dniu manifestacji można ogłosić akcje oddawania krwi.(y)

Krew to największy dar jaki jedna osoba może podarować drugiej.
Fakt. Są wśród nas tzw HONOROWI...dawcy krwi, osocza, szpiku itd. i nie trzeba (przynajmniej na tym forum) nikogo o tym przekonywać - mają
marsz ZALICZONY i pójdą nie tylko oddać krew...mam nadzieję.

Napisałem gdzie indziej ale powtórzę tu bo to bardziej odpowiedni temat:

Proponuje aby wszyscy jak najszybciej w sykapie wypełnili wniosek o urlop na zadanie na 24.11. Nie musimy go dostać, nie musimy nawet chcieć jechac jak go dostaniemy, przełożony może odrzucić ale ślad w systemie zostanie i będzie pokazywać, ze niemal wszyscy chcą na pikietę. to jest prawdziwa i incjatywa oddolna, która zaczyna się ode mnie :) zachęcam pozostałych :) kierownicy będą meldować wyżej, ze cala komórka złożyła wnioski na zadanie, naczelniki do dias, a ci do mf. Będą pełne pory bo nawet jak każą odrzucić te wnioski to będą mieli w tyle głowy, ze jak nie dostali wolnego to większość z tych co złożyli wnioski pójdzie na L4, czy co innego wykombinuje. Podchwyccie to a wygramy jeszcze przed 15.11, jak powiedzą sprawdzam to pojedziemy na pikietę :)
Ciekawie pomyślane, dobre to (y)

Ogromnie cieszą docierające
do mnie informacje, że są urzędy gdzie wszyscy (cały US ‼️) wypisali już urlop na żądanie na 24.11 i NUS pyta NAS co ma zrobić?
Jesteście WIELCY 😍
💪
Smuci mnie to też, bo świadczy to o Waszym rozgoryczeniu, no ale chyba już miarka się przebrała.
A NUS może nie zaakceptowac UŻ, gdy mu to zaburzy pracę urzędu, ale WY wiecie że nie o to w tej akcji chodzi.
Dziękuję ❤️

Back
Do góry