Akcja oddolna przed 15.11 !!!

To oczywiste, że bez zaangażowania środowiska nie byłoby wniesionego projektu obywatelskiego, jednak działania w sprawie emerytur to także wiele, wiele innych inicjatyw, które podjął związek samodzielnie. Projekt obywatelski samodzielnie, bez wniosku do TK, bez zaangażowania Posłów by wnieśli wniosek do TK, bez udziału w rozprawie przed TK, wielu trudnych spotkań i negocjacji z politykami i wielu innych działań, nie byłby wystarczający. Zresztą akcja obywatelska to także pomysł ZZ Celnicy PL i późniejsze skuteczne przeprowadzenie tego w Parlamencie, to także działania ZZ Celnicy PL.
Jeżeli uważasz, że miałbyś emkę bez ZZ Celnicy PL to ok. To Twoje prawo do oceny rzeczywistości, którego nikt Tobie przecież odebrać nie może. :)

PS. Czy Wy celowo rozmydlacie temat "akcja oddolna" czy odgrywacie przypadkową rolę sprzyjają MF?
Co znaczy WY ?! Bo jakoś nie rozumiem. Najłatwiej jest zbanować ludzi, którzy mieli coś do powiedzenia ?

Wy, którzy w tym wątku piszecie nie na temat. Nikt nie został zbanowany. Proszę nie insynuować. I w tym tkwi problem, że nikt, bo rozmywanie tematu dzięki temu się rozwija.

Proszę nie rozmywać już tematu akcji oddolnej. Dwa Twoje kolejne posty, które były nie na temat zostały usunięte. Możesz kontynuować swoją misję, jeżeli tak bardzo Tobie zależy, ale we właściwych wątkach.

Te 100 tysięcy nie zebrał ZZ Celnicy.pl ale Funkcjonariusze ! To Funkcjonariusze powinni zdecydować kiedy wyjść wreszcie i zaprotestować !!!!!!!!!!!!
Kolego powoli twoje posty zaczynają wyglądac na zwykłe pieniactwo. Sławek jasno i precyzyjnie poinformował, że nie może wskazać daty protestu, to ma być oddolna akcja. Skoro sami nie potrafimy odczytać wcześniejszy jasny przekaz Sławka dbania o swój stan zdrowia i rozpowszechnienia akcji wśród naszych kolegów, to czego oczekujecie od przewodniczącego. Ktoś na forum już wskazał datę akcji KASacja, teraz tylko ją rozpowszechnić i do dzieła. Oszczędź nam tych wykrzykników, to w żaden sposób nie wzmocni przekazu.
Akcja KASacja post:

Ostatnia edycja:
Proponuję aby każdy napisał wniosek do dyrektora o dodatkowe zarobkowanie argumentując niskimi zarobkami itd. Radcy zostaną zasypani wnioskami i na pewno będzie poruszenie. Wnioski o przeniesienie do innej służby uważam za zbyt drastyczne i wymagające "odwagi"
Myślicie, że to by pomogło? Może jako uzupełnienie tych próśb o przeniesienie?

Data już padła zaproponował ja cob . Po co ta gównoburza i wchodzenie w pyskówkę że Sławkiem , jasno i wyraźnie napisał on nie może podać daty więc zrobił to ktoś inny ... Teraz wasza kolej macie kochones więc 8.11 dbać o zdrowie lub pomagać innym poprzez oddanie krwi . Bo nie wydaje mi się że celnicy to poważni ludzie a nie pi... w świecie kozak w necie . DO ROBOTY nikt za was tego nie zrobi . Trzymam kciuki powodzenia .... Nam się udało wam też musi 💪💪💪

Data już padła zaproponował ja cob . Po co ta gównoburza i wchodzenie w pyskówkę że Sławkiem , jasno i wyraźnie napisał on nie może podać daty więc zrobił to ktoś inny ... Teraz wasza kolej macie kochones więc 8.11 dbać o zdrowie lub pomagać innym poprzez oddanie krwi . Bo nie wydaje mi się że celnicy to poważni ludzie a nie pi... w świecie kozak w necie . DO ROBOTY nikt za was tego nie zrobi . Trzymam kciuki powodzenia .... Nam się udało wam też musi 💪💪💪
Miało być że są poważnymi ludźmi

Podaję datę rozpoczęcia akcji oddolnej 8.11.2021r. Puśćcie to w eter i działamy. Zaczynamy kto jak może od opieki na dzieci, oddawania krwi, L4, urlopy w tym na żądanie. I tak do 15 może to wzmocni naszą pozycję w rozmowach. Jeśli będzie brak efektów można ciágnąć dalej. Przestańcie się kłócić i do roboty. Akcja KASacja rusza
Działamy 💪💪

A kto to jest ten cob i czemu on ma decydować kiedy zaczniemy protest?

Rzenójącym jest zahowanie osup, dla kturyh czytanie ze zrozómieniem jest kłopotem.

Potencjalne, wyraźne wskazywanie, rze w ramah ewentóalnego protestó jakiekolwiek związki zawodowe namawiają do protestó , popżez namawianie członkuw związku lóp innych fónkcjonarószy do dbania o swoje zdrowie skończyłoby lób mogłyby się skończyć, zgodnie z obowiązójącym prawem z zażótami karnymi dla karzdej osoby, w tym w szczegulności dla przewodniczącego związku. Byłem w W-wie w 2016. I dbałem o zdrowie. I powiem tag – przykro paczeć jag wiele osup nie potrafi ogarnońć aktualnej sytuóacji. Jeśli hcesz coś osiągnądź mósisz coś z siebie dadź nie jótro nie kiedyś. Kiedy – zgadnij nirz będzie za puźno.

Posdrawiam fszystkih elokwentnyh a nie wieżącyh w walkę Dawida z Goliatem

Rzenójącym jest zahowanie osup, dla kturyh czytanie ze zrozómieniem jest kłopotem.

Potencjalne, wyraźne wskazywanie, rze w ramah ewentóalnego protestó jakiekolwiek związki zawodowe namawiają do protestó , popżez namawianie członkuw związku lóp innych fónkcjonarószy do dbania o swoje zdrowie skończyłoby lób mogłyby się skończyć, zgodnie z obowiązójącym prawem z zażótami karnymi dla karzdej osoby, w tym w szczegulności dla przewodniczącego związku. Byłem w W-wie w 2016. I dbałem o zdrowie. I powiem tag – przykro paczeć jag wiele osup nie potrafi ogarnońć aktualnej sytuóacji. Jeśli hcesz coś osiągnądź mósisz coś z siebie dadź nie jótro nie kiedyś. Kiedy – zgadnij nirz będzie za puźno.

Posdrawiam fszystkih elokwentnyh a nie wieżącyh w walkę Dawida z Goliatem
Żenujące jest czytanie Ciebie. Chyba że to taki artystyczny przekaz 🧐

Sławku. W 2016 na oddział przyjechała bodajrze Pani Migalska(zapewne się mylę) Ja jako młody funkcjonariusz dopiero wówczas zapisałem się do związków. Pojechałem na 2 pikiety i zadbałem o zdrowie. Struktura zatrudnienia granicy diametralnie się zmieniła. Młodzi nie myślą o związkach a to oni stanowią większość. Do nich musimy dotrzeć. Trzeba ruszyć w teren. I to w drodze powrotej z Warszawy zdecydowaliśmy że jutro idziemy oddać krew a potem L4
A Ty im tego nie możesz powiedzieć/ Masz pewnie ich szacunek, doświadczenie i wiedzę w tym zakresie. Związek to też TY.

Napisałem gdzie indziej ale powtórzę tu bo to bardziej odpowiedni temat:

Proponuje aby wszyscy jak najszybciej w sykapie wypełnili wniosek o urlop na zadanie na 24.11. Nie musimy go dostać, nie musimy nawet chcieć jechac jak go dostaniemy, przełożony może odrzucić ale ślad w systemie zostanie i będzie pokazywać, ze niemal wszyscy chcą na pikietę. to jest prawdziwa i incjatywa oddolna, która zaczyna się ode mnie :) zachęcam pozostałych :) kierownicy będą meldować wyżej, ze cala komórka złożyła wnioski na zadanie, naczelniki do dias, a ci do mf. Będą pełne pory bo nawet jak każą odrzucić te wnioski to będą mieli w tyle głowy, ze jak nie dostali wolnego to większość z tych co złożyli wnioski pójdzie na L4, czy co innego wykombinuje. Podchwyccie to a wygramy jeszcze przed 15.11, jak powiedzą sprawdzam to pojedziemy na pikietę :-)

Napisałem gdzie indziej ale powtórzę tu bo to bardziej odpowiedni temat:

Proponuje aby wszyscy jak najszybciej w sykapie wypełnili wniosek o urlop na zadanie na 24.11. Nie musimy go dostać, nie musimy nawet chcieć jechac jak go dostaniemy, przełożony może odrzucić ale ślad w systemie zostanie i będzie pokazywać, ze niemal wszyscy chcą na pikietę. to jest prawdziwa i incjatywa oddolna, która zaczyna się ode mnie :) zachęcam pozostałych :) kierownicy będą meldować wyżej, ze cala komórka złożyła wnioski na zadanie, naczelniki do dias, a ci do mf. Będą pełne pory bo nawet jak każą odrzucić te wnioski to będą mieli w tyle głowy, ze jak nie dostali wolnego to większość z tych co złożyli wnioski pójdzie na L4, czy co innego wykombinuje. Podchwyccie to a wygramy jeszcze przed 15.11, jak powiedzą sprawdzam to pojedziemy na pikietę :)
Czyli skrócone dbanie o zdrowie...:unsure:, a😷🤒 może początek leczenia

Back
Do góry