Akcja oddolna przed 15.11 !!!

Niestety muszę zasmucić Was i powtórzyć.
Nie ogłoszę daty działań, które mogą doprowadzić do zakłóceń w funkcjonowaniu jednostek.
Nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię, choćbym bardzo chciał.
Nasz prawnik był o to pytany i wydał negatywną opinię.
Nie można w żaden sposób, tak jak niektórym się wydaje, np. @robertbrojecki. Tak uważają nasi prawnicy. Ogłoszenie daty w żaden sposób, po którym może się zacząć zakłócanie pracy, jest niedopuszczalne. Ogólnie, że należy dbać o zdrowie tak, ale nie data.
Musicie wreszcie to zrozumieć i przestać narzekać i przypomnieć sobie 2008 i 2016.
W Policji jak było jest wyżej głos Policjanta, jak również można poczytać w necie. Było bez ZZ. Tak samo w SW ostatnio. ZZ organizował pikiety i inne zgodne z prawem działania, ale gdy zaczęli fsze tam brać L4, ZZ w SW wydał uchwałę, która dystansowała się od takich działań.
Nasz ZZ wspiera zawsze działania oddolne, bo uważam, że taka jest rola ZZ, by solidaryzować się z ogółem i bronić funkcjonariuszy i pracowników, stąd być może ktoś to pamięta z 2016 czy moje działania z 2008, ale nigdy nie było ogłoszenia daty.
ZZ są do wszystkiego innego, tylko nie do ogłoszenia daty działań, które zakłócą funkcjonowanie jednostek.
Taka akcja musi zacząć się oddolnie.
Nasz ZZ i ja osobiście zawsze wtedy stajemy na wysokości zadania, co pokazał myślę 2008 czy 2016. Ale nigdy nie zaczynamy takiej akcji.

przecież jest oczywiste, że data rozpoczęcia akcji to TERAZ. Takie proste pytanie - ile osób naciskających na Sławka jest już na L4 i dba o zdrowie? I daje tym przykład innym.

Niestety muszę zasmucić Was i powtórzyć.
Nie ogłoszę daty działań, które mogą doprowadzić do zakłóceń w funkcjonowaniu jednostek.
Nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię, choćbym bardzo chciał.
Nasz prawnik był o to pytany i wydał negatywną opinię.
Nie można w żaden sposób, tak jak niektórym się wydaje, np. @robertbrojecki. Tak uważają nasi prawnicy. Ogłoszenie daty w żaden sposób, po którym może się zacząć zakłócanie pracy, jest niedopuszczalne. Ogólnie, że należy dbać o zdrowie tak, ale nie data.
Musicie wreszcie to zrozumieć i przestać narzekać i przypomnieć sobie 2008 i 2016.
W Policji jak było jest wyżej głos Policjanta, jak również można poczytać w necie. Było bez ZZ. Tak samo w SW ostatnio. ZZ organizował pikiety i inne zgodne z prawem działania, ale gdy zaczęli fsze tam brać L4, ZZ w SW wydał uchwałę, która dystansowała się od takich działań.
Nasz ZZ wspiera zawsze działania oddolne, bo uważam, że taka jest rola ZZ, by solidaryzować się z ogółem i bronić funkcjonariuszy i pracowników, stąd być może ktoś to pamięta z 2016 czy moje działania z 2008, ale nigdy nie było ogłoszenia daty.
ZZ są do wszystkiego innego, tylko nie do ogłoszenia daty działań, które zakłócą funkcjonowanie jednostek.
Taka akcja musi zacząć się oddolnie.
Nasz ZZ i ja osobiście zawsze wtedy stajemy na wysokości zadania, co pokazał myślę 2008 czy 2016. Ale nigdy nie zaczynamy takiej akcji.
Jak ktoś chce to szuka sposobu. Jak ktoś nie chce to szuka powodu.

Oto mój sposób Sławek.
Wezwij do akcji, czyli na protest naszych emerytów.
My możemy do nich zadzwonić i poprosić o udział.
A dalej my sami w ramach akcji oddolnej się dołączymy...
Tylko to musi być w tym samym czasie.
Musi być data bo inaczej się to rozejdzie i każdy będzie sobie protestował.
Hawk

Ja nie rozumiem, co niektórzy mają za problem i dlaczego tak męczą bena z datą itp.
Przyjmijcie datę: od jutra. I co, trudno było si domyslić, co Sławek mówi, nie mówiąc?

P.S. AdamDworcow już napisał to co ja wczesniej, ale dopiero zobaczyłem.

@gburek1234
Domagacie się ode mnie publicznego ogłoszenia daty absencji czy innych działań niezgodnych z prawem, to Wam wyjaśniłem na ile mogę.
Szukanie sposobu jak to zrobić nie ogłaszając publicznie, to jest co innego. O tym nie wspominam w żadnym poście i nie będę także odnosił się do tego publicznie.
Przypominam jednak, że temat wątku to "akcja oddolna".
Możecie mieć pretensje do ZZ, ale nie w temacie "akcja oddolna". To chyba jest zrozumiałe dla każdego.
Jeżeli nie rozumiecie, to wygląda na celowe działanie, aby czasami środowisko nie zorganizowało się i nie podjęło działań w kierunku najskuteczniejszym. Jakby celowe rozmydlanie tematu działań oddolnych.
Wyciągajcie wnioski z protestów, które już były w SC. Historia powinna Was czegoś uczyć.
W 2008 akcję absencji zaczął OCD Dorohusk. To był ten wyczekiwany sygnał. Stali sami, bo byli na L4, jakoś dwa tygodnie nim ktokolwiek zaskoczył. Potem zaczął się efekt kuli śnieżnej. Ja po prostu stanąłem w obronie i wsparłem protestujących funkcjonariuszy wówczas, bo taka moja rola, ale nie ogłaszałem przecież akcji.
W 2016 akcję rozpoczęła także informacja z jednego z przejść i zwykłe proste zdjęcie, że zaczęli protest. To był ten wyczekiwany sygnał. Zbiegło się to jakoś z pikietami. Tak samo poszła wtedy lawina. Tak samo związek stanął po stronie i w obronie funkcjonariuszy, ale nie wzywał do absencji.
Wystarczyła wtedy zatem iskra. Informacja/sygnał o tym, że ktoś zaczął, publikacja fotografii i internet i inne źródła przekazu informacji.
Miejmy tę świadomość, MF także niech żyje z tą świadomością, że teraz będzie podobnie. W każdej chwili może pojawić się ta iskra. To się stanie, bo nikt, kto ma godność i honor, nie będzie akceptował dyskryminacji. Ruch towarowy narasta z końcem roku. To jak beczka prochu, a MF bawi się zapałkami nad nią.
Nie oczekujcie jednak ode mnie publicznego wskrzeszenia tej iskry, ani też zakomunikowania tutaj na forum, że związek szuka sposobu na to.
Myślcie, a nie pomagajcie MF.

Ciężko znaleźć kilka osób na każdym przejściu granicznym i im zapłacić za nasze składki by działały i informowały funkcjonariuszy ? Z tego co widzę nawet nikt się nie stara ze związku ? Kasa gra !!!
to zgłoś się i jedź na granicę, a nie marudzisz jak baba w okresie ! chyba jakieś niemoty intelektualne żądają datę ? po co ? nie umiecie czytać ze zrozumieniem ? chyba, że to tylko pretekst - nie podano daty - nie musimy się narażać i tłumaczyć dlaczego nic nie robimy !!!
Jest jeszcze jedna opcja - celowe rozmydlanie, mącenie, skłócanie, narzekanie na ZZ aby nic nie wyszło ! takie ciche trolle.

Podaję datę rozpoczęcia akcji oddolnej przeze mnie 8.11.2021r. Ja zaczynam dbać o zdrowie. Reszta też może, kto jak chce, od opieki na dzieci, oddawania krwi, L4, urlopy w tym na żądanie. I tak do 15 może to wzmocni naszą pozycję w rozmowach. Jeśli będzie brak efektów można ciágnąć dalej. Przestańcie się kłócić i do roboty. Akcja KASacja rusza

Ostatnia edycja:
@gburek1234
Domagacie się ode mnie publicznego ogłoszenia daty absencji czy innych działań niezgodnych z prawem, to Wam wyjaśniłem na ile mogę.
Szukanie sposobu jak to zrobić nie ogłaszając publicznie, to jest co innego. O tym nie wspominam w żadnym poście i nie będę także odnosił się do tego publicznie.
Przypominam jednak, że temat wątku to "akcja oddolna".
Możecie mieć pretensje do ZZ, ale nie w temacie "akcja oddolna". To chyba jest zrozumiałe dla każdego.
Jeżeli nie rozumiecie, to wygląda na celowe działanie, aby czasami środowisko nie zorganizowało się i nie podjęło działań w kierunku najskuteczniejszym. Jakby celowe rozmydlanie tematu działań oddolnych.
Wyciągajcie wnioski z protestów, które już były w SC. Historia powinna Was czegoś uczyć.
W 2008 akcję absencji zaczął OCD Dorohusk. To był ten wyczekiwany sygnał. Stali sami, bo byli na L4, jakoś dwa tygodnie nim ktokolwiek zaskoczył. Potem zaczął się efekt kuli śnieżnej. Ja po prostu stanąłem w obronie i wsparłem protestujących funkcjonariuszy wówczas, bo taka moja rola, ale nie ogłaszałem przecież akcji.
W 2016 akcję rozpoczęła także informacja z jednego z przejść i zwykłe proste zdjęcie, że zaczęli protest. To był ten wyczekiwany sygnał. Zbiegło się to jakoś z pikietami. Tak samo poszła wtedy lawina. Tak samo związek stanął po stronie i w obronie funkcjonariuszy, ale nie wzywał do absencji.
Wystarczyła wtedy zatem iskra. Informacja/sygnał o tym, że ktoś zaczął, publikacja fotografii i internet i inne źródła przekazu informacji.
Miejmy tę świadomość, MF także niech żyje z tą świadomością, że teraz będzie podobnie. W każdej chwili może pojawić się ta iskra. To się stanie, bo nikt, kto ma godność i honor, nie będzie akceptował dyskryminacji. Ruch towarowy narasta z końcem roku. To jak beczka prochu, a MF bawi się zapałkami nad nią.
Nie oczekujcie jednak ode mnie publicznego wskrzeszenia tej iskry, ani też zakomunikowania tutaj na forum, że związek szuka sposobu na to.
Myślcie, a nie pomagajcie MF.
To był ten wyczekiwany sygnał. Zbiegło się to jakoś z pikietami. Tak samo poszła wtedy lawina. Tak samo związek stanął po stronie i w obronie funkcjonariuszy, ale nie wzywał do absencji.

Jakoś zbiegło się z pikietami.....................Dziwnym trafem Panie przewodniczący. Jakoś dziwnie wszyscy "wyczuli moment". No niesamowita historia.......... Pikieta rzecz jasna bez zgody władz Warszawy i bez asysty policji ? Nieprawdaż ? Dzisiaj ma Pan problem i gani ludzi za to, że chcą wyrazić swoją dezaprobatę ?! No ciekawa historia. Aha i jeszcze jedno. Niby kilka osób tych "bez jaj" ma się skrzyknąć na FB i tam lobbować ?! Wydaje mi się a nawet mam pewność, że Pana przywrócono do służby. Czyżbym się mylił?

Oto mój sposób Sławek.
Wezwij do akcji, czyli na protest naszych emerytów.
My możemy do nich zadzwonić i poprosić o udział.
A dalej my sami w ramach akcji oddolnej się dołączymy...
Tylko to musi być w tym samym czasie.
Musi być data bo inaczej się to rozejdzie i każdy będzie sobie protestował.
Hawk
Niby przeciwko czemu emeryci mają protestować ?! Przeciwko ZER ?! W marcu emeryci dostaną konkretną waloryzację plus 13-kę, której funkowie nie dostaną. Niby Wy się dołączycie ale do czego ?! To tak ma wyglądać protest ? JPRDL...............to już schyłek tego Związku i Forum......niestety..........

Back
Do góry