Akcja oddolna przed 15.11 !!!

Teraz ci przecież zwolnienie nie grozi....

Ciężko mi sobie wyobrazić też wyrok w procesie cywilnym za wskazanie daty, od której prosisz, by wszyscy którzy nie czują się w pełni zdrowi i sprawni, zasięgnęli pomocy lekarskiej...

A tym bardziej w procesie karnym, niby z jakiego artykułu?

To nie jest wypowiedź sławka, którego znam...
A potrafisz sobie wyobrazić że nam nie wolno strajkować i takie sterowane i zarządzane działanie mogło by być tak potraktowane. No chyba że się ktoś rozchoruje, odda krew, pilnie weźmie urlop. Poprostu taki pik absencyjny. Ale kto wziol udział w zabronionym dzialaniu a kto miał rzeczywisty powód z drugiej strony przy oddolnym indywidualnym d, ialaniu chyba nie wchodzimy na ścieżkę działań zabronionych. Myślę że kontekst tego co Sławek mówi jest właśnie taki szerszy. Nie wszystko nam wolno ale są formy wyłamujące się z zakazu dające zbliżony skutek.

A potrafisz sobie wyobrazić że nam nie wolno strajkować i takie sterowane i zarządzane działanie mogło by być tak potraktowane. No chyba że się ktoś rozchoruje, odda krew, pilnie weźmie urlop. Poprostu taki pik absencyjny. Ale kto wziol udział w zabronionym dzialaniu a kto miał rzeczywisty powód z drugiej strony przy oddolnym indywidualnym d, ialaniu chyba nie wchodzimy na ścieżkę działań zabronionych. Myślę że kontekst tego co Sławek mówi jest właśnie taki szerszy. Nie wszystko nam wolno ale są formy wyłamujące się z zakazu dające zbliżony skutek.
Gdzie tu masz mowę o strajku?

Chodzi o zadbanie o siebie przez tych co nie czują się w pełni zdrowi i sprawni

Gdzie tu zabronione działanie?

Jaja wam poucinali?

Gdzie tu masz mowę o strajku?

Chodzi o zadbanie o siebie przez tych co nie czują się w pełni zdrowi i sprawni

Gdzie tu zabronione działanie?

Jaja wam poucinali?
No to wal na zwolnienie jeśli jesteś chory i daj znać jak się czujesz. Ja jakiś czas temu niedawny też zadbałem co nieco. Ale jak nie wiemy jaka jest skala zarazy to ciężko odnieść wrażenie że ystoszy koło nas.

@Haisenberg Ja odnoszę się jedynie do kontekstu ogłoszenia publicznego akcji przeze mnie, która może zakłócić funkcjonowanie jednostek.
Piszę więc wyłącznie o sobie.
Wiele już było po funkcjonariuszach SC(my byliśmy pierwsi :)) oddolnych protestów polegających na absencji chorobowej.
Niedawno taki protest miał miejsce także wśród pracowników wymiaru sprawiedliwości i obecnie ma miejsce podobno wśród pracowników Policji.
@standby2
Dobra rada, abyś popracował nad sobą na emce. Potrzebujesz ewidentnie wyciszenia, bo to nie są dobre symptomy jeśli ktoś ma odmienny pogląd na te same sprawy.
Np. Kwestia protestu emerytów. Przejrzyj swoje posty. Niedawno rwałeś się do protestu jako emeryt, teraz negujesz. Coś jest ewidentnie nie tak.
Ja już rozmawiałem z kilkoma emerytami i chętnie wezmą udział w pikiecie, a także działaniach protestacyjnych innego rodzaju, jeśli zostaną takie dla emerytów wdrożone.
Pracuj nad sobą, bo z niezrozumiałych względów przenosisz post jednego użytkownika na cały ZZ. To nie jest logiczne rozumowanie. To tak jakby Twój post przenieść na pogląd wszystkich emerytów, a przecież nie wypowiadasz się w Ich imieniu, bo nikt do tego Ciebie nie upoważnił, ani też Kolega Kill Bill nie wypowiada się w imieniu związku a jego pogląd, nie jest poglądem związku.
A, bo bym zapomniał. Nie zostałem wciąż przywrócony do służby, ale wrócę, bo każdy kogo decyzja zwalniająca nie potrafi się obronić i jest uchylana, wraca. Wróciło już dziesiątki, jeśli nie setki zwolnionych funkcjonariuszy. Połowicznie wygraliśmy z systemem w tym aspekcie. Gorzej, że sprawcy nie ponieśli wciąż konsekwencji i to powoduje, że tego rodzaju działanie organów będzie się powtarzać w przyszłości. Tutaj z systemem przegrywamy w tym aspekcie. Procesy cywilne toczą się, ale odszkodowania jakie ludzie uzyskują i uzyskają nie są w stanie zrekompensować tego i bardziej chodzi o odpowiedzialność karną za brak stosowania przesłanek ustawowych przy zwolnieniu. To jednak mogłoby ewentualnie nastąpić, gdyby WSA stwierdzał rażące naruszenie prawa, a nic takiego dotąd nie udało się nikomu uzyskać. Bynajmniej ja nie słyszałem.

Oczywiście, że się rwałem na zasadzie wsparcia funkcjonariuszy w służbie nie zaś jako emeryt, którego będą wspierać obecni funkcjonariusze. To chyba jest różnica ?

@standby2 W lipcu 2021 pisałeś: "Powtarzam raz jeszcze mam wyprasowany mundur i jestem gotowy pójść i zaprotestować. Chcę być razem z Moimi a Moi to celnicy z Polski, których nie znam osobiście ale identyfikuję się z Nimi."

Proponuję aby każdy napisał wniosek do dyrektora o dodatkowe zarobkowanie argumentując niskimi zarobkami itd. Radcy zostaną zasypani wnioskami i na pewno będzie poruszenie. Wnioski o przeniesienie do innej służby uważam za zbyt drastyczne i wymagające "odwagi"

Widzę że nie zostałem dobrze zrozumiany.
Nasi koledzy i koleżanki emeryci na pewno jeszcze mają mundury Służby Celnej.
Tak jak i my jeszcze ich używamy...

Obecność naszych emerytów w jakimkolwiek działaniu, nie wpływa na funkcjonowanie jednostek.
A na PIKIECIE i tak wszyscy będą mieli maseczki....
To tyle co mogę i chcę dodać.
To nie wpływa na dbanie o swoje zdrowie.

@standby2 W lipcu 2021 pisałeś: "Powtarzam raz jeszcze mam wyprasowany mundur i jestem gotowy pójść i zaprotestować. Chcę być razem z Moimi a Moi to celnicy z Polski, których nie znam osobiście ale identyfikuję się z Nimi."
To jest właśnie potwierdzenie tego co napisałem. Być z Moimi a nie Moi ze względu na mnie. Ciekawe czego jeszcze Pan się doszuka ? To jest "tytaniczna robota". Aha....zapomniałem, że jest Pan "poszukiwaczem zaginionej Arki", tu nie zgadza się IP a tam dwa nicki......

Proponuję aby każdy napisał wniosek do dyrektora o dodatkowe zarobkowanie argumentując niskimi zarobkami itd. Radcy zostaną zasypani wnioskami i na pewno będzie poruszenie. Wnioski o przeniesienie do innej służby uważam za zbyt drastyczne i wymagające "odwagi"
Tylko nie ponów propozycji akcji : "pagony do MF". Efekt żaden podobnie jak pisanina

Widzę że nie zostałem dobrze zrozumiany.
Nasi koledzy i koleżanki emeryci na pewno jeszcze mają mundury Służby Celnej.
Tak jak i my jeszcze ich używamy...

Obecność naszych emerytów w jakimkolwiek działaniu, nie wpływa na funkcjonowanie jednostek.
A na PIKIECIE i tak wszyscy będą mieli maseczki....
To tyle co mogę i chcę dodać.
To nie wpływa na dbanie o swoje zdrowie.

I o tym wielu pisze

Można znaleź sposób

Uciekanie od tematu lidera nie wygląda za dobrze

I te insynuacje, że oczekiwanie sygnału od sławka służy mf...

W jaki sposób mf na tym zyskuje bo ja tego nie ogarniam

Poproszenie, żeby wszyscy, którzy nie są w pełni zdrowi i sprawni, by od konkretnej daty postawili własne zdrowie na pierwszym miejscu nie niesie żadnego zagrożenia dla lidera, który nie jest funkiem, chyba że już jest

To nie jest nawoływanie do bezprawnego protestu tylko apel

Postępowanie dyscyplinarne? Ok, nie takie rzeczy widzieliśmy, ale sprawa cywilna lub karna? Związek przyczynowo skutkowy? Litości

A co do prawników, na gębę powiedzą temu co płaci wszystko, w opinii napiszą trochę bardziej oględnie,

No to wal na zwolnienie jeśli jesteś chory i daj znać jak się czujesz. Ja jakiś czas temu niedawny też zadbałem co nieco. Ale jak nie wiemy jaka jest skala zarazy to ciężko odnieść wrażenie że ystoszy koło nas.

Ja jestem na zwolnieniu, czuję się źle, nie muszę nigdzie walić, jestem w linii od 2008, gdzie indziej szukaj wozaków, co na innych się wożą i zgarniają premie, awanse, dodatki

Przestań insynuować. Nie jestem w służbie. Wyżej jest to napisane, a Ty wciąż konfabulujesz.
Kolejny wymysł i teoria spiskowa, że za pieniądze prawnik wszystko napisze.
Stan faktyczny jest dokładnie odwrotny i cały Zarząd jest tego świadkiem i prawnik także.
Kolejna konfabulacja to kwestia sposobu. Wyżej o tym pisałem wyraźnie.

Ostatnia edycja:
@standby2 Mam dobrą pamięć i nie muszę nic wyszukiwać. To minuta czasu, choć przyznam, że szkoda tej minuty, bo widzę, że nie pomaga i potrafisz nawet zaprzeczać temu co sam napisałeś. :) Odpoczywaj na emce, którą masz dzięki ZZ Celnicy PL.
Panie Kolego na emce tej , która mi się należy jak "psu buda" mogłem być od stycznia przyszłego roku i to bez dziękczynienia ZZ. Fakt, że przeszedłem w ubiegłym roku świadczy Jedynie o tym, że popierałem i zbierałem głosy tak u mojej rodziny jak i znajomych pod petycją. Ta petycja dotyczyła nie tylko mnie ale i reszty Funkcjonariuszy. Bez Nas ZZ niczego by nie osiągnął !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy to jest jasne?!

To oczywiste, że bez zaangażowania środowiska nie byłoby wniesionego projektu obywatelskiego, jednak działania w sprawie emerytur to także wiele, wiele innych inicjatyw, które podjął związek samodzielnie. Projekt obywatelski samodzielnie, bez wniosku do TK, bez zaangażowania Posłów by wnieśli wniosek do TK, bez udziału w rozprawie przed TK, wielu trudnych spotkań i negocjacji z politykami i wielu innych działań, nie byłby wystarczający. Zresztą akcja obywatelska to także pomysł ZZ Celnicy PL i późniejsze skuteczne przeprowadzenie tego w Parlamencie, to także działania ZZ Celnicy PL.
Jeżeli uważasz, że miałbyś emkę bez ZZ Celnicy PL to ok. To Twoje prawo do oceny rzeczywistości, którego nikt Tobie przecież odebrać nie może. :)

PS. Czy Wy celowo rozmydlacie temat "akcja oddolna" czy odgrywacie przypadkową rolę sprzyjającą MF?

Te 100 tysięcy nie zebrał ZZ Celnicy.pl ale Funkcjonariusze ! To Funkcjonariusze powinni zdecydować kiedy wyjść wreszcie i zaprotestować !!!!!!!!!!!!

Back
Do góry