3 PROCENTÓWKI

:lol: dostaniemy......, odliczyć naczelników, kierowników oddziałów, kierowników zmian itp. .... zostanie jak zawsze 400-500 brutto

Czy nagrody należą się każdemu

Czy tzw. nagrody w IC Przemyśl po ok. 616 zł należą się każdemu funkcj. spełniającemu kryteria Dec.Dyr.
Pytam, bo podobno są jakieś "dziwne" przypadki ich przyznawania.

W Izbie po616 pln brutto ,na oddziałach po500pln brutto, z wyjątkiem drogi ,gdzie mają dostać więcej -BO CIĘŻKA PRACA . A miało być-MKC-300pln,KC-600 pln,Skc-900pln , INSP -1200pln, prowadzący zmianę 1200pln + dodatek za funkcję.Ale jak zwykle za przyznawanie biorą się ulepszacze i jest :sprawiedliwie! Nie ważne czy ktoś obijał się ,nadużywał chorobowych itd -jest równo! Co ciekawe, takie listy podpisują nie przewodniczący ZZ na oddziałach ,lecz dowolnie wybrani członkowie ZZ.Dlaczego? Kto to wie? Na jednym z oddziałów listę układała sekretarka wg. własnych kryteriów . I po co iść do cyrku? Na koniec -mowa o IC Przmyśl

Mam nadzieję, że naszego byłego kolegę, a obecnie wszech nam panującego od dwóch lat dyrektora IC w Gdyni spotka niebawem rozliczenie, za posunięcia m.in. w sprawie podziału nagród i nie tylko (pismo ZZ IC Gdynia). Czy ludzie, którzy trzymają władzę nie zastanawiają się, że ona nie trwa wiecznie???? kiedyś będzie trzeba spaść "w doły", usiąść za biurkiem z tym, którego uważało się za gorszego (tak jak to spotkało poprzednią ekipę), wówczas przyjdzie czas rozliczeń!!!

Kaszub, czy wiesz moze, czy to prawda, ze zwiazki w Gdyni nie pozwolily na przyznanie nagrod ok 50 mlodym zatrudnionym od lipca, zeby reszcie zwiekszyc po jakies 30 dychy?

UC rybnik w ic katowice 312 na ręke. U nas mrozek to chyba płaci w ratach :lol: bo takiego dziadostwa jeszcze swiat nie widział.

Anonymous napisał:
Kaszub, czy wiesz moze, czy to prawda, ze zwiazki w Gdyni nie pozwolily na przyznanie nagrod ok 50 mlodym zatrudnionym od lipca, zeby reszcie zwiekszyc po jakies 30 dychy?

Nie wiem, ale wszystko jest możliwe.

Czy przełożony może nie wnioskować o nagrodę dla funkcjonariusza, bo mu się "twarz" nie podoba, jeżeli ten spełnia wszystkie kryteria.
Ktoś ze związków zaw. widział i opiniował listy?

A w Krakowie po 1064 PLN na głowe oczywiście brutto. Ma być zróżnicowane, więc pewnie niektórrzy dostaną po 1500 a inni 500 czyli jak zwykle...

Anonymous napisał:

Zapewne jesteś jednym z tych 50 którzy nie dostali. Ale muszę Ci powiedzieć że nagrody są różne a ich przyznawanie i wysokość często od czegoś uzależnione. Co do tych nagród o których konkretnie mówisz to prawda jest taka że nikt jak Urząd Urzędem nie dostał ( teraz czy 20 lat temu) nagrody pracując krócej niż pól roku. Inna sprawa nagroda dla praktykantów którą dostałeś na "Dzień celnika", bo są też nagrody dla wszystkich i po równo od dyrektora do praktykanta! Sam byłbym oburzony mimo tego że pracuje już 18 lat żeby ktoś Wam te pieniądze chciał odebrać!!! Nawet gdyby ktoś został przyjęty tydzień przed Naszym świętem ta kasa należała się bo byliście już "celnikami". Także biorąc to pod uwagę zanim cos napiszesz popytaj troszkę starszych kolegów i dowiedz się jakie są tutaj realia.
Wiem ze Wasze zarobki w służbie przygotowawczej są na poziomie pani Geni z "Biedronki" i to jest przykre, ale do Ku.. nędzy.......... warunki na ogłoszeniu o naborze do służby celnej i o zarobkach były pisane w języku polskim więc (dla większość z was) zrozumiałe! I jeszcze jedno "a propos" zarobków, jak w poniedziałek przyjdziesz do pracy (bo według mnie siedzisz w komórce merytorycznej na Bazie lub w "Szklanej pułapce" na Północnej) spytaj starszych kolegów lub koleżanek ILE ZARABIALIBY GDYBY ODEBRANO IM DODATEK ZA WYSŁUGE I DODATEK ZA STOPIEŃ??? To tez otworzy Ci chyba troszkę oczy co do zarobków w tej firmie ludzi z kilkunastoletnim stażem. Pozdrawiam.

Dark napisał:
Niektórzy ze służby przygotowawczej pracują ponad pół roku a mimo to i tak niedostali... :shock:

Ja pracuje od 2 stycznia 2007 i tez nie dostałem.
I mam to gdzieś nie mam zamiaru schodzić do poziomu przyznających są zbyt ,, wybitnymi,, managerami najwyższego szczebla by mieć pojęcie o zarządzaniu personelem, kierowaniu w ich rozumieniu niszczeniu podwładnych. Panowie polecam pod choinką za te pieniążki kupić "Kierowanie" J.Stonera, Freemana albo "Podstawy organizacji i zarządzania" Gulskiego Skurzynskiej-Sikory albo "Wybrane zagadnienia myśli organizatorskiej" Stefaniuka. Stonera w oryginale przecież każdy celny a tym bardziej przełożeni z europejskimi językami problemów nie mają.
Pozdrawiam
Ps. polecam rozdziały o formach motywacji w rysie historycznym poczytacie o tym co stosujecie i dowiecie się, iż to antyczne podejście.

Dark napisał:
Niektórzy ze służby przygotowawczej pracują ponad pół roku a mimo to i tak niedostali... :shock:
A w Poznaniu dostali mimo sprzeciwu pytlakowych związków.Co prawda nie jako 3%, ale z puli dyra na którą zwiazki wpływu nie mają. :wink:

To dopiero cuda sie dzieją. W terenie IC Warszawa nie słyszałem, żeby ktoś z praktyką poniżej jednego roku dostał nagrodę. Jeżeli dostajecie wczesniej to mogę tylko pogratulować. :wink:

Anonymous napisał:
To dopiero cuda sie dzieją. W terenie IC Warszawa nie słyszałem, żeby ktoś z praktyką poniżej jednego roku dostał nagrodę. Jeżeli dostajecie wczesniej to mogę tylko pogratulować. :wink:
JA PRZEZ PIERWSZYCH 5 LAT SŁUZBY NIE DOSTAŁEM ANI ZŁAMANEGO GROSZA - UWAŻAM ŻE POMIJANIE MŁODYCH JEST NIESPRAWIEDLIWE, ALE O JAKIEJ SPRAWIEDLIWOŚCI MOŻNA MÓWIĆ JEŻELI FUNKCJONARIUSZ CELNY (MKC) ZARABIA 1300 PLN A ZWYKŁY REGAŁOWY W IKEA 2000 ?

Back
Do góry