Ilu jest tych tłuściutkich kotów w porównaniu do chudych klakierów? Choćby nie dać im nic i takich ich nigdy nie dogonimy.Cr7 wcześniej napisałem o rownej podwyzce... U mnie tlusciutkie koty juz sie ciesza na takie rozwiązanie... Tyle...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ilu jest tych tłuściutkich kotów w porównaniu do chudych klakierów? Choćby nie dać im nic i takich ich nigdy nie dogonimy.Cr7 wcześniej napisałem o rownej podwyzce... U mnie tlusciutkie koty juz sie ciesza na takie rozwiązanie... Tyle...
No i co? Siedem stron i z wyjątkiem... kilku postów? W czystej postaci... pieniactwo... Praktycznie... zadnych propozycji... O czym to moze swiadczyc? O ignorancji? Braku wiedzy... o srodowisku? Braku lepszych pomyslow? Latwiej obrzucic... blotem... i byc na...nie? O niedojrzalosci spolecznej... i totalnym... zacietrzewieniu? Braku jakiejkolwiek checi... do wspoltworzenia? Ludzie qwa! To jest propozycja dla Wszystkich! Jak zla to poprawcie dla samych siebie... Coraz bardziej wstydze sie za postawe srodowiska... Proponuje: nie masz konkretnej propozycji i argumentow, ale mnostwo frustracji, zapalczywosci i pieniactwa, to zamiast forum, poswiec czas na tvp...
Chcesz konkretnej propozycji, bez pieniactwa ? Ok.
Podwyższona wszystkim po równo, argument? Bo każdemu kto przychodzi do pracy, pracując, czy to młody, czy stary, kto wykonuje swoje obowiązki zasługuje na godziwe zarobki. Młody czy stary, musi zjeść, ubrać się, wyżywić rodzinę. Nie wiem z jakich regionów Polski piszą popierający ten skandaliczny podział ale w izbach granicznych, na przejściach pracuje bardzo dużo ludzi ze stażem 0-10 lat. Proponuję Panie Sławku przyjechać na granicę z Ukrainą, Bialorusia czy Rosja gdzie na zmianie z 20 osób będzie 16 właśnie z takim stażem, wyciągnąć ta tablice i przy nich rozpisać, że z 700 zł które mieli dostać nawet na połowę się nie załapia.
Modnym słowem na tym forum jest patologia płacowa, kominy placowe, a do czego prowadzi taki podział? Do jeszcze większej patologi i dzielenia ludzi.
Cr7 wcześniej napisałem o rownej podwyzce... U mnie tlusciutkie koty juz sie ciesza na takie rozwiązanie... Tyle...
O jakich 700zl piszesz?Chcesz konkretnej propozycji, bez pieniactwa ? Ok.
Podwyższona wszystkim po równo, argument? Bo każdemu kto przychodzi do pracy, pracując, czy to młody, czy stary, kto wykonuje swoje obowiązki zasługuje na godziwe zarobki. Młody czy stary, musi zjeść, ubrać się, wyżywić rodzinę. Nie wiem z jakich regionów Polski piszą popierający ten skandaliczny podział ale w izbach granicznych, na przejściach pracuje bardzo dużo ludzi ze stażem 0-10 lat. Proponuję Panie Sławku przyjechać na granicę z Ukrainą, Bialorusia czy Rosja gdzie na zmianie z 20 osób będzie 16 właśnie z takim stażem, wyciągnąć ta tablice i przy nich rozpisać, że z 700 zł które mieli dostać nawet na połowę się nie załapia.
Modnym słowem na tym forum jest patologia płacowa, kominy placowe, a do czego prowadzi taki podział? Do jeszcze większej patologi i dzielenia ludzi.
W tej firmie awanse się za swoje kupuje to stażowego nie możnaO jakich 700zl piszesz?
Odejmij od tego 6%-ówke, zabezpiecz na stažowe (pewnie okolo20% - bo niby dlaczego mamy sami sobie za staż płacić) - wyjdzie okolo 240 zł (brutto) - to jest równo!!!!
Satysfakcjonuje - równo do podstawy?
Czy lepsza propozycja ZZ?
Można - jak widać po poprzednich podwyżkach.W tej firmie awanse się za swoje kupuje to stażowego nie można
Tyle czasu w tej firmie nie spędzę więc się nie przekonam.Można - jak widać po poprzednich podwyżkach.
Proponuję w takim razie - jak dojdziesz do "stażowego", niech Ci te 10% zabezpieczą pomniejszają zasadniczą.
Oj...widze ten krzyk
Można - jak widać po poprzednich podwyżkach.
Proponuję w takim razie - jak dojdziesz do "stażowego", niech Ci te 10% zabezpieczą pomniejszają zasadniczą.
Oj...widze ten krzyk
Można - jak widać po poprzednich podwyżkach.
Oj...widze ten krzyk
Bo suma wyszła dla wszystkich taka sama.także nie mogę sobie przypomnieć takiego lamentu gdy odejmowali nam od podwyżki stażowe, właściwie sami sobie kupowaliśmy nasze stażowe,
jakoś wówczas nikt nie pisał takich słów: jak to, im pomniejszają podwyżkę, no jak to, to niesprawiedliwe, ale dlaczego, przecież oni odejdą ze służby, pracują z młodszymi stażem i oni dostali więcej niż ci z 20 i więcej latami służby, no nie, tak nie można, to nieuczciwe, oddajmy im, żeby oni tacy doświadczeni mieli choćby tyle do podstawy co my, inaczej z własnych pensji im oddamy, bo przecież trzeba szanować doświadczonych funkcjonariuszy... oni też przychodzą do pracy, pracują jak młodzi, wykonują swoje obowiązki, to dlaczego im pomniejszono, przecież oni też muszą zjeść, ubrać się, wyżywić rodzinę, to dlaczego im pomniejszono podwyżki??????????????????????
Nie należę do "waszego" związku. Ale mimo to zbierałem np.dla "waszego" związku podpisy za co później zostałem "doceniony" przez przełożonych. Więc taki drobiazg jak wyrażenie swojego zdania chyba mi się należy.już na poważnie,
Panie Sławku, parafrazując: psy szczekają a karawana musi iść do przodu,
Pan i zarząd naszego ZZ wie najlepiej jak negocjować dla nas podwyżki,
już wielokrotnie udowodniliście, że wasze propozycje są najlepsze i to każdym obszarze,
chwali się Państwu, że zapytaliście środowisko, tylko pytanie czy to "środowisko" jest w naszym ZZ, czy obok, czy faktycznie jest aktywne społecznie, czy tylko wyczekuje co wartościowszych kąsków dla siebie,
kiedyś zapytałam moich młodych współpracowników czy zapiszą się do ZZ, nie będę cytowała odpowiedzi bo nie warto, ale nigdy więcej tego nie zrobię, było mi bardzo przykro słuchając ich wypowiedzi,
obecnie takie osoby brylują na naszym forum, mają prawo, ale oni nie bronią przedstawionych propozycji, nawet nie próbują je modyfikować, mają jeden cel - chcą je storpedować i dać oręż naszym przełożonym w negocjacjach z ZZ,
przyszedł czas na naprawę wielu niegodziwości z przeszłości, nie zostanie wszystko naprawione, ale choćby część zrekompensowana.
Dziękuję Panu i całemu Zarządowi za pracę dla nas.
Zbierałeś podpisy dla siebie. Głównie dzięki temu jest Uchwała modernizacyjna.Nie należę do "waszego" związku. Ale mimo to zbierałem np.dla "waszego" związku podpisy za co później zostałem "doceniony" przez przełożonych. Więc taki drobiazg jak wyrażenie swojego zdania chyba mi się należy.
Oczywiście. Co ciekawe każdy młody od nas podpisał a część starych nie podpisało.Zbierałeś podpisy dla siebie. Głównie dzięki temu jest Uchwała modernizacyjna.
Lp | Stanowisko służbowe | Grupa zaszeregowania | Uposażenie netto |
---|---|---|---|
1 | Komendant Główny Policji | 16 | 16.044 |
2 | Zastępca Komendanta Głównego Policji | 15 | 13.902 |
3 | Komendant wojewódzki Policji | 14a | 10.354 |
4 | Komendant powiatowy (miejski, rejonowy) Policji | 12 | 7.920 |
5 | Kierownik referatu | 7 | 4.965 |
6 | Detektyw/asystent | 5 | 4.355 |
7 | Dzielnicowy/kontroler ruchu drogowego | 4 | 4.092 |
8 | Policjant | 2 | 3.445 |
9 | Kursant | 1 | 2.376 |