Zawiedziony Celny
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 114
Skoro człowiek po 25 latach służby dalej jest na pasach to czemu ma więcej zarabiać bo nie rozumiem tego toku myślenia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
... to chyba poczatek... konca srodowiska... przed nami... zalazki armii bezwolnych.... bezperspektywicznych... banknotowcow... Sorki za okreslenie, ale jakby tworzy sie nowa formacja+... Totalny brak odpowiedzialnosci za przyszlosc srodowiska... Dobry material do urabiania przez pracodawce... Brawo....
Ludzie zrozumcie o co chodzi młodym najważniejsza sprawa to zrównać wartościowanie z ziemią wprowadzić normalność i sprawiedliwość. Starych pracowników od młodych powinien rozróżniać stopień służbowy i dodatek stażowy tyle. Niech stopień będzie lepiej płatny wtedy młodzi też będą mieli szansę go kiedyś dostać!!! Tej podwyżki w takim wymiarze jak starsi stażem młodzi nie dostaną za 5 lat- 10 lat bo jest tu i teraz. Niech starzy pracownicy zarabiają nawet 10 tyś jak na to zasługują jak wykonują trudne zadania wymagające wiedzy. Nie mam nic przeciwko. Ale dajcie szansę dojść młodym do tego w przyszłości. Nie może być tak, że ludzie robią jednakowe czynności a jeden zarabia o 1000 zł więcej a to podwyżka jeszcze to powiększy. O to chodzi i nie mam pretensji do związku wiem, że to trudne rozbić ten beton pytanie jest jedno czy związek chce go rozbić!
Myślisz, że to było takie złe? Nie mam szerszego rozeznania ale u mnie nowoprzyjęci mają większą zasadnicza ode mnie.Czyli uposazenie zasadnicze po roku sluzby i 25 latach sluzby takie same... Awans co 5 lat... Genialne... Nie wpadlem na taki pomysl... To czekamy na propozycje mlodych...
Skoro człowiek po 25 latach służby dalej jest na pasach to czemu ma więcej zarabiać bo nie rozumiem tego toku myślenia.
Idac Twoim tokiem rozumowania i sugerowanych podziałów - bo ma więcej na pagonachSkoro człowiek po 25 latach służby dalej jest na pasach to czemu ma więcej zarabiać bo nie rozumiem tego toku myślenia.
Nie absolutnie jestem za jednością środowiska, za sprawiedliwością bo mi się flaki wywracają jak młodszy ekspert na pasie wychodzi do kontroli i wygląda to tak obejście samochodu i sprawdzenie bagażu poprzez poświecenie do niego latarką. Ostatni wynik pozytywny kilka lat temu bo mu SG przyniosło fajki. I teraz młody ma dostać 300 zł a on 700 zł ??Skutki kas...
To widocznie był dobrze zaplanowany ruch...
z tym co jest teraz to do emerytury dosłużę się młodszego rachmistrza celnego kolego.Idac Twoim tokiem rozumowania i sugerowanych podziałów - bo ma więcej na pagonach
Dyrekcja nie jest wyrywna - awans w stopniu dostaje się, nie wcześniej niż to ustawa przewiduje...- chyba aspiranta przed emeryturą nie zobaczysz
Dzięki Młodziak, mnie przekonałeś. Jak dzięki temu ta służba, jak to napisałeś "znormalnieje" to chętnie wkrótce odejdę. Podejrzewam że nie tylko ja.Ta służba nigdy nie będzie normalna dopóki wszyscy staży, doświadczeni, zmęczeni pracą nie odejdą na emeryturę. Mam możliwość rozmawiania właśnie z takimi "funkcjoniurszami", 3/4 z nich czeka kiedy wpadnie im jubileuszówka za 25 lub 30 lat pracy, odliczają dni kiedy wreszcie pójdą na zasłużoną emeryturę. Jaka jest ich motywacja do pracy?
Nie absolutnie jestem za jednością środowiska, za sprawiedliwością bo mi się flaki wywracają jak młodszy ekspert na pasie wychodzi do kontroli i wygląda to tak obejście samochodu i sprawdzenie bagażu poprzez poświecenie do niego latarką. Ostatni wynik pozytywny kilka lat temu bo mu SG przyniosło fajki. I teraz młody ma dostać 300 zł a on 700 zł ??
Za staż jest stażowe i stopień.
Ktoś tu pisał o granicy, ja podam przykład z wew. gdzie ten podział również się nie sprawdzi.
W moim UCS wszyscy tzw. starzy mają bogate pagony i mnożniki, służbę pełnią w komórkach od 7 do 15 od poniedziałku do piatku, gdzie o 14.30 już stoją w blokach startowych do wyjścia. Młodzi którzy przychodzą bądź przyszli parę lat temu do takich stopni które posiadają starzy mają daleko i raczej nigdy ich nie doczekają.
Ci młodzi tak do ok. do 10 lat starzu są w komórkach realizacji, operacyjnych czy obserwacji, gdzie charakterystyka służby jest inna, specyficzna, grafik jest fikcją bądź nie ma o nim mowy, dyspozycyjność, działania na terenie całego kraju pod bronią itp....i i oni dostaną pi 400zł z 720zł bo reszte otrzyma ten starszy o którym pisałem powyżej?....przekręt.
Pada argumentacja, że to i tak więcej niż dają Diasi czy inny związek...nie było by tego gdyby od początku zawarto stosowne zapisy...pytanie czemu i komu zależalo aby nie było jak w MSWiA czy rok temu u nas?.
Według mnie spłaszczenie tych mnożników bądź rozwiązanie jak w Policji powinno być poddane pod rozwagę.
Sławku - niech związek zrobi jak ustaliliście na spotkaniu
Osobiście mam dość sugerowania przez "młodych" - że mogę być "przekrętem" - bo stary stażem, wysyłaniem na emeryturę i inne
Czekamy (związkowcy) na informację o podjętych decyzjach na poczcie służbowej -przesłanej przez przedstawiciela izbowego.
Pozdrawiamr