Jak przyszedłem do służby ponad 25 lat temu i zapier... jak starzy a dostawałem połowę ich pensji- bo oni byli doświadczeni. Ja to rozumiałem, mam w sobie pokorę. Pomyślałem, że posłużę wiele lat to też tak będę miał.... i mam. Mam więcej od młodego. Młodym proponuję popracować z 15 lat, zanim będą wyskakiwać z postawą roszczeniową.
A te wycieczki, że starzy czekają na jubileuszówkę potwierdzają tylko ścisk dupy u co niektórych młodych. Popracujcie 20 lat i też dostaniecie.
Młodzi robią 2x tyle co eksperci.... hmmmm. Mniemanie o sobie nad wyraz wysokie. W życiu bywa jednak często tak, że eksperci jednak mają i wiedzę sporą i doświadczenie ogromne.
Poza tym, co się czepiacie S.Siwego? Przecież to była jego propozycja do konsultacji. Każda propozycja znajdzie zwolenników i przeciwników a w tej materii czyli pieniędzy kompromis właściwie nie istnieje. Jedni wyjdą na podziale lepiej inni gorzej. Nie wiem - może wyjdę na podziale gorzej niż inni -takie życie. Wszystkich nie da się zadowolić.
Niemniej doceniam staranie Przewodniczącego ZZ Celnicy.pl, bez względu na moje osobiste korzyści. Pokazał propozycje i czeka na uwagi.... uwagi a nie jad i mieszanie z błotem za propozycję. Ludzie kur... czy wy wszystkie problemy rozwiązujecie krzykiem i awanturą? Odnieście się merytorycznie do tego co Wam nie pasuje bo ta pyskówka części osób przypomina kłótnie w piaskownicy o wiaderko.
Panie Sławku - ja akceptuję każdą Pana propozycję - nawet tą mniej korzystną dla mnie osobiście, bo wierzę, że Pan chce dobrze dla większości zatrudnionych w KAS. Podział tych pieniędzy nie jest łatwy a widzę Pana dobre intencje!
Pokłócicie się na forum i podzielicie na grupy..... MF Was rozjedzie i gówno dostaniecie.