WSA Wwa - sprawy "wygaszonych"

Jak nam wiadomo w WSA Wwa odbyły się dwie rozprawy "wygaszonych", na których sąd rozpatrzył już zagadnienie merytorycznie.
Dwie sprawy przegrane, ale były to sprawy funkcjonariuszy z absencją chorobową, a takich spraw w przeszłości już było dziesiątki przegranych. Od 2009 walczyliśmy z takim orzecznictwem, ale się nie udało.
Czy absencję chorobową można uznać za przesłankę ustawową art.165 ust.7 pwu KAS to się okaże w NSA, gdyż od tych wyroków zapowiedziano kasacje?
Czekamy na sprawy, gdzie uzasadnienie DIAS nie odwołuje się do licznych absencji chorobowych.

W dniu 28.02 jest wokanda II Sa/Wa 2010/19 stwierdzenie wygaśnięcia mandatu służbowego.
Proszę o kontakt, jeśli to dotyczy "wygaszonego" funkcjonariusza.
02.03. jest kolejna wokanda II Sa/Wa 2134/19, później 10.03, 19.03. i 20.03.
Proszę o kontakt osoby, których dotyczą te wokandy.

POZDRAWIAM
Sławomir Siwy
ZZ Celnicy PL

Witam.
Wiadomo już coś na temat rozstrzygnięcia. Jaka była sentencja wyroku. Co nakazał Sąd Dyrektorowi IAS.

Wygrana. Mecenas nasz był i miał mi napisać notatkę. Nie napisał dotąd, dlatego nic nie ma, ale jest wygrana.
Pan Mecenas (zapewne chodzi o P. Szymczykiewicza) wcześniej prowadził moje dwie sprawy (odpłatnie) pomimo, iż byłem w tamtym czasie członkiem związku i płaciłem co miesiąc składki, - mnie również nie informował o wynikach rozpraw. Wobec czego zrezygnowałem z takiego zasr....o zastepstwa procesowego i sam już lepsze efekty osiągam niż z p. Mecenasem. Przynajmniej w porę jestem informowany bezpośrednio przez Sąd o wyrokach. Niestety w poprzednich sprawach ten pan albo wcale mnie nie informował albo informował telefonicznie po kilku dnia od sprawy. O ile wiem wielu byłych funków ma z tym Panem takie same problemy. Ja w każdym bądż razie pożegnałem tego pana. Szkoda słów.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry