Wartosciowanie

Założenia szczytne, ale już widać, że realizacja do ..., a to dlatego, że stanowiska cywilom przypisano wg pensji (pewnie zollom również) i po wartościowaniu te same czynności będzie wykonywać kasta ekspertów (uprzednio cywili) i klan specjalistów (zolle), a nie taki był cel tych przekształceń (odniosłem się tylko do SzNP)

Ostatnia edycja:
Założenia były szczytne- a wyszło jak zwykle. Tylko po co? Zmiana pieczątek itp. to kosztuje a będize po staremu (tylko ekspertów przybyło)

czy są gdzies jakies kategorie zadań dla poszczeg. Komorek jak mają być zwartościowane ???bardzo prosze o odpowiedz

ale na temat kto do kogo których specjalistów i ekspertów jakie zadania , bo pensja jak w d..... To się chyba nie zmieni czyli ta druga transza większa dla wybrańców ????????????????????????????????

jakakolwiek by nie była ta II transza skoro w IC Olsztyn mkc dostał 30 zł podwyżki to już we wrzesniu chyba można liczyć na więcej czyli 35 zł

czy coś wiadomo w temacie. z tego co pamietam miało być we wrześniu to już za miesiąc a tu nie ma wytycznych opisów stanowisk nic....
Panie Sławku czy związki nie uczestnicza w konsultacjach ?????????

czy macie jakieś niuuuusssyyyyy????

Polecam temat z dn.20.01.2010r - wartościowanie stanowisk, moim zdaniem stanowisko będzie zleżało od grupy zaszeregowania, wspołczynnika i podstawy wynagrodzenia( a nie od indywidualnych umiejętności,wykształcenia i stażu osoby na określonym stanowisku)

na stronach mf w zakładce projektypojawiło sie zarzadzrnie w sprawie wartościowania, wraz z załacznikiem nr 4 ktory nopisuje zadania......
I SIE ZACZNIE...LICZENIE CZY SIE ZAŁAPIE CZY NIE.....

polecam przeczytac.....

Przeczytałam i się załamałam:( Taki gniot... Gdybym ja na coś takiego zmarnowała tyle czasu i napisała coś takiego i z taką ilością błędów merytorycznych to mnie by wylali......Na dodatek widać,że metoda dobrana został w taki sposób by góra miała dużo a Ci na dole nic.Przyznam się, choć głupio, że kiedyś mogłam być dumna że jestem celniczką, potem nie byłam, a teraz.......wstyd się przyznać.

Poświęciłem troszeczke czasu wyliczając poszczególe wykonywanie czynności
Krótko mówiąc... im mniej nas wykonujących te same czynności w oddziale lub referacie tym wyżej stanowisko. Ale nie przesadzajcie... z wysokością, szału nie ma...
Im więcej osób wykonujących te same czynności.... to kicha totalna... szok.

Zapomniany zastępca kierownika referatu

Mnie najbardziej interesuje, dlaczego nigdzie nie ma zadań:

-zastępstwo kierownika referatu?
-kierowanie sekcją?

Dlaczego zostało powołane nowe stanowisko : Zastępca Naczelnika Wydziału? co to za wytwór???
a nie ma Zastępcy Kierownika Referatu?

Dlaczego nie ma żadnego dodatku dla Zastepcy Kierownika Referatu?

Przecież, przez średnio 1,5 miesiąca w roku ktos tego Kierownika Referatu Zastępuje!!!
To jakaś paranoja!

Zapamiętaj sobie... Oni są niezastąpieni!!!!
A po drugie nie ma stanowiska zastępcy kierownika referatu.
Są tylko nieetatowi zastępcy.
Ku Chwale Ojczyzny... służba.

Moi drodzy.
Pozwalam sobie zauwazyc, iz piszecie o sprawach waznych, ale nie najistotniejszych. Czyz nasze uwagi nie maja byc konstruktywna krytyka do "splodzonego na kolanie projektu" ?! Nie zatrzymujmy sie na zwyklym narzekaniu lecz znajdujmy kontrargumenty do falszywych i wydumanych opisow i wartosci.
Moje pierwsze pytanie:
- dlaczego identyczne i podobne zadania w roznych komorkach maja miec rozna wartosc ???
np. "obsluga kancelarii komorki" moim zdaniem jest identyczna czynnoscia w kazdej komorce ...!
Cos mi sie zdaje, ze wartosci podzielono wylacznie tak, by razem bylo 100 %, a przeciez to nie o to chyba chodzi ?!

Moi drodzy.

Moje pierwsze pytanie:
- dlaczego identyczne i podobne zadania w roznych komorkach maja miec rozna wartosc ???
np. "obsluga kancelarii komorki" moim zdaniem jest identyczna czynnoscia w kazdej komorce ...!
Cos mi sie zdaje, ze wartosci podzielono wylacznie tak, by razem bylo 100 %, a przeciez to nie o to chyba chodzi ?!

raczej czasochłonność ma wynieść 100%

a jeżeli chodzi o rózne wartości to np. postępowanie mandatowe
w WZP = 2
w UDS = 3

rozpoznawanie, wykrywanie i zwalczanie przestępstw = 1 (powinno być 4, może nawet 5)
zatrzymanie osoby podejrzanej (jest to czynność w ramach powyższego zadania) = 3 (powinno być 1)
prowadzenie spraw związanych z odpowiedzialnością materialną funkcjonariusza = 2
sporządzanie statystyk (tabelek z wyników) = 2, sprawozdań z realizacji planów = 3
itd. można wymieniać w nieskończoność

w świetle powyższego złapanie TIR-a fajek, czy ujawnienie odbarwialni paliwa na dużą skalę, albo oczyszczalni spirytusu po kilkumiesięcznym rozpoznawaniu środowiska przestępczego, gówno znaczy (przepraszam za wyrażenie) w stosunku do piepszonych cyferek w tabelkach, których by nie było, gdyby nie wiedza i umiejętności osób realizujących to pierwsze najniżej ocenione zadanie WZP.

GRATULUJĘ EKSPERTOM ich wiedzy w zakresie zadań SC.

Przeczytałem ten projekt :) Czy na każdą osobę będą sumować tak, żeby wyszło 100%?
"projekt" post wyżej pisze:

raczej czasochłonność ma wynieść 100%

a jeżeli chodzi o rózne wartości to np. postępowanie mandatowe
w WZP = 2
w UDS = 3

ale cały dzień postępowania nie prowadzi, jak to rozumieć?

jak dosłownie - to 2- będzie oznaczało specjalistę SC
a 3- starszego specjalistę SC

Mam pytanie: Czy byli pracownicy cywilni, ktorzy przyjeli propozycje przejscia do SC tez beda wartosciowani wg nowego rozporzadzenia?

znam osoby zatrudnione w pc, które będą miały b, niestety nie mają pojęcia o pracy i po informacje i wiedzę przychodzą do OC. ciekawe jak długo. już wiem. w piątek dziewczynka z chłopcem przyszli ostatni raz. nikt mnie nie będzie wartościował na c gdy wiedzę mam większą od mojego A. szkoda, że mniejsze plecy.

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? :) W urzędzie, w którym pracuję wszyscy byli cywile mają obecnie stanowiska eksperckie.

Back
Do góry