Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Spokojnie wartościowanie nadchodzi.....jeszcze zapłaczesz po nim!
Ja tam jestem w tych 90% zadowolonych, którym wartościowanie odpowiada
niech ktos wrzuci to co ukazalo sie dzisiaj na corynti niech wszyscy zobacza jak nas orzneli z kasy
Zamiast używać racjonalnych argumentów w rozmowie, pisać o rzeczach ważnych to droczycie się na forum. Potem jak ludzie mają postrzegać funkcjonariuszy?
Zachowajcie trochę powagi.
Skoro temat dotyczy "wartościowania". Czemu nikt nie poruszy np. tematu kwoty bazowej? na rok 2011? rok 2012?
Wartościowanie nie jest idealne ale pozytywne symptomy są widoczne. Do kompletu brakuje tylko jednej rzeczy: wcześniejszej emerytury. Powiedzmy 50 lat i 20 lat służby coś w ten deseń.
A granica powinna mieć dodatek graniczny 2x taki jak jest teraz.
A dlaczego graniaca ma mieć dodatek 2 x wiekszy od innych ? Jeżeli mają tam aż tak źle niech się alokują. Ja też pracuję na nocki, w zimnie i stresie z bandziorami i co gorszy jestem od tych z granicy. 99% funkcjonariuszy pracujących na granicy robi tam tylko dlatego, że tam mieszka, ma tam dom i rodzinę. Proste.
Z całym szacunkiem a zastanowiłaś się nad tym że gość z którym pracujesz (nie wiem referat, oddział ) i robi to samo ma od Ciebie o wiele mniejpo złożonej mi propozycji wartościowania stanowiska (3,5 pkt - młodszy ekspert), stwierdzam, że wykształacenie wyższe - KIERUNKOWE, ukończone studia podyplomowe KIERUNKOWE, oceny okresowe (awansować - w konsekwencji degradacja - - odnośnie mianowania), kilkunastoletnie doświadczenie w Służbie Celnej - są tyle warte co wykształcenie średnie. Gratuluję Strategii Nowoczesnej Służby Celnej i Zarządzania Zasobami Ludzkimi (które Szefowi Służby Celnej nie są obce). Kapitał ludzki organizacji, to na dzień dzisiejszy termin, który w tej formacji zdaje się być nie tyle obcy, co zdewaluowany.