Wartosciowanie

Aquirre, dziękuję za komplement, ale jeszcze duużoo mi do jego poziomu brakuje ;)
Boni jest mistrzem w niedopowiedzeniach i manipulacjach. Z jednej strony mówi mnóstwo rzeczy, które chciałbyś uslyszeć, a z drugiej nie mówi tego jednego zdania , które jest napisane malutkim druczkiem po * gwiazdce, a którego niektórzy z nas nigdy by nie zauważyli. A nawet jak zauważą, to reszta ich oleje, bo patrzą tylko na gruby druk. Przekładając z polskiego na nasze, to jak w reklamie popularnego banku "Tylko 22zł miesięcznie od pożyczki 1000zł". A kto z ludzi widzi, jakie jest rzeczywiste roczne oprocentowanie ? I kto bierze do głowy, że ten 1000zł będzie trzeba spłacać przez 8 (OSIEM!!!) lat ? Wtedy oddać trzeba 2112 zł.
To jest właśnie sposób, w jaki robi to Boni, a którego SSC jest godnym następcą. Dziękuję, Aquirre, że tak mnie doceniasz, ale naprawdę dużo mi jeszcze do nich brakuje.

Ja tam jestem w tych 90% zadowolonych, którym wartościowanie odpowiada

Ja natomiast jestem w 100 % z tymi 74 % funkcjonariuszy, którym nie odpowiada wartościowanie; ani metodą pierwotną = "chybił-trafił", ani metodą Jacka Eksperta Staniszewskiego = "kumulacji numerka" !!!

niech ktos wrzuci to co ukazalo sie dzisiaj na corynti niech wszyscy zobacza jak nas orzneli z kasy

niech ktos wrzuci to co ukazalo sie dzisiaj na corynti niech wszyscy zobacza jak nas orzneli z kasy

Mnie nie orżnęli a jestem zwykłym calasem z ponad 10 letnim stażem i uważam że wartościowanie jest sprawiedliwe. Jeszcze SSC musi coś w późniejszym terminie coś zrobić z granicą bo się ludziom należy dodatek graniczny - porządny!

uważam że wartościowanie jest sprawiedliwe

nie_karmic_trolla.jpg

Wartościowanie nie jest idealne ale pozytywne symptomy są widoczne. Do kompletu brakuje tylko jednej rzeczy: wcześniejszej emerytury. Powiedzmy 50 lat i 20 lat służby coś w ten deseń.

A granica powinna mieć dodatek graniczny 2x taki jak jest teraz.

Zamiast używać racjonalnych argumentów w rozmowie, pisać o rzeczach ważnych to droczycie się na forum. Potem jak ludzie mają postrzegać funkcjonariuszy?
Zachowajcie trochę powagi.

Skoro temat dotyczy "wartościowania". Czemu nikt nie poruszy np. tematu kwoty bazowej? na rok 2011? rok 2012?

Zamiast używać racjonalnych argumentów w rozmowie, pisać o rzeczach ważnych to droczycie się na forum. Potem jak ludzie mają postrzegać funkcjonariuszy?
Zachowajcie trochę powagi.

Skoro temat dotyczy "wartościowania". Czemu nikt nie poruszy np. tematu kwoty bazowej? na rok 2011? rok 2012?

1873 z groszami - mówisz i masz a bananowca nie słuchaj

Wartościowanie nie jest idealne ale pozytywne symptomy są widoczne. Do kompletu brakuje tylko jednej rzeczy: wcześniejszej emerytury. Powiedzmy 50 lat i 20 lat służby coś w ten deseń.

A granica powinna mieć dodatek graniczny 2x taki jak jest teraz.

A dlaczego graniaca ma mieć dodatek 2 x wiekszy od innych ? Jeżeli mają tam aż tak źle niech się alokują. Ja też pracuję na nocki, w zimnie i stresie z bandziorami i co gorszy jestem od tych z granicy. 99% funkcjonariuszy pracujących na granicy robi tam tylko dlatego, że tam mieszka, ma tam dom i rodzinę. Proste.

z tym wartosciowaniem jest jak ze szpitalem psychiatrycznym ....widzieliście zeby jakis głupek wymyslił cos normalnego ?????

A dlaczego graniaca ma mieć dodatek 2 x wiekszy od innych ? Jeżeli mają tam aż tak źle niech się alokują. Ja też pracuję na nocki, w zimnie i stresie z bandziorami i co gorszy jestem od tych z granicy. 99% funkcjonariuszy pracujących na granicy robi tam tylko dlatego, że tam mieszka, ma tam dom i rodzinę. Proste.

Twarzowy, co wiesz o alokacji?
Proste, to przenieś się na wschód, zobaczysz jak jest...proponuję Dorohusk albo Medykę!!!
Całe to wartościowanie jest bublem, gniotem i nadaje się tylko do kosza...a 13 grudnia za tydzień:mad:
prezent od JK...Wesołych Świąt koleżanki i koledzy:mad:

ja nie pojmuję tego...2 latat temu smsami, @ potrafiliśmy się skrzyknąć i coś zadzialać ... pamietacie jak premier od granicy do graniy się przemieszczal - NE w TVN 24 :-) ..ale jak widze cały trud na marne, Ustawa o SC weszła (ups ktoś jedynie przemycił zapis przed dniem wejscia w zyckie krzyzując plany Słonca) ... potem mianowania...teraz czas na wartościowanie ... BEDZIECIE DALEJ TAK CZEKAĆ ??? na co - na zgon ksperta jak czytalam w innym watpu? prędzej sami sie pozagryzamy. Tu potrzebny jest impuls. Wartościowanie dla nikogo nie jest dobre - poptarzcie na widelki, popatrzcie na opinię MF nt. "co to jest uposażenie zasadnicze" ... dowiedzieliśmy sie dzis z wywiadu o wieloletnim planie reorganizacji SC - ja nie znam tych planow...wiec nie ciesze sie z tego ce ewentualnie dostane 13.12 bo... nie wiem jakie plany nas czekają,. czytalam tylko o projecie rozporządzenia w sprawie oddelegowania i alokacji (dostajesz propozycje - a jak nie- to won-ups w projekcie jest 6-cio miesięczna odprawa-ale jak życie uczy coś co jest w projekcie nie znajduje się potem w koncowej podpisanej wersji aktu...
czekajmy dalej na cud!!!
Ale dalemy sie manipulować..żal mi nas wszystkich..gdzie ten zryw, gdzie wiara w ucziwość i sprawiedliwość? cieszycie się z nazwy stołka? dla mnie mogę się nazywać kiblowa ale chce godnie zarabiac i miec szanse awansu, podwyżek..chce sie rozwijac miec motywacje. TERAZ jej nie mam tym bardziej po wartosciowaniu.

po złożonej mi propozycji wartościowania stanowiska (3,5 pkt - młodszy ekspert), stwierdzam, że wykształacenie wyższe - KIERUNKOWE, ukończone studia podyplomowe KIERUNKOWE, oceny okresowe (awansować - w konsekwencji degradacja - - odnośnie mianowania), kilkunastoletnie doświadczenie w Służbie Celnej - są tyle warte co wykształcenie średnie. Gratuluję Strategii Nowoczesnej Służby Celnej i Zarządzania Zasobami Ludzkimi (które Szefowi Służby Celnej nie są obce). Kapitał ludzki organizacji, to na dzień dzisiejszy termin, który w tej formacji zdaje się być nie tyle obcy, co zdewaluowany.
Z całym szacunkiem a zastanowiłaś się nad tym że gość z którym pracujesz (nie wiem referat, oddział ) i robi to samo ma od Ciebie o wiele mniej

Back
Do góry