Wartosciowanie

Dobra jest st. kontroler z mnożnikiem 1,654 - 3100 brutto z C2. Co dostanie w/g ostatnich nowości ?
Teraz dzięki interwencji federacji dostanie starszego specjaliste Służby Celnej- kasa bez znian. Oczywiście tylko teoretycznie poniweaz juz wiele razy Szef obiecywał i nie dotrzymywał.

j.23 - ale dzisiejszy st. kontroler zwartościowany na C1 w perspektywie ma możliwość awansu na grupach zaszeregowania, gdyby został na C2 dupa sina. Więc progres jest. No chyba, że nagle zmienią się widełki i górną granicą w C2 będzie powiedzmy 3101,98 :). Poczekajmy do środy.

cała gadka o proteście umarła śmiercią naturalną - ludziki już liczą wyrównania, mnożą miesiące i dutki do wyrwania
a w korpusie podoficerów ludzie ugrzęzną do usra.ej śmierci bo korpus aspirantów i ioficerów młodszych będzie zapchany powyżej potrzeb w dużej części nie najlepszymi, z wiedzą, wykształceniem i umiejętnościami ale ludżmi z zasługami towarzyskimi wszelkiej maści
służba to wyjątkowa - bo z oficerami bez mgr albo aspirantami bez matury albo ludżmi marzącymi o broni którzy w armii nie byli bo nie chcieli
i nie wyjeżdżajcie mi tu z tekstami że stara matura jest warta więcej niż obecne mgr bo maturę mam z 1989, i mgr uniwersyteckie też
i krew mnie zalewa obserwując aspirantów co to mają służbowe laptopy a arkusza w excelu dla zestawień stworzyć nie umieją, co piszą protokół ręcznie a potem go jednym palcem w kompa wstukują, co ani be ani me w żadnym obcym języku nie potrafią i jak trafią na jakąś tabliczkę czy instrukcję po angielsku czy np datę produkcji zapisaną OCT 20,09 nie wiedzą o co biega i mkc aplikant ich wspomaga
tfu

Ostatnia edycja:
Masz rację- protest umarł śmiercia naturalną za sprawą obiecanek typu:
-stopnie oficerskie dla byłych kierowników- ciekawe kiedy ci nowi oficerowie odbedą kurs oficerski został czas do października 2011 i tu nie bedzie odstępstw TO TERMIN USTAWOWY i Minister a nawet W-ce Minister nic nie znieni.
- wyższe stanowiska dla niżej zawartościowanych którzy w wyniku takiego wartościowania otrzymali niższe stanowisko - zainteresowani niech popatrzą jakie są widełki w stanowiskach specjalistycznych: zasadnicza 3500zł (a podobno na być wyższa) żaden starszy kontroler (zasadnicza 3100) oraz niewielu inspektorów ma szansę zostać zawartościowanym po pieniądzach na stanowisko mł.eksperta gdzie minimum to 3700zł
To jest mydlenie oczy prZy aprobacie zwiazków zawodowych (nie wszystkich)
PS Nawet chętnych na składanie wniosków rekrutacyjnych na stanowiska jest coraz mniej.

Cisza bo nikt nie zna żdnych szczeg. Cisza , bo pad strach na tych co mają obiecane góry złota. Informacje są nie pełne , nic znaczące , które tabelki aktualne który 02.03 ??????? Jak ktoś wie niech powie ????????????????

Jutro kolejne spotkanie SSC ze związkami, Sławek może byś jednak poszedł - krąży plotka, że mają tyci podnieść widełki w specjalistach. Pytanie po co ? Czy nie chodzi o to by jak najmniej dzisiejszych st. kontrolerów zwartościowanych na C2 nie weszło na C 1 ?
Powalcz.

piramida kłamstwa pragnie zaprezentować otwartość i konstruktywne myślenie przy pomocy Jacusiów wszelkiej maści i białogłów, które pragną utrzymać się na powierzchni za wszelką cenę. Sławek nie idź na ustawkę. prawo albo jest i obowiązuje albo szkoda czasu. tu w zasadzie nie chodzi o stanowiska ale o kasę, która jest do rozdysponowania pod dyktando MF.

Jak nikt z ZZ Celnicy.pl nie pójdzie jutro na spotkanie z SSC to już będzie ostateczny koniec. W/g mnie trzeba jutro wynegocjować jak najlepsze warunki tj. zmiana mnożnika dla poszczególnych stanowisk - tak aby mł. specjalista zaczynał się na poziomie min. 1,7 - 1,9 i dalej przez specjalistę na poziomie 1,9- 2,1 i st. specjalista 2,1 - 2,3 a mł. eksperci i eksperci max. do 2,5 i będzie git skoro 75 % wszystkich zolli to C1-C3.

MOJA PROPOZYCJA.
Składajmy masowo teraz pisma do DIC-ów z zapytaniem o drogę odwoławczą od wartościowania. Chodzi mi nie o zespoły itp. ale konkretnie do jakiego sądu, tryb, czas itd. Tylko należałoby na nich wymusić - WSKAZANIE właściwego sądu, nie natomiast lawirowanie jak przy mianowaniu. I to według mnie trzeba pisać zapytanie jeszcze w grudniu - NA MASOWĄ SKALĘ.

Nic nie wiemy o rzekomym jutrzejszym spotkaniu. Dzisiaj wysłaliśmy uwagi do MF, aby rozpocząć dialog na temat tego co Rząd RP już proponował w zbliżonej wersji, czyli najniższego uposażenia w SC w wysokości 1,919

wsciekły

za szybko myślisz. najpierw wnioski o rekrutację na stanowisko. zobaczmy co "carowie" na taki wniosek wymyślą. potem ich rozliczymy przed sądami. chcesz ich pytać czy wolno ? w jakim celu ? otrzymania fałszywej odpowiedzi czy uniku do momentu aż dostaniesz kwit wg jakiegoś widzimisię.
znajomi królika w tym czasie przeliczą pieniążki. nasze pieniążki gwoli ścisłości.

za szybko myślisz. najpierw wnioski o rekrutację na stanowisko. zobaczmy co "carowie" na taki wniosek wymyślą. potem ich rozliczymy przed sądami. chcesz ich pytać czy wolno ? w jakim celu ? otrzymania fałszywej odpowiedzi czy uniku do momentu aż dostaniesz kwit wg jakiegoś widzimisię.
znajomi królika w tym czasie przeliczą pieniążki. nasze pieniążki gwoli ścisłości.

Chyba masz rację, ale ja już jestem tak wściekły na Nieogolonego :mad: i na tę zabawę w kotka i myszkę, że od razu bym rżnął do Sądu :) bo oni ( "fachowcy" z MF, Nieogolony i DIC-e ) nas olewali i robią to nadal. Jakby zmusić "carów" żeby się określili jaki sąd jest właściwy w sprawie wartościowania ? Mało z tego, jeśliby się okazało, tak jak przy mianowaniu, że nas wprowadzili i wprowadzali pernamentnie i celowo w błąd - żeby za to ponieśli odpowiedzialność i karę.

Ostatnia edycja:
Czyli najnowszym pomysłem tkzw. związków zawodowych jest wartościowanie według zarobków. Tu już zdrowy rozsądek wysiada absolutnie. Nie brać pod uwagę wykształcenia, umiejętności, posiadanego stanowiska czy paru innych prozaicznych powodów tylko "kasę". Jak ktoś był kiedyś przy korytku i dochrapał się dużej pensji to w nagrodę teraz zwartościujemy go wyżej i jeszcze damy od stycznia podwyżkę, a reszta niech będzie tam gdzie była czyli na dnie. Czy gdzieś w świecie ktoś słyszał o tak piramidalnej głupocie. Nie wiem jak u Was, ale mój rozum juz tego nie obejmuje.

Związkom umknęło także, że w SC od lat prowadzona była patologiczna polityka awansowa, która doprowadziła nawet do takich sytuacji, że mamy k.c. z b. dobrymi ocenami okresowymi i wzorowym przebiegiem służby z ponad dwudziestoletnim stażem. Niestety także wiele innych patologicznych spraw umyka Związkom.

PS. SSC stwierdził jednak, że nie da gwarancji stanowiskowych.

kolejna ściema federacji

Zrzeszenie ZZSC informuje, że nic na razie nie zaakceptowało i nie uzgodniło
Published on 01-12-2010 10:55 Liczba odwiedzin: 1 0 Komentarze W Komunikacie rozesłanym w dniu 30.11.2010r. czytamy:
"W nawiązaniu do komunikatu Federacji ZZSC z dnia 29.11.2010r., informuję, że
Zrzeszenie ZZSRP niczego jeszcze nie uzgodniło i nie zaakceptowało. Zamieszczony
przez kol. Jacka Staniszewskiego komunikat także nie był uzgodniony z pozostałymi
centralami związkowymi. Propozycje które padały na tym spotkaniu, SSC miał rozważyć i
podjąć stosowne decyzje, które przy pozytywnym rozpatrzeniu przez Szefa SC miały być
ostatecznie omówione na spotkaniu w dniu 1.12.br.
Najbardziej interesującą propozycją była kwestia przyjęcia zasad przekształcenia starych
stanowisk na nowe, które miałoby być w formie podpisanego porozumienia pomiędzy
SSC a związkami. W porozumieniu tym miałoby się również znaleźć odniesienie (w
razie uzgodnienia) do ewentualnych zasad podziału środków finansowych na
podwyżki uposażeń w roku 2010 oraz 2011 - tak to widział SSC.
Niestety, po przeanalizowaniu sytuacji przez MF, okazało się, że przekształcenie
dotyczyłoby ponad 3000 tys funkcjonariuszy celnych, co stanowi ponad 25% zatrudnionych
w SC i w tej sytuacji Szef SC nie podejmie decyzji aby zastosować przynajmniej
rozwiązanie przyjęte przy mianowaniu pracowników cywilnych na funkcjonariuszy. Tym
samym Szef SC nie widzi potrzeby kolejnego spotkania ze stroną związkową w tych
kwestiach.
Tak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy na godz.14,30."

No cóż, chylę czoła przed SSC. Myśleliśmy, że Boni to był gość, jak nas kantował, ale on to robił w białych rękawiczkach i pięknie się uśmiechał. Nasz wspaniały Szefu natomiast rżnie nas ostro w odbyt, a przyklaskujące mu związki wprowadzają taki zamęt, że już nikt nic nie wie na pewno.
I O TO SSC CHODZI ! Teraż już może powiedzieć, wcale nie mijając się z prawdą, a jedynie nie dopowiadając, że :
- z jednym związkiem nie da rozmawiać, bo.....
- a trzy pozostałe nie potrafią się dogadać między sobą, czego przykładem są sprzeczne komunikaty wysyłane przez ich centrale
...wobec czego SSC nie widzi partnerów do rozmów, a podwyżki musi rozdysponować do końca roku, bo przepadną. Także, dla dobra funkcjonariuszy, zdecydował się wprowadzić wartościowanie w obecnej formie. Może i nie jest doskonałe, ale on WIE, że duży procent funckjonariuszy je akceptuje, a niezadowolonych jest raptem z 5%, może 10%. Wiadomo, że wszystkim sie nie dogodzi. "Tym samym Szef SC nie widzi potrzeby kolejnego spotkania ze stroną związkową w tych
kwestiach".

Godzina 15;30 minęła, więc do wręczania propozycji pozostało już tylko SIEDEM DNI ROBOCZYCH! Nadal wierzycie, że można zrobić coś innego od wartościowania niż to, co wymyślił sobie Szefu i co konsekwentnie realizuje ? Można Jacusia Kapicę nazywać różnie, ale na pewno nie można odmówić mu determinacji i konsekwencji w realizacji raz zamierzonego celu. Cieszę się, że nie chciał wprowadzać KAS-u.

Back
Do góry