Wartosciowanie

Dla wszystkich gamoni, co nawet pojęcia nie mają co się dzieje i w dupie mają jakiekolwiek czytanie oprócz wybranych pozycji na forum polecam :
art. 97 i art. 150.1 UoSC

No to może mnie ktos oświeci jak będzie wygladało przenoszenie z referatu do referatu lub na oddział po 1stycznia. Teraz wiadomo jak jest: polecenie naczelnika i już . A jak będzie teraz np. specjalista z OC przenoszony do Referatu Kontroli Przedsiębiorców nadal będzie spec. jeżeli tam niżej mł. ex nie uświadczysz. Albo inny przypadek: z OC odchodzi np. 4 osoby nikt na ich miejsce nie przychodzi, "robota" zostaje rozdzielona pomiędzy tych co zostali, czy ci którzy pozostaną dostaną awans czy też dalej będą spec. Nie studiowałem dokładnie nowych przepisów więc może ktoś mnie oświeci.

Ostatnia edycja:
Nie dostaniesz stanowiska niższego, zgodnie z art. 97. Cała reszta jest magiczną niewiadomą z jednym "ale" ...
Budżet jest sztywny. Jeśli na 800 celników 100 funkcjonariuszy ma stanowisko specjalisty i 4 z nich odchodzi, to co wtedy ? Można dwójce innych pozostałych na odziale dać st. specjalistę,a dwóch nie przyjąć w ogóle pozostawiając wakaty. Albo jednemu dać eksperta i reszcie pokazać wała. Albo nie robić kompletnie nic i też się nic nie zmieni, bo czasochłonność zadań tych czterech zostanie przeniesiona na papierze "gdzie indziej".
Awans nadal będzie zależał od naszych przełożonych, jak to było do tej pory. Tutaj nie zmieni się nic. A o zmianie stanowiska na niższe mówi art. 97 i tylko w takich przypadkach można stanowisko zmniejszyć.

Temat wartościowania ucichł. Tak samo jak projektu wynagrodzeń od 1.1.2011.

jedyne co znalazłem to z poprzedniego tematu:
Przechodząc do omawiania projektów ww. rozporządzeń Szef Służby Celnej poinformował, iż zmienione zostaną grupy zaszeregowania i wysokości niektórych dodatków od stanowiska kierownika zmiany do naczelnika wydziału. Dane dla pozostałych grup stanowisk zawarte w projektach pozostaną bez zmian.

a szczegóły kiedy?

Nie strasz...bo smokiem zostaniesz ;p

do poniżej :
Smutek i nostalgia mnie ogarnia, jak czytam takie rzeczy...osobiście dałbym Ci kategorię CDD : Całkiem Do D......

Ostatnia edycja:
Jak się boisz tego co piszesz to nie pisz tu. Ogranicz sie do czytania

Nie boje sie tylko nie mam zyczenia zeby ktos bezprawnie i bezpodstawnie pozyskiwal moj IP. I temat jest o WARTOSCIOWANIU a nie o bojazni i smokach. Za dużo ZbujMadej Shreka sie naogladal bo tam te smoki byly

Shrek fajną bajką był, oglądałem bodajże z 3 razy. Serio, serio... ;)
Samsung, coś mi się wydaje, że masz jakąś manię prześladowczą i wszędzie widzisz Agentów z Matrixa próbujących dopaść Twoj adres IP, i zrobić Ci wielkie kuku, a co najmniej zapchać łącze atakami DoS. Albo bierz tylko połowe tego, co bierzesz, albo zmień dilera. Poważnie. Ja od postu Mr.Robina popuszczam ze śmiechu, a Ty chyba mało zawału z wylewem ze strachu nie dostałeś.
Coś się za bardzo boisz tego IP. MF ? DIC ? Prowokacja ? Mój Pan Naczelnik ? A, dzień dobry, Panu ;-) Chyba musze skorzystać z małego sniffera znalezionego na Warezach i zrobic Ci CheckIP po pakietach, i czasie dostępu, a potem spingować to wszystko z wynajętego za 5 dolców serwera z Malezji poprzez 3 Gate'y. Wyniki na pewno będą ciekawe O_o

A w warszawce w jednym z wydziałów trwa wartościowanie od nowa,są robione nowe opisy stanowisk .I co wy na to ???????

To nie nowina. W innych izdebkach pojutrze (w poniedziałek) pobudka wodzów ma nastąpić o godz.5.30
Mój szef wygadał się, że kadra musi do południa, zgodnie z życzeniem Zespołu Centralnego, nanieść w SOWIE nowe poprawki...

Zmain kosmetycznych, wiecie o co chodzi. Czy zespół centralny zakwestionował jakies stsanowiska. Czy porownywali to w skali kraju, jak sadzicie?

Shrek fajną bajką był, oglądałem bodajże z 3 razy. Serio, serio... ;)
Samsung, coś mi się wydaje, że masz jakąś manię prześladowczą i wszędzie widzisz Agentów z Matrixa próbujących dopaść Twoj adres IP, i zrobić Ci wielkie kuku, a co najmniej zapchać łącze atakami DoS. Albo bierz tylko połowe tego, co bierzesz, albo zmień dilera. Poważnie. Ja od postu Mr.Robina popuszczam ze śmiechu, a Ty chyba mało zawału z wylewem ze strachu nie dostałeś.
Coś się za bardzo boisz tego IP. MF ? DIC ? Prowokacja ? Mój Pan Naczelnik ? A, dzień dobry, Panu ;-) Chyba musze skorzystać z małego sniffera znalezionego na Warezach i zrobic Ci CheckIP po pakietach, i czasie dostępu, a potem spingować to wszystko z wynajętego za 5 dolców serwera z Malezji poprzez 3 Gate'y. Wyniki na pewno będą ciekawe O_o

A co sie stalo z ta bajka ze BYŁ??? Zakazali puszczac??? Wg mojej najlepszej wiedzy Shrek nadal jest fajna bajka. Ale ZbujuMadeju oswiec mnie jesli sie myle.I nie rozumiem po co sie WP...ASZ do rozmowy mojej z Mr.Robinem. Wynajął cie jako papuge??? Moze wreszcie na temat cos napiszesz , bo zachowujesz sie jak SSC. Byle dalej od tematu i mydlic oczy czyms innym

Ostatnia edycja:
Oj nie ! Samsung odkrył moje drugie ja....chyba po adresie IP... żenada normalnie, żenada.... :)
Myślę, że jakby poczytać ostatnie 7 moich postów w tym temacie i wszystkie 7 Twoich, to wtedy wyszłoby kto ma więcej na ten temat do powiedzenia. Muszę przyznać, że polepsza mi się humor, jak Cię czytam. Pisz dalej, proszę ;)

A żeby nie robic już totalnego "off-topic" to zadam pytanie : zakładając, że nagle i niespodziewanie wartościowanie upada, to zostaje całkiem spora kasa do podziału na etat, którą trzeba wydac koniecznie w tym roku, albo nie dostaniemy NIC . Ile czasu potrzebują ZZ z każdej Izby żeby uzgodnić rozdysponowanie tych środków na poziomie centralnym, żeby nie było sytuacji, że w jednej IC podzielą, przykładowo, wszystkim po równo, w drugiej wg stażu, a w trzeciej wg posiadanego stopnia i żeby było więcej zadowolonych , niż z wartościowania ? A czasu do końca roku niewiele ponad 25 dni roboczych...

Czy komisja centralna wniosła jakies uwagi, czy wogóle analizowali opis stanowisk, czy robią jakąs analizę, czy ktos cos wie na ten temat? Bo jezeli miałoby się cos zmienic, to chyba teraz, bo za chwile bedzie za późno. A zeby cos zmienic to chyba musiałoby sie zmiienic zarządzenie MF.

Oj nie ! Samsung odkrył moje drugie ja....chyba po adresie IP... żenada normalnie, żenada.... :)
Myślę, że jakby poczytać ostatnie 7 moich postów w tym temacie i wszystkie 7 Twoich, to wtedy wyszłoby kto ma więcej na ten temat do powiedzenia. Muszę przyznać, że polepsza mi się humor, jak Cię czytam. Pisz dalej, proszę ;)

A żeby nie robic już totalnego "off-topic" to zadam pytanie : zakładając, że nagle i niespodziewanie wartościowanie upada, to zostaje całkiem spora kasa do podziału na etat, którą trzeba wydac koniecznie w tym roku, albo nie dostaniemy NIC . Ile czasu potrzebują ZZ z każdej Izby żeby uzgodnić rozdysponowanie tych środków na poziomie centralnym, żeby nie było sytuacji, że w jednej IC podzielą, przykładowo, wszystkim po równo, w drugiej wg stażu, a w trzeciej wg posiadanego stopnia i żeby było więcej zadowolonych , niż z wartościowania ? A czasu do końca roku niewiele ponad 25 dni roboczych...

Nareszcie cos na temat napisles. BRAWO

Organizacje Członkowskie Federacji ZZSC

Funkcjonariusze Celni

[FONT=&quot]Informacja związkowa[/FONT]
[FONT=&quot]Informujemy, że po długotrwałych negocjacjach prowadzonych przez przedstawicieli Federacji ZZSC, Zrzeszenia ZZ SCRP oraz Związku Zawodowego SzNPiA, Szef Służby Celnej - Pan Jacek Kapica zaakceptował wniosek zgłoszony przez Federację ZZSC, aby - przy poszanowaniu wyników przeprowadzonego procesu opisu i wartościowania stanowisk w Służbie Celnej - w przypadku tych funkcjonariuszy, którzy w procesie wartościowania zostali zakwalifikowani na stanowiska o poziomie niższym od dotychczas zajmowanych, zastosować kryteria przekształcenia „starych” stanowisk na „nowe” przy uwzględnieniu ich praw nabytych - to jest mianować ich na nowe stanowisko w oparciu o wysokość otrzymywanego przez nich wynagrodzenia zasadniczego w bezpośrednim odniesieniu do stawek zaszeregowania zawartych w rozporządzeniu Ministra Finansów z dnia 2 marca 2010r. w sprawie uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy celnych.[/FONT]
[FONT=&quot]Powyższe rozwiązanie zapewni pełną gwarancję zachowania uposażenia na poziomie nie niższym od dotychczas otrzymywanego i stosowania jednolitych zasad zachowania prawa nabytych dla ogółu funkcjonariuszy celnych.[/FONT]
[FONT=&quot]Funkcjonariusze celni, których stanowiska zostały zwartościowane na poziomie wyższym od dotychczas zajmowanego, otrzymają stanowiska określone dla nich w procesie opisu i wartościowania stanowisk, co skutkować będzie podwyżką ich uposażeń zasadniczych.[/FONT]
[FONT=&quot]Wymienione powyżej organizacje związkowe w pełni popierają przyjęcie takiego rozwiązania.[/FONT]

[FONT=&quot] Wiceprzewodniczący FZZSC Przewodniczący FZZSC[/FONT]
[FONT=&quot] Jacek Kraj Jacek Staniszewski[/FONT]

Back
Do góry