Wartosciowanie

Kola,
problem w tym, że gość ze średnim robi to samo. Ma krótszy staż pracy i jest młodszym ekspertem.

No to rzeczywiście ale ja znam przypadki (wschód) że eksperci, którzy byli kiedyś Naczelnikami i spadli ze stołków pracują z chłopakami kontrolerami no i ich pensja jest prawie dwa razy większa od chłopaków, którzy robią tą samą robotę, a teraz przy wartościowaniu to im się wyrówna więc czy to wartościowanie jest takie złe?

to chyba jest zła polityka kadrowa...że gdy przychodzi "nowe" zamiata "stare" (zamiast wykorzystać potencjał wiedzy i doswiadczenia) nieważne czy stare ma wiedze doswiadczenie - rzucają nim jak śmieciem, gdzie popadnie, najnizej jak się da - licząc na to że u starego sponiewieranego psycha siadnie i sie zwolni. a przeciez jak nowe zamiata to moze fachowców wykorzystac-nie było by wówczas sytuacji ze były DIC , naczelnik, pracuje na równi z mlodzieżą ... Jakby "stare" się zwolniło było by najlepiej!!!! Jeszcze troche a usłysze do gazu z kadrą "z przed dnia wejscia w życie ustawy"!!! To nie wina ex kadry ze pracukje ramie w ramię z ml.specjalistą czy specjalistą. jak to tlumaczył SSC w IC i MF sa proporcjonalnie wyższe place bo to naturalna ścieżka kariery ..zatem pytam dlaczego bylych DIC Naczelników zrzucają z tej ścieżki???

kola jesli bijesz we mnie to sie mylisz...bardzo sie mylisz(zwykly inspektor celny...po staremu)

Do nikogo nie biję ( może jestem trollem wg niejakiego daff - chłopca z bogatego domu) ale ludzie ten człowiek zwany ogolonym czy nieogolonym robi to co prędzej czy później nas czekało ( 2004 rok wejście do UE - cło be) i robi jak robi, jeszcze raz powtarzam GRANICY TRZEBA DAĆ KASĘ JAK TEGO NIE ZROBI JK BĘDZIE PROBLEM a moje ewentualne podwyżki odbiją mi się czkawką.

i o to chodzi SSC ...oslabic panstwo ....ty jestes przykladem przeszkody w oslabieniu panstwa ...tak jak ja!!!

( może jestem trollem wg niejakiego daff - chłopca z bogatego domu)

dam na mszę w niedzielę, żeby tylko ten prymityw nie pracował bezpośrednio przy odprawach i nie miał kontaktu z osobami z zewnątrz, dam po raz drugi, żeby się nie rozmnażał...

Ostatnia edycja:
Do Rozważnej
"są proporcjonalnie wyższe place bo to naturalna ścieżka kariery" - czy w Służbie Celnej można mówić o scieżce kariery?
Mi ją zamknęli. Nie weszłem w poczet młodszych oficerów ( moje mianowanie sprzed ustawy - kierownik zmiany - zostało zdegradowane do inspektora celnego w komórce merytorycznej).
Wykształcenie wyższe + 2 podyplomówki, kwalifikacje, doświadczenie - mogę sobie włożyć w/do.....szuflady. Nie jestem już zagrożeniem dla Pnów oficerów. hi hi hi. Jeszce trochę i... Żegnaj Służbo Celna. Bez ciebie sobie poradzę.

Może i się przypiepszam ale te studia wyższe i podyplomówki to chyba były robione w Dżibuti.

Wykształcenie wyższe + 2 podyplomówki, kwalifikacje, doświadczenie - mogę sobie włożyć w/do.....szuflady. Nie jestem już zagrożeniem dla Pnów oficerów. hi hi hi. Jeszce trochę i... Żegnaj Służbo Celna. Bez ciebie sobie poradzę.

Boże jakie to wzruszające i przejmujące, mój kot się popłakał (zagląda mi tu przez ramię). Jak coś nie tak..., zawsze możesz spróbować szczęścia gdzieś indziej, takie " podyplomówki" to super lewar do każdej kariery w naszym kraju, kraju, w którym mój sąsiad , dzielny posiadacz MBA sprzedaje w kiosku ery telefony za 2100 z perspektywą na 2500. Ruszaj więc , namawiam do tego bardzo na ten rynek pracy, a i nie zapomnij tylko zabrać ze sobą papierów od tych "podyplomówek" .

Back
Do góry