Dzisiaj jest spotkanie w MSWiA o godz. 11:00. Minister przyjmuje tylko ZZ podległe pod Jego resort. Z tego co słyszę to SW nie będzie, bo to inny resort. Służby Celno-Skarbowej także. Z MF r wciąż nie mamy odpowiedzi na postulaty! MF nie potrafi wyznaczyć terminu spotkania! Czekamy na porozumienie dot. wszystkich służb mundurowych w Polsce. Docierają do mnie informacje oddolne, że jest bardzo duże wrzenie i wystarczy tylko iskierka by protest rozlał się totalnie na wszystkie służby. Funkcjonariusze mają dość zwodzenia Ich. Np. w MF nie ma dialogu od ponad roku. Ostatnie spotkanie wszystkich ZZ było gdzieś w pierwszym kwartale 2017r.
Jeżeli nie będzie porozumienia, to będzie tak jak w czerwcu 2016 w Służbie Celnej. Jedną formację jakoś dało się przetrzymać, ale wszystkich formacji nie sposób.
Panie i Panowie decydenci.
Nie bawcie się zapałkami! Nie podpalajcie Kraju! Nie ignorujcie funkcjonariuszy!
Ps. Pracowników US i IAS - dawny aparat skarbowy i UKS proszę o zgłoszenia. Ja piszę głównie o służbach, bo ten temat znam dobrze. Chętnie będę pisał także o Was, ale mam zbyt mało sygnałów. Mimo tego, już zgłaszamy postulaty Was dotyczące, ale chcielibyśmy i deklarujemy więcej. Potrzebuję jednak Waszego zaangażowania. Proszę, zgłaszajcie swoje sprawy do Związku.
Pozdrawiam
Sławomir Siwy
Jeżeli nie będzie porozumienia, to będzie tak jak w czerwcu 2016 w Służbie Celnej. Jedną formację jakoś dało się przetrzymać, ale wszystkich formacji nie sposób.
Panie i Panowie decydenci.
Nie bawcie się zapałkami! Nie podpalajcie Kraju! Nie ignorujcie funkcjonariuszy!
Ps. Pracowników US i IAS - dawny aparat skarbowy i UKS proszę o zgłoszenia. Ja piszę głównie o służbach, bo ten temat znam dobrze. Chętnie będę pisał także o Was, ale mam zbyt mało sygnałów. Mimo tego, już zgłaszamy postulaty Was dotyczące, ale chcielibyśmy i deklarujemy więcej. Potrzebuję jednak Waszego zaangażowania. Proszę, zgłaszajcie swoje sprawy do Związku.
Pozdrawiam
Sławomir Siwy