Spotkanie w MF 28.03.2025 r.

1743016569385.png

Informujemy, że wczoraj, tj. 25.03.2025 r. w późnych godzinach wieczornych, zostaliśmy poinformowani o wyznaczeniu na dzień 28.03.2025 r. o godz. 13.00 spotkania, które odbędzie się w Ministerstwie Finansów z kierownictwem Ministerstwa Finansów i Krajowej Administracji Skarbowej. Oczywiście zamierzamy się stawić. Nie mamy wątpliwości, że to skutek podejmowanych przez nas działań, w postaci licznych wystąpień do Prezesa Rady Ministrów, Ministra Finansów, Przewodniczącego Komisji Finansów Publicznych oraz Szefa KAS oraz spotkań przedstawicieli lokalnych ZOI z Wojewodami, Posłami i Senatorami, nie wspominając o licznych telefonach do kancelarii i sekretariatów powyższych organów.

Wypełniajcie Ankietę =====>>>>> Link do ankiety <<<<===== włączajcie się do wszystkich działań inicjowanych przez ZZ Celnicy PL, pokażmy, że stanowimy jedność, jesteśmy silni, zdeterminowani i zrobimy wszystko, żeby osiągnąć założone cele.

O wynikach spotkania oczywiście poinformujemy, prawdopodobnie nie skończy się na jednym.

Attachments

• plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    322,4 KB · Wyświetleń: 56
  • plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    416,9 KB · Wyświetleń: 57
  • plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    405 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Dziękuję Zarządowi za potwierdzenie ...

ps
@Bolek, ty chyba nabijasz sobie statystykę wpisów, bo po raz kolejny odpisujesz dwoma postami, zamiast edytować pierwszy ...

Oczywiście mam nadzieję że stanie się tak jak w opisie a jeśli MF zacznie cos kombinować to trzeba wyciągnąć parę brudów na światło dzienne jak choćby sprawę kancelarii RDB Ignis z której nagle zaczęto wyszukiwać "talenty" do zarządzania, biorąc pod uwagę że owa kancelaria zajmowała się sprawami z zakresu kontroli celno-skarbowej i owe "talenty" zarządzające w niektórych instytucjach KAS to ludzie którzy pomagali cwaniakom wykręcić się od problemów.

Prawda jest taka, że faktyczna walka przedstawicieli ZZ na spotkaniu w MF jest praktycznie niemożliwa.

Tam można postulować, ostrzegać, uprzedzać, spierać się czy nawet kłócić ale sama WALKA,
to zadanie dla WSZYSTKICH popierających dane sprawy ...
A tych wspierających/ popierających (ankietowo) na razie garstka, biorąc pod uwagę poziom zatrudnienia w KAS, a także próg wybrany przez ZG ZZ celnicy.pl

Szansa na ugranie tej kasy jest bardzo duża. My się musimy tylko podlaczyc pod rozwiązania jakie wywalczyła policja .Ale gdyby nie pisma ze strony związku nie podjęto by nawet próby rozmów .Teraz najważniejsze jest aby jak najwięcej osób wypełniło ankietę z poparciem dla działań związków .Informujcie swoich współpracowników o ankiecie . Tu chodzi nie tylko o dodatki ale i o modernizację na kolejne lata .

Najważniejsze teraz przed spotkaniem aby były uzupełnione - wysłane ankiety w ilości zakładanej przez związek tj. przynajmniej 4000 szt. Będzie to symboliczny ,,as" z rękawa. Już raz premier Tusk gasił pożar strajków w 2008, kto pamięta to wie.

Back
Do góry