rozmowa kwalifikacyjna

pracuje się fajnie przez krótki czas, zwłaszcza jeśli dla kogoś to jest pierwsza praca, później człowiek się wypala. Zap......lasz po 12 godzin, robisz nie wiadomo co, a i tak nikt ciebie nie doceni, wszyscy mają wszystkich w poniżej pleców. Także ja bym się tak nie jarał, lepiej szukaj innej pracy. aj waj, po co ja tak zniechecam ludzi do pracy, chyba dostane burę od Pana. Ale prawda jest jaka jest. Ja nikomu zdanej posady nie załatwię, mam kolejki do 2012 r. Weżmy takiego Despero, w Służbie od _______ lat, ale chłopak jest wypalony, dosłownie i w przenośni. CO z tego że jest ekspertem celnym, ma 4 na łape, ma poważanie wśród koreańczyków z LG itp, jednak z cła już chłop nie wyjdzie. Ostatnio miał jakieś ferty z firm spedycyjnych, ale z tego co wiem zrezygnował.

hehe witamy w bobrach:) tydzien albo dwa biuro potem cieplutkie pasy:)

Pojawiłem się tu późno ;) w porównaniu z kolegami BeFree i Leffty - więc Panowie żebym wiedział że macie taką władzę ;) jak to mówią - mądry po szkodzie, jednak dzwoniąc do kadr wciaż słyszałem że komisja w sprawie Połowiec jeszcze sie nie zebrała, jeszcze nic nie wiadomo, proszę zadzwonić po świętach...więc może Wy coś wiecie??

My tak tu sobie rozmawiamy jak jest nieciekawie, więc teraz proponuję kilka ciepłych słow, na zasadzie: "Jak to dobrze, że do Was dołączyliśmy bo praca, mimo swoich wad, ma również i plusy, takie jak: ......... " ! :D

+ służba umilowanej ojczyźnie :),
w końcu jakby nie było: "za mundurem panny sznurem" :lol:

Kolego jak bym nie był optymistą, to byśmy tu ze sobą nie gaworzyli :D
Pewnie rozkładał bym towar w jakimś hiper super markecie w 17 województwie, albo gibał bym na zmywaku na zielonej wyspie.
Trzeba być optymistą, dość marudzenia "jak nam źle, jak nam źle, jak nam szaro..."
Do boju młodzieńcy :lol:

ps. jakby nie wszyscy zauważyli, to nasz temat, przebił ilością postów, najpopularniejszy z tematów (który? - wszyscy wiedzą :) )
No młodzieży i wy starzy wyjadacze, czyżby coś drgnęło?

Despero twierdzi, iż plusem jest to, że jest dokąd rano pójść żeby wipić kawę i można zarobić parę złotych na fajki i inne niezbędne artykuły. Dobrze jest też pojechać na ZKC tudzież inne szkolenia i nieźle się zabawić w celniczym gronie. Ogólnie jest wesoło i można pognić. Więcej nic nie przychodzi do głowy. Lachona żadnego na swój mundur Despero nie wyjął, wystarczył jego osobisty czar....

plusem jest to że zawsze w okolicach 26 dostajesz kasę na konto. Innych plusów nie ma!

hehehe, rozumiem, wszystko jasne. Ale mimo tego i tak jestem przekonany, że będzię całkiem fajnie. Teraz mam jeszcze jedno pytanie. Ide na te badania jakies w poniedziałek i mam rozumieć, że to wszystko ? Czy jeszcze będą ganiali po specjalistach ? No i jak mi zmierzą, czy moge pracować na wysokości powyżej 3 m ? Podrzucać będą, czy jaki grom ? ;) hehe

Do Kuźni to trzeba i u specjalistów badania zrobić (okulista, laryngolog i nie wiem kto tam jeszcze) no i do tego krew dlatego trzeba iść bez śniadania. Laboratorium jest czynne chyba do 11 i jeśli chcesz się wyrobić w jeden dzień to trzeba iść rano. Okulista ci napisze czy możesz na wysokości pracować, gdyż w okularach można tylko do 3 m.

Ja jestem już po badaniach. Będziesz musiał odwiedzić okulistę, laryngologa, neurologa. Na początek upuszczą Ci trochę krwi. Okulista spojrzy Ci głęboko w oczy :) (badanie dna oka).
Laryngolog wszędzie (prawie) Ci zajrzy :) i będzie Ci szeptał miłe słówka :)
A neurolog będzie Cię stukał tu i ówdzie :)
Miłej zabawy ;)
Pozdrawiam L.

młodzieży, napiszcie jakie cyferki wpisali wam do aktu mianowania?

A o co chodzi z tymi cyferkami???? Poza tym mianowanie dopiero za tydzień (przynajmniej w moim przypadku).

Aha przypomniało się Despero jak mozna dobrze i legalnie zarobic na granicy i panowie świeżaki pamiętajcie o tym. Jak będziecie mieli dobrego niucha to możecie wyczaić niezły przemyt. Jeśli przy okazji zajęte będzie jakieś dobre auto, to dostajecie ileś tam procent z ceny za jaką je opylono. Czasami są to spore sumki, no ale nie każdy ma celniczego nosa. Odrębne nagrody są za narkotyki i tego typu historie.

Z innych dodatków otrzymujecie: 13-tkę, mundurówkę + pranie, dopłatę do wypoczynku, zwrot raz w roku za bilet PKP dla całej rodziny, na granicy dodatek za pracę w nocy, po 5 latach pracy płacą stażowe 5 % + 1 % za każdy kolejny rok. No i fakultatywnie nagrody z 3 % funduszu nagród i z funduszu motywacyjnego. W sumie z tego średnio ponad 2 dodatkowe pensje wychodzą, a dla niektórych i więcej.

Jeśli chodzi o cyferki to wpiszą wam tam mnożnik kwoty bazowej, która teraz wynosi 1837 pln. Po przemnożeniu otrzymujecie zasadnicze uposażenie. Tak samo z mnożnikiem za stopień służbowy. Po dodaniu obu kwot otrzymujecie pensję brutto.

Ty, despero, Ty czasem w foinansach teraz nie pracujesz? Ja myślałem, że ty jesteś koreańczykiem z LG, ale po tych twoich wyliczeniach to sam już nie wiem...

Despero teraz będzie łowcą głów do Służby Celnej czyli tzw. skautem. Po ulicach będziemy chodzić i zachęcać do wstąpienia w nasze szeregi tak jak do US Army :)

Back
Do góry