G
Guest
Gość
W zakwalifikowaniu do grupy C i B bedzie decydowało m.in. kryterium wykształcenia a nie widzimi się pełnomocnika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zobaczysz jakie różnice będą w KAS !!! Np trafisz do grupy C tzw wykonawczej, a Twój kolega do B eksperckiej różnica będzie około 2000 tys zł minimum ..... ::: )) ..
Na moment konsolidacji, trzeba jednak założyć wydatki :
1) w związku z przewidywaniami przechodzenia na emeryturę (ostatni rok takiej możliwości dla mianowanych urzędników państwowych) ok. 10% pracowników należy przewidzieć w budżecie półroczne odprawy emerytalne:
a) w przypadku izb skarbowych (ok. 400 pracowników) wynosi ok. 9, 6 mln zł,
b) w przypadku urzędów skarbowych (ok. 4000 pracowników) wynosi ok. 83,8 mln zł.
2) w związku ze wzrostem minimalnego wynagrodzenia za pracę w Krajowej Służbie Skarbowej do kwoty trzykrotnego minimalnego wynagrodzenia za pracę, które od 1 stycznia 2007 roku zostało ustalone na kwot 936 zł (rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 12 września 2006
roku , Dz. U. z dnia 27 września 2006 roku):
a) w przypadku izb i urzędów skarbowych należy założyć:
i. ok. 5000 pracowników zarabiających poniżej 2000 zł implikuje wydatki w kwocie ok. 72 mln zł,
ii. ok. 27 000 pracowników zarabiających pomiędzy 2000 – 3000 będzie wymagało wydatków w kwocie ok. 155,5 mln. zł.
b) w przypadku izb i urzędów celnych należy założyć:
i. ok. 1500 pracowników zarabiających poniżej 2000 zł implikuje wydatki kwocie ok. 21 mln zł,
ii. ok. 7 000 pracowników zarabiających pomiędzy 2000 – 3000
będzie wymagało wydatków w kwocie ok. 40,3 mln. zł.
4. Źródła finansowania.
Nie zakłada się, iż projektowane zmiany spowodują zasadnicze skutki dla
budżetu państwa. Należy założyć, że dokonywane zmiany będą
realizowane w ramach zasobów materialnych i środków finansowych
pozostających w dyspozycji właściwych organów i jednostek
organizacyjnych, których zmiany dotyczą.
Anonymous napisał:Ci co popierają KAS to chyba mają bielmo na oczach i poza jednym punktem w którym jest mowa o zarobkach (3 x minimalna płaca ) nic nie dostrzegają. A to że zostanie zlikwidowana Służba Celna, że dużo ludzi nie dostanie propozycji do KAS to im nie przeszkadza
Ja i koledzy chcemy likwidacji służby celnej i chcemy żeby dawni partyjniacy, pzprowcy i sbecy, wojskowi z emeryturami nie dostali propozycji od pełnomocnika!!!!!!!
,lukas00715 napisał:witam!
tak od pewnego czasu śledzę dyskusję na temat KAS i oto moje spostrzeżenia:
1) osoby, które się wypowiadają przeciw ustawie według mnie potrafią tylko narzekać jak to źle jest w cle itd. nic same nie robią, żeby było lepiej a prawda w oczy kole - chodzi mi o fakt, że wreszcie po wejściu nowej ustawy ludzie naprawdę pracujący b ędą dostrzegani - te osoby, które śa przeciw KAS boją się nowych obowiązków i utraty stołków na rzecz ludzi, którze na to w pełni zasługują - KONIEC JUŻ Z TYM, ŻE O AWANSIE DECYDOWAŁA "POZYCJA" WYPRACOWANA PRZEZ LATA I PLECY!!! powtórze to za którymś forumowiczem :PRAWDA W OCZY KOLE CO??!!! przeciwnicy reformy tylko na swoim stołku siedzą bo tak im dobrze!! koniec z tym.
mam nadzieję, że ta reforma wejdzie jak najprędzej i zrobią się wreszcie porządki i skończy się kolesiostwo w urzędach!!!
2) uważam, że wprowadzenie KAS to dobre wyjście, ustawa uporządkuje pewne sprawy i każdy będzie wiedział co ma robić a nie co mu łaskawie ktos "życzliwy" zleci.
takie jest moje zdanie - a jak się ktoś z nim nie zgadza - a znajdzie mnóstwo takich osób - to trudno - w końcu każdy ma prawi do swojego zdania..... :wink:
pozdrawiam
Anonymous napisał:W zakwalifikowaniu do grupy C i B bedzie decydowało m.in. kryterium wykształcenia a nie widzimi się pełnomocnika.
Anonymous napisał:,lukas00715 napisał:witam!
tak od pewnego czasu śledzę dyskusję na temat KAS i oto moje spostrzeżenia:
1) osoby, które się wypowiadają przeciw ustawie według mnie potrafią tylko narzekać jak to źle jest w cle itd. nic same nie robią, żeby było lepiej a prawda w oczy kole - chodzi mi o fakt, że wreszcie po wejściu nowej ustawy ludzie naprawdę pracujący b ędą dostrzegani - te osoby, które śa przeciw KAS boją się nowych obowiązków i utraty stołków na rzecz ludzi, którze na to w pełni zasługują - KONIEC JUŻ Z TYM, ŻE O AWANSIE DECYDOWAŁA "POZYCJA" WYPRACOWANA PRZEZ LATA I PLECY!!! powtórze to za którymś forumowiczem :PRAWDA W OCZY KOLE CO??!!! przeciwnicy reformy tylko na swoim stołku siedzą bo tak im dobrze!! koniec z tym.
mam nadzieję, że ta reforma wejdzie jak najprędzej i zrobią się wreszcie porządki i skończy się kolesiostwo w urzędach!!!
2) uważam, że wprowadzenie KAS to dobre wyjście, ustawa uporządkuje pewne sprawy i każdy będzie wiedział co ma robić a nie co mu łaskawie ktos "życzliwy" zleci.
takie jest moje zdanie - a jak się ktoś z nim nie zgadza - a znajdzie mnóstwo takich osób - to trudno - w końcu każdy ma prawi do swojego zdania..... :wink:
pozdrawiam
Zwykłe mrzonki, teraz jak i potem awans będzie zależał od oceny okresowej (subiektywnej oceny bezpośredniego przełożonego) i widzi mi się przełożonych.
zbych napisał:kolego powyżej- pewnej rzeczy nie rozumiem o co ci chodzi tak dobrze jak teraz w IC Katowice nie było do tej pory a pracuję tu już ponad 10 lat- wcale to nie jest jakieś wazeliniarstwo-to się widzi- za startreka, karolusa górala itp wszystkich za mordę trzymano kasiorą się podzielili widełki wywindowalii swoim poplecznikom i tyle to dopiero była banda kolesi o czym ty kolego mówisz???? :?: zastanów się!!!! i nie kompromituj!!!!bo to co piszesz żałosne jest