Projekty o KAS. Także opinie na temat UKS w KAS.

Czy popierasz KAS?

• TAK

Votes: 0 0,0%
  • TAK, ALE JESZCZE MUSI BYĆ POPRAWIONY

• TAK POPIERAM W TEJ WERSJI, TYLKO BEZ OPCJI ZEROWEJ

• Total voters
    1
Ja też chce 2800 i urzędów specjalnych akcyzowych z oddziałami celnymi gdzie pozostanie choć trochę Służby Celnej. Jak reforma musi być to niech będzie ale po co całkowicie niszczyć Służbe Celną?

Witam wszystkich forumowiczów. Tych rozsądnych.

Właśnie zagłosowałem w ankiecie że chcę KAS ale z poprawkami i to niemałymi
Opcja zerowa tak tak tak popieram. trzeba wy.... w h.... nierobów.

Ministrze UWAGA UWAGA UWAGA. Są wśród nas przefarbowani czerwoni na działaczy Solidarności.

Anonymous napisał:
Ja też chce 2800 i urzędów specjalnych akcyzowych z oddziałami celnymi gdzie pozostanie choć trochę Służby Celnej. Jak reforma musi być to niech będzie ale po co całkowicie niszczyć Służbe Celną?
Sami się zniszczyliśmy zaniedbując akcyzę. Jest to ewidentna wina reformatorów z okresu 2002/2003. Każdy kto maczał paluchy w reformie z tego okresu powinien zostać odsunięty od władzy jeśli ją posiada i rzucony na żer alokantom. To byli klasyczni obrońcy koryta.

Sami się zniszczyliśmy zaniedbując akcyzę

Jak głupcze nie wiesz co piszesz to nie pisz bo w całym 2002 i do września 2003 akcyza była w rękach urzędów skarbowych. Zatem wiesz kto zaniedbał i zniszczył akcyze. Największe wałki paliwowe były kręcone latach 2001, 2002 i 2003r

Coż chceccie wiedziec?? Że gotowych jest 64 rozporządzeń wykonawczych i 2 ustawy zmieniające?? Że wg planu 18-25 czerwca ma zostać złożona ustawa o KAS do sejmu??Że pełnomocnicy już w większości są wybrani?Że SNP będzie dzielony na komórki w poszczególnych urzędach (czyt. byłych skarbowych) wg ilości podległych podmiotów na terenie i już to się dzieje-na papierze na razie??Że podobno koalicjanci już zaakceptowali ustawę??Że podobno nie będzie zwolnień yhymm... hrrrr??Że za rok są plany kontrola podatkowa z UKS idzie do KAS?? Że w UKS-ach zostanie kontrola środków unijnych, grupy mobilne i wywiad skarbowy, czyli tzw. policja skarbowa?Że niektóre jednostki dostaną niezłą kasę na dodatki motywacyjne, ale tylko te które kontrolują wydatki unijne??Ale to wszystko tylko plotki....same plotki...Bo obowiązuje dalej "zmowa milczenia" z wiszącym nad głowami toporkiem....Cest'la'vie

lukas00715 napisał:
witam!
tak od pewnego czasu śledzę dyskusję na temat KAS i oto moje spostrzeżenia:
1) osoby, które się wypowiadają przeciw ustawie według mnie potrafią tylko narzekać jak to źle jest w cle itd. nic same nie robią, żeby było lepiej a prawda w oczy kole - chodzi mi o fakt, że wreszcie po wejściu nowej ustawy ludzie naprawdę pracujący b ędą dostrzegani - te osoby, które śa przeciw KAS boją się nowych obowiązków i utraty stołków na rzecz ludzi, którze na to w pełni zasługują - KONIEC JUŻ Z TYM, ŻE O AWANSIE DECYDOWAŁA "POZYCJA" WYPRACOWANA PRZEZ LATA I PLECY!!! powtórze to za którymś forumowiczem :PRAWDA W OCZY KOLE CO??!!! przeciwnicy reformy tylko na swoim stołku siedzą bo tak im dobrze!! koniec z tym.
mam nadzieję, że ta reforma wejdzie jak najprędzej i zrobią się wreszcie porządki i skończy się kolesiostwo w urzędach!!!
2) uważam, że wprowadzenie KAS to dobre wyjście, ustawa uporządkuje pewne sprawy i każdy będzie wiedział co ma robić a nie co mu łaskawie ktos "życzliwy" zleci.

takie jest moje zdanie - a jak się ktoś z nim nie zgadza - a znajdzie mnóstwo takich osób - to trudno - w końcu każdy ma prawi do swojego zdania..... :wink:
pozdrawiam
I tu jesteś w błędzie koleś, puknij sie w czółko i pomyśl co piszesz.

Anonymous napisał:
teraz po 3 latach mam 1800 zl brutto, wg projektu reformu moge miec 2800 zl brutto. Czy jestem za KAS? 3xTAK. I to wszystko...
To chyba świadczy o poziomie ludzi popierających KAS. Nie będę do tego nic dopisywał.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
teraz po 3 latach mam 1800 zl brutto, wg projektu reformu moge miec 2800 zl brutto. Czy jestem za KAS? 3xTAK. I to wszystko...
To chyba świadczy o poziomie ludzi popierających KAS. Nie będę do tego nic dopisywał.

A czy ustalono czy będzie mnożnik? Możemy mniej zarabiać niż teraz np 2800 brutto x 0,6 to 1680 brutto czyli netto okolice 1000 zł. I będziesz za tyle pracował w takiej bądź co bądź bardzo odpowiedzialnej pracy? 0.6 to nierealne ale jeżeli wokół będzie dalszy wzrost płac to cieć będzie zarabiał tyle co celnik. A nawet więcej...

Chciałbym żeby nasz sejm miał jak najdłuższe wakacje,nawet dwa lata, niech sobie chłopcy i dziewczyny odpoczywają, jadą na wczasy na Majorkę albo Florydę, w zimie pojeżdzą na nartach w kurortach alpejskich. Bo wtedy będę miał pewność że już żadnej głupiej ustawy nie wymyślą, a przede wszystkim nie będą mieli czasu na likwidacje Służby Celnej.

Nic mnie nie interesuje, wali mnie to ,ja poprostu lubię moja pracę celnika, przeżyłem już którąś reformę i nie interesuje mnie po jakimi rządami będę dalej pracował ,lubię swoją :lol: robote , czy to UC czy UAS , nic złego nie zrobiłem żeby nie pracować dalej .

NIE BĘDZIE ŻADNEJ POLICJI SKARBOWEJ!
W kolejnym projekcie zmian w resorcie MSWiA, w związku z przewidywanymi brakami kadrowymi w policji przewiduje się przejęcie mnóstwa etatów po reorganizacji (likwidacji) służb celnych. Między innymi szczególne zainteresowanie budzi alternatywa przejęcia spełniających warunki osób z Grup Mobilnych. Jest to związane, z dyrektywami UE o nierozprzestrzenianiu uprawnień dostępu do broni i spb.

za wschodnimcelnikiem napisał:
Coż chceccie wiedziec?? Że gotowych jest 64 rozporządzeń wykonawczych i 2 ustawy zmieniające?? Że wg planu 18-25 czerwca ma zostać złożona ustawa o KAS do sejmu??Że pełnomocnicy już w większości są wybrani?Że SNP będzie dzielony na komórki w poszczególnych urzędach (czyt. byłych skarbowych) wg ilości podległych podmiotów na terenie i już to się dzieje-na papierze na razie??Że podobno koalicjanci już zaakceptowali ustawę??Że podobno nie będzie zwolnień yhymm... hrrrr??Że za rok są plany kontrola podatkowa z UKS idzie do KAS?? Że w UKS-ach zostanie kontrola środków unijnych, grupy mobilne i wywiad skarbowy, czyli tzw. policja skarbowa?Że niektóre jednostki dostaną niezłą kasę na dodatki motywacyjne, ale tylko te które kontrolują wydatki unijne??Ale to wszystko tylko plotki....same plotki...Bo obowiązuje dalej "zmowa milczenia" z wiszącym nad głowami toporkiem....Cest'la'vie
autor: Wschodnicelnik
post 24. 04. 2007 g. 21:23
Post #514

Nr użytkownika: 447

Ależ mnie dzisiaj wkur...ili. Niech no ochłonę... Ale żeby mieć powód do rąbania to trochę powiem... Połączenie tylko na poziomie Izb Celnych i Skarbowych, zero reform w cle (na razie) za wyjątkiem wyjścia akcyzy do US-ów. Reszta na dalszy czas (przyszły okres). I teraz będzie się działo. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale ja biorę wolne od jutra z roboty (urlopik i za granicę) i może nie wrócę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)? A ten kto wie niech mi naskoczy! A jak naskoczy to wszystko wyśpiewam (bez prądu na jajkach)..............Na tego wschodnio niby celnika nie ma co patrzeć. Zobaczcie jakie bzdury wypisywał 24.04.2007

fubu napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

A czy ustalono czy będzie mnożnik? Możemy mniej zarabiać niż teraz np 2800 brutto x 0,6 to 1680 brutto czyli netto okolice 1000 zł. I będziesz za tyle pracował w takiej bądź co bądź bardzo odpowiedzialnej pracy? 0.6 to nierealne ale jeżeli wokół będzie dalszy wzrost płac to cieć będzie zarabiał tyle co celnik. A nawet więcej...
Ludzie co wy z tym mnożnikiem. Projekt mówi, że nie mniej niż 3xmin pensja. Jeśli wprowadzą mnożnik mniejszy niż 1 to nie będzie to ustawowe minimum. Radziłbym jeszcze raz tym razem dokładnie przeczytać ten dział w ustawie. :oops:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Co do mojego poziomu...Wykształcenie wyższe, egzamin po ZKC na 5, jezyk obcy na 4. Do pracy mam godzinę jazdy, w zimie dłużej, po nockach ledwo na oczy widzę - a w KAS bede robil pewnie to samo co teraz i dlatego wole miec 1000 zl brutto wiecej

do poprzednika

ale po reformie 1000 zl nie bedziesz mial wiecej .....sorki , ale to prawda .... !!!!!!!!! ...... tak naprawde tutaj nie chodzi o poprawe warunkow pracy i placy celnikow !!!!!! Gdyby tak bylo to juz dawno mozna bylo zrobic opcje "0" zostawic najlepszych oraz dac im wiecej zarobic , rozbic uklady itp i itd !!!! Taka jest smutna prawda !!!! Nie ma dla nas pieniędzy w budżecie !!!!!! Teraz 11 mld musi być przeznaczone na służbę zdrowia kolejne mld na nauczycieli itd. Napewno w KAS podwyzkę dostanie Pani Przewodniczaca i jeszcze kilku innych, ale nie tacy jak ty czy ja ....!!!! Rozwiazanie jest proste trzeba uciekać z tego kraju i basta !!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Co do mojego poziomu...Wykształcenie wyższe, egzamin po ZKC na 5, jezyk obcy na 4. Do pracy mam godzinę jazdy, w zimie dłużej, po nockach ledwo na oczy widzę - a w KAS bede robil pewnie to samo co teraz i dlatego wole miec 1000 zl brutto wiecej
Jak jesteś taki mądry i wykształcony to powinieneś wiedzieć że nie ma nic za darmo, to że masz wyższe wykształcenie to jeszcze o niczym nie świadczy.Wykształcenie a inteligencja to dwie różne sprawy. Nie zastanowiłeś się nad konsekwencjami wprowadzenia KAS, ile ludzi straci pracę przez tą reformę może też ją stracisz. Zadziwiają mnie ludzie którzy popierają tą reformę, tylko dla tego że jest tam ten zapis 3 x min. A reszta to już się nie liczy.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Jak jesteś taki mądry i wykształcony to powinieneś wiedzieć że nie ma nic za darmo, to że masz wyższe wykształcenie to jeszcze o niczym nie świadczy.Wykształcenie a inteligencja to dwie różne sprawy. Nie zastanowiłeś się nad konsekwencjami wprowadzenia KAS, ile ludzi straci pracę przez tą reformę może też ją stracisz. Zadziwiają mnie ludzie którzy popierają tą reformę, tylko dla tego że jest tam ten zapis 3 x min. A reszta to już się nie liczy.
Hasło pieniądze wzbudzało zawsze emocje. Tylko w tej chwalebnej służbie zawsze ci na dole byli robieni na szaro przez spadające gwiazdy ekspertów. Dodatkowo ostatnimi laty modne było utajnianie wynagrodzeń w służbie państwowej gdzie praktycznie takie rzeczy powinny być jawne żeby siedzący przy jednym biurku o takim samym i zbliżonym stażu pracy nie różnili się w wynagrodzeniu od 500 do 1000 zł.

do poprzednika

Zobaczysz jakie różnice będą w KAS !!! Np trafisz do grupy C tzw wykonawczej, a Twój kolega do B eksperckiej różnica będzie około 2000 tys zł minimum ..... ::: )) ..... jeżeli jeszcze weźmiesz pod uwagę, że nie masz układów z Pełnomocnikiem masz gwaranta grupę C do emerytury !!!!!! Twoja ścieżka zawodowa to awans między C4 do C1 .... Powodzenia "Gwiazdo" !!!!!

do poprzedników

Jeżeli dobrze kojarzę to w Polsce już było 3x TAK TYLKO PO REFERENDUM NADESZŁA EPOKA KOMUNIZMU W NAJGORSZYM WYDANIU W KTÓRY DOBRZE MIELI PEŁNOMOCNICY I ICH POMOCNICY !!!!!! ::::))

Back
Do góry