G
Guest
Gość
Człowieku Pszczyna od Mławy jest oddalona ok. 500 km. Co ma wspólnego urząd skarbowy ze Służbą Celną To co jest związane z cłem niech załatwia Służba Celna a to co związane z praca urzędów skarbowych, urzędy skarbowe i to jest logiczne. To co jest teraz jest zdrowe to co ma być jest chore.Anonymous napisał:slawomir.siwy napisał:Przeważają chyba jednak głosy, które krytykują takie rozczłonkowanie, gdyż jeśli już mieliby przejść i zaakceptować reformę to jedynie wówczas gdy zostanie zachowana ich społeczność(wówczas z np. 3-ech UC powstaje 3-y UAS SPECJALISTYCZNE z wszystkimi zadaniami związanych z cłem i akcyzą a w pozostałych UAS jedynie fragmentaryczne wycinki z tych zadań, np. tylko przyjmowanie deklaracji AKC-U).
Oczywiście ogromna grupa krytykuje całkowicie powstanie KAS.
Przykro mi sławomirze, ale właśnie dlatego żeby wytępić takie myslenie należy zreformować służbę celną. Jaka specjalizacja ? Ludzie jak maja w swojej miejscowości jednostkę administracji np. KAS, to chcą załatwić wszelkie sprawy w tej jednostce. Nie tak jak jest teraz, to w Pszczynie to w Mławie a tamto w Koziej Wólce. To co jest teraz jest chore, takie zadania w Oddziale a tamte w Urzędzie - ludzie np. nie rozumieją, dlaczego durną sprawę, którą załatwia sie postanowieniem, musza przesyłać do Urzędu w innym mieście chociaz u siebie mają Oddział.
Zrozumcie, że powinno byc tak, że jak jest jednostka, to załatwia się tam wszystko z zakresu właściwości rzeczowej organu, którą ta jednostka reprezentuje. Koniec i kropka.