Projekty o KAS. Także opinie na temat UKS w KAS.

Czy popierasz KAS?

• TAK

Votes: 0 0,0%
  • TAK, ALE JESZCZE MUSI BYĆ POPRAWIONY

• TAK POPIERAM W TEJ WERSJI, TYLKO BEZ OPCJI ZEROWEJ

• Total voters
    1
NIKT-powtarzam-NIKT pracujący kiedykolwiek przy odprawach i jakieś 98% pracowników biurowych(bombonierka,czekoladka) nie przejdzie hipotetycznego testu na wariografie a więc pracodawca powinien szybko znaleźć kilkadziesiąt tysięcy przeszkolonych i prawych nowych pracowników :lol: Propunuję zakończyć ten wątek jako iluzoryczny,nierealny-dotyczący promila pracowników niewygodnych których w ten sposób pracodawca się pozbędzie i szkodliwy dla naszego środowiska. :!:

ankieta

jak oddac glos w ankiecie ???? Oczywiscie na NIE gdyż nie popieram G.... !!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli trzeba sie logować to ankieta nie bedzie wiarygodna, gdyz profil zalogowanych uzytkowników nie jest reprezentacja calej sc.

Twój głos jest jednym z 20% na NIE reszta chce i popiera KAS po poprawkach czyli około 80%. Cóż gdyby było możliwe żeby zadecydowała demokratycznie większosc..... to mielibysmy KAS al eniech ta ankieta bedzie dla Banasia jeszcze większą presją dla wprowadzenia reformy i KAS i podwyżek!!!!!!!!

Duża liczba funkcjonariuszy ma założone służbowe konta pocztowe lub na tę okoliczność można by wszystkim pozakładać skrzynki. Możemy głosować w sposób bezpośredni. MF wysyła ankiety na skrzynki pocztowe z pytaniami np. jak w powyższej ankiecie i może to byłoby bardziej wiarygodne.
PS Zdaję sobie sprawę, że i tak będzie to miało znikomy wpływ na przebieg reformy, gdyż niekorzystne wyniki są ignorowane, ale może się rzeczywiście okazać, że ludzie chca zmian!!!

PS KASA, KASA, KAS :lol: (żeby nie pozostał tylko KAS z tej KASY :cry: )

panie Jabol panie Jabol kto Ci odda głos ze swojej skrzynki z imieniem i nazwiskiem. Wejdź na IC Poznan i zobacz co się tam dzieje od momentu kiedy trzeba się zarejestrować. Tylko Ty i ja (MnL) tam jesteśmy. Mi to już teraz wisi i powiewa i nic nie będę tam pisał bo i po co?
Czytają i psy wieszają albo klaszczą. Mam wrażenie że zostaliśmy ostatnią tubą w Poznaniu. Pozdrawiam całą Wielkopolskę.
Diabeł do piekła pójdziesz :twisted: za swoje spiskowe działanie!!! :roll:
Bądź czujny 8)

do bloga napisał:
Twój głos jest jednym z 20% na NIE reszta chce i popiera KAS po poprawkach czyli około 80%. Cóż gdyby było możliwe żeby zadecydowała demokratycznie większosc..... to mielibysmy KAS al eniech ta ankieta bedzie dla Banasia jeszcze większą presją dla wprowadzenia reformy i KAS i podwyżek!!!!!!!!
To mój oddział chyba jest na księżycu bo nikt w moim oddziale nie popiera tej reformy. To bardzo ciekawe skąd Ci się wzięło te 20% poparcia. :lol:

Wyniki głosowania

Czy reforma (KAS) jest dobrym rozwiązaniem dla kraju i dla Ciebie ?

- TAK 23% (91)
- NIE 72% (283)
- NIE WIEM 5% (20)

łącznie głosów: 394

Anonymous napisał:
Wyniki głosowania

Czy reforma (KAS) jest dobrym rozwiązaniem dla kraju i dla Ciebie ?

- TAK 23% (91)
- NIE 72% (283)
- NIE WIEM 5% (20)

łącznie głosów: 394
:lol: W ankiecie głosowała jedna osoba 394 razy. Głosy na tak i nie wiem są dla zmydlenia oczu.

Oto wyniki prawdziwej ankiety

Czy popierasz KAS?
TAK 23% [ 8 ]
TAK, ALE JESZCZE MUSI BYĆ POPRAWIONY 50% [ 17 ]
TAK POPIERAM W TEJ WERSJI, TYLKO BEZ OPCJI ZEROWEJ 11% [ 4 ]
NIE 14% [ 5 ]

Wszystkich Głosów : 34

Ci co popierają KAS to chyba mają bielmo na oczach i poza jednym punktem w którym jest mowa o zarobkach (3 x minimalna płaca ) nic nie dostrzegają. A to że zostanie zlikwidowana Służba Celna, że dużo ludzi nie dostanie propozycji do KAS to im nie przeszkadza. Będę się śmiał jak się okaże że mnożnik do minimalnej płacy zostanie ustalony np. na 0.60 a połowa ludzi nie zostanie zatrudniona w nowej i przyjaznej administracji skarbowej.

Anonymous napisał:
Ci co popierają KAS to chyba mają bielmo na oczach i poza jednym punktem w którym jest mowa o zarobkach (3 x minimalna płaca ) nic nie dostrzegają. A to że zostanie zlikwidowana Służba Celna, że dużo ludzi nie dostanie propozycji do KAS to im nie przeszkadza. Będę się śmiał jak się okaże że mnożnik do minimalnej płacy zostanie ustalony np. na 0.60 a połowa ludzi nie zostanie zatrudniona w nowej i przyjaznej administracji skarbowej.
:wink: Następny przywiązany do SC nie rozumie tego co czyta - w projekcie napisano, że minimalna płaca ma się kształtować w wys. 3x min pensja więc biorąc pod uwagę mnożnik 0,60 to nijak nie wyjdziemy na minimalne 3x min. Dociera? :roll:

Oczywiście, że mnożnik dla XVI grupy będzie mógł wynosić 0,60 przy założeniu, że kwota bazowa wyniesie około 4700 :lol: :lol:
Zgodnie z projektem wynagrodzenie zasadnicze nie może być niższe niż 3xpensja minimalna i w zależności od wysokości kwoty bazowej dopasowany do tego będzie mnożnik. Proste.

Osoby, które sieją ferment z tym mnożnikiem działają celowo dezinforumjąc całą resztę, która nie zagłębia się w przepisach. Wstyd panowie i/lub panie.

Wstyd to to jest to co wy robicie, działacie na szkodę Służby Celnej. To jest wstyd i głupota. Jabol za kilka miesięcy zniknie Służba Celna i to jest tragiczne. Rozumiem Jabol że za parę stówek to sprzedałbyś nawet rodzoną matkę.

Jestem przeciwko tej durnej reformie tak jak większość moich kolegów na oddziale, bo zakłada zniszczenie SC. Jest to niedopuszczalne działanie na szkodę naszej ojczyzny. A lepem dla takich jak Ty Jabol to jest właśnie 3x średnia. Daliście się omamić i już nic więcej nie widzicie poza końcem własnego nosa. Wstydzie się !! Zawsze Polskę gubiła prywata i tym razem pewnie będzie tak samo. Mam nadzieję że do następnej kadencji PIS nie będzie miał większości a ludzie którzy dzisiaj niszczą polską Służbę Celną zostaną pociągnięci do odpowiedzialności za swoje czyny.

tak jak większość moich kolegów na oddziale, bo zakłada zniszczenie SC. Jest to niedopuszczalne działanie na szkodę naszej ojczyzny

To jak jestes taki odważny w "obronie służby celnej" to napisz który to oddział, podaj nazwę bo jak na razie to 80 % ludzi zatrudnionych w służbie celnej chce KAS!!!!!!!. Służbe celną, skrabówkę niszczyli poprzedni dyrektorzy i komuchy swoją krótkowzroczną polityką. Dziś trzeba solidnej naprawy i poprawy sytuacji finansowej bo czasy się zmieniły i połączenia sc ze skarbówką.

Wstyd to to jest to co wy robicie, działacie na szkodę Służby Celnej. To jest wstyd i głupota. Jabol za kilka miesięcy zniknie Służba Celna i to jest tragiczne. Rozumiem Jabol że za parę stówek to sprzedałbyś nawet rodzoną matkę.

Tylko człowiek przeżarty komunistycznym myśleniem i z 3 z przodu może tak napisać i obrazić Jabola i jego matke. To panstwo i poprzedni szef służby celnej ze sługusami i służba celna nie dbało o Jabola i wysłało go na alokacje. To państwo i służba celna z jej szefem nie zadbało aby wypłacić mu to co się nalezy. Wreszcie to szef słuzby Jabola alokowało. W czechach i na słowacji zadbano o celników choć mieli taki sam problem a tylko polski rząd i ówcześni władcy i właściciele służby celnej doprowadzili do zniszczenia. skoro poprzedni rząd nie zadbał to znaczy ze służba celna jest nikomu nie potrzebna i nikt dobrze za wyjątkiem komuszków nie będzie jej wspominał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ci co popierają KAS to chyba mają bielmo na oczach i poza jednym punktem w którym jest mowa o zarobkach (3 x minimalna płaca ) nic nie dostrzegają. A to że zostanie zlikwidowana Służba Celna, że dużo ludzi nie dostanie propozycji do KAS to im nie przeszkadza

Ja i koledzy chcemy likwidacji służby celnej i chcemy żeby dawni partyjniacy, pzprowcy i sbecy, wojskowi z emeryturami nie dostali propozycji od pełnomocnika!!!!!!!

Przypominam tylko, że pomysł połączenia Służby Celnej i Skarbówki nie powstał w umysłach PiS, tylko SLD(prawdopodobnie). Później ten pomysł podchwyciło PO. Więc wszystkie partie sa za konsolidacją, tylko, że kiedyś nie miało to jeszcze określonej nazwy jako KAS. Tylko sprzeci opozycji "na przekór" może nie doprowadzić do reformy, ale po następnych wyborach, to PO lub SLD zrobi to czego chce PiS z Zytą, tylko może inaczej będzie się to nazywało, a my nie możemy już tracić czasu :evil:

Powtarzam także, że jesteśmy tylko narzędziem aparatu władzy, do której to wyłącznie należy ustalanie naszej struktury, zadań itp, więc przystąpmy do rozmów i nie mówmy NIE, bo NIE, tak jak to jest w tej pory.

Ani kwaśniak ani czyżowicz nie dali złamanego grosza na podwyżki dla słuzby celnej a tu mi jakiś osioł patentowy będzie lamentował, że Służbe Celną likwidują!!!!!!!!!!! I bardzo dobrze. Nie dostałem awansu od 8 lat choć co rok mam wpisywane w ocenie: przeznaczyć do awansu!!!!

Ludzie zastanawiam się skąd jest w was tyle jadu i nienawiści do SC. Chyba te 3x min. całkiem was zaślepiło.

Back
Do góry