Projekty o KAS. Także opinie na temat UKS w KAS.

Czy popierasz KAS?

• TAK

Votes: 0 0,0%
  • TAK, ALE JESZCZE MUSI BYĆ POPRAWIONY

• TAK POPIERAM W TEJ WERSJI, TYLKO BEZ OPCJI ZEROWEJ

• Total voters
    1
Panie Jabol, czy Pan naprawdę uwierzył w te bajki o 2300,-PLN???
Nie przyznawaj sie Pan, bo cały Torzym i pół Rzepina leje w gacie z Pana rozumu.
ps. KAS-y, o ile wogóle wejdą, to najpierw zaoszczędzą pozbywając się alokantów!

najpierw zaoszczędzą pozbywając się alokantów
mój mały rozumek podpowiada mi, że wypowiadasz się w imieniu nie alokowanych :?: i raczej nie z Torzymia, lecz z Rzepina (no chyba, że jesteś moim ulubionym torzymskim zollem)

Twój tok myślenia jest dość specyficzny, więc wybacz, że nie będę podnosił rzuconej rękawicy. W przeciwnieństwie do Ciebie wiem, co oznacza alokacja wewnętrzna i zewnętrzna, więc dlatego już teraz współczuję wszystkim, którzy po wejściu KAS (jeżeli wejdzie) będą musieli dojeżdżać do Zielonej Góry i do Gorzowa (IAS i OZ IAS), ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, aby tylko czaić i głupa nie walić.

PS
bajki o 2300,-PLN
Dla mnie bajką jest 3xmin, ale to juz inna historia.

10 lat służby i 1700 netto - jak wejdzie kas min. 1940 netto !!!!! - TO dlaczego mam być przeciwny wejściu tej ustawy ? Bardzo proszę o odpowiedź bo jak czytam niektórych tutaj to myślę że są to celnicy z wysokimi pensyjkami rzędu 2200-2500 na rączkę i boją sie że to ich kosztem po wejściu KAS inni będą mieli więcej ??????
Nie siejcie fermentu - WYJADACZE.

Re: kas

kas napisał:
dlatego, ze w kas bedziesz tylko kasjerem , a teraz jestes celnikiem :::)

Już Biblia wypowiedziała się na temat "celników". Dlatego wolę być "kasjerem" i najlepiej w sweterku - bo to właśnie brzmi dumnie

hahaha dobre .... " teraz jesteś celnikiem..." a kim jest teraz celnik - cieciem z głodową pensją na którego każdy petent patrzy z pogardą i szyderczym uśmieszkiem. Wolę być kasjerem i mieć o 250 zł więcej niż - CELNIKIEM pracownikiem służby mundurowej bez uprawnień mundurowych ale z ich obowiązkami i wszystkimi przykrymi konsekwencjami. Mam pytanie do członków związków zawodowych - czy naprawdę nie macie choćby jednego zaprzyjaźnionego dziennikarza, który mógłby podczas konferencji prasowych Zyty G. zapytać sie jej o KAS, poinformować o nastrojach wśród celników !!! Przecież konferencje te są transmitowane live przez wszystkie stacje TV !!!

Kolo nie chcesz byc celnikiem za 1700 a czujesz dumę będąc w sweterku kasjerka za 1900. Zgadnij dlaczego tzw. oni czują pogardę dla takich ludzi.
Pa , kasjereczko, i powodzenia w kasie -)))
:twisted:

Mam nadzieję że związki zawodowe zaczną działać i robić coś w obronie Służby Celnej. Panowie związkowcy już najwyższy czas zacząć działać bo jak uchwalą tą swoją ustawę o KAS to nie będzie już czego bronić.

Niech związki bronią ustawy o KAS żebyśmy mogli dostać jakieś podwyżki. Tylko wejscie w zycie reformy zagwarantuje nam podwyżki. Związki muszą byc za reformą. Ankieta wskazuje, że ogromna większosc jest za.

Wyniki głosowania

Czy reforma (KAS) jest dobrym rozwiązaniem dla kraju i dla Ciebie ?

- TAK 21% (155)
- NIE 75% (556)
- NIE WIEM 4% (33)

łącznie głosów: 744

Większość zdrowo i logicznie myślących celników jest przeciw likwidacji Służby Celnej.

Stanowczo nie popieram ustawy o KAS , bo przede wszystkim jest to bubel prawny, a co najistotniejszy znosi o zawod celnika.Majac na uwadze uwarunkowania historyczne , range tego zawodu , prosze nie mylic z wpadkami niektorych kolegow czy tez kolezanek , to jednak winna ona zostac jako oddzielna formacja.Jezeli reforma jest wprowadzana , z tak duzym sprzeciwem osob ktore maja byc jej poddani to jest wielkie niezbepieczenstwo, ze to bedzie niwypal pod kazdym wzgledem i o tym powinni pamietac decydenci.Wczesniej czy pozbiej beda oni rozliczeni ze swoich dzialan. Mamy ostatnio dosc duza ilosc takich przykladow.

Hahaha "celnik" - ranga zawodu, tradycja, historia - mam to gdzieś wolę 250 zł na rączkę i nazywać sie kasjerem. A wyniki na tej stronie są nieobiektywne i nie odzwierciedlają prawdziwych nastrojów i opinii celników. Czekamy na KAS !!!!!

Anonymous napisał:
Hahaha "celnik" - ranga zawodu, tradycja, historia - mam to gdzieś wolę 250 zł na rączkę i nazywać sie kasjerem. A wyniki na tej stronie są nieobiektywne i nie odzwierciedlają prawdziwych nastrojów i opinii celników. Czekamy na KAS !!!!!

Ciekawe bo moje i całej mojej zmiany odzwierciedlają, jak również moich kolegów młodych celników, także tych którzy polegli niedawno w Świdrze. Więc nie pieprz tutaj takich bzdur :!: :!: :evil: :evil: :evil: :evil:

Back
Do góry