Projekty o KAS. Także opinie na temat UKS w KAS.

Czy popierasz KAS?

• TAK

Votes: 0 0,0%
  • TAK, ALE JESZCZE MUSI BYĆ POPRAWIONY

• TAK POPIERAM W TEJ WERSJI, TYLKO BEZ OPCJI ZEROWEJ

• Total voters
    1
Jest już nowy projekt o KAS po uzgodnieniach międzyresortowych. Projekt datowany na 3 lipca.
Jeden z artykułów zmienił brzmienie na następujące:
"Wynagrodzenie urzędnika skarbowego składa się z wynagrodzenia zasadniczego, ustalanych z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa i dodatków do wynagrodzenia.
2. Wynagrodzenie zasadnicze powinno uwzględniać doświadczenie i umiejętności zawodowe, zajmowane stanowisko oraz charakter wykonywanej służby.
3. Wynagrodzenie zasadnicze urzędnika skarbowego XVI stopnia nie może być niższe niż trzykrotność kwoty bazowej, o której mowa w ust. 1."

Do p. Siwego

Czy to oznacza koniec złudzeń i oczekiwań na 3xmin? Czy kwota bazowa może być sobie ustalona na dowolnym poziomie? Choćby np. 300 złotych?

Kwota bazowa tak jak teraz pozostanie niezmienna przez x - lat więc zegnaj 3 razy najniższe. Z przepisu wynika ze wyższa pensja tylko dla wybranych.

Na razie jest to wersja do konsultacji, otrzymana z początkiem tygodnia, z prośbą o nie upublicznianie.
Jutro spotkanie z Ministrem Banasiem. Zobaczymy po tym spotkaniu.

Wynagrodzenie urzędnika skarbowego składa się z wynagrodzenia zasadniczego, ustalanych z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa i dodatków do wynagrodzenia.
Jeżeli to jest ten ustęp 1 o którym mowa w ust.3 to jest to chyba żart. Oznacza to w tej fazie brak najmniejszej nawet gwarancji na płacę minimalną. Bo jaki mamy wpływ na ustawę budżetową w której mogą zapisać kwotę bazową jako przykładowo 500zł. Żaden.

Zmiana 3 x min, na 3 x kwota bazowa nie za bardzo mi się podoba.
Co prawda pensja minimalna w najbliższym czasie będzie rosła galopująco (stąd zmiany :?: ) a my mamy od lat kwotę bazową i wiemy jak na tym wychodzimy :cry:

Ciekaw jestem, jakie zmiany nam jeszcze zaserwują?
Emerytury dla mężczyzn od 75 roku życia, a kobiety od 80 :lol: :?:

kas

Kwota bazowa
Zgodnie z ustawą o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych kwota bazowa wynosi 100% przeciętnego wynagrodzenia pomniejszonego o potrącone od ubezpieczonych składki na ubezpieczenia społeczne w poprzednim roku kalendarzowym.

Od 1 marca 2007 r.:

2.059,92 zł
Sławku, czy o taką kwotę bazową będzie walka

kas

oj,,a już troszkę miałem nadzieję, muszę sprawdzic jaki mi przyznali mnoznik ale coś mi się wydaje że był ciut ciut mały :oops:

kas

cyt. "Na razie jest to wersja do konsultacji, otrzymana z początkiem tygodnia, z prośbą o nie upublicznianie. Jutro spotkanie z Ministrem Banasiem. Zobaczymy po tym spotkaniu.
To znaczy, że My wszyscy z produkcji dowiemy się na końcu co nas czeka !!!! Bravo Związki jestem pełen podziwu dla WAS !!!!!!!!!! Jednak rozumiem WAS w końcu żyjemy w Polsce !!!!!!!!! :::))

Ludzie dajcie już spokój za dwa dni rozleci się koalicja i żadnego kas nie będzie, i całe szczęście. Chore pomysły zostaną wrzucone do kosza i mam nadzieję że już nikt do nich nie wróci.

Kwotę bazową to Oni sami sobie ustalą i będzie tak jak kilka lat temu (kiedy wprowadzali stopnie)nie dostaniesz więcej ani o zł.

kas

ROBIĄ Z NAS IDIOTÓW !!!! MINIMALNE WYNAGRODZENIE PRZEZ CAŁY OKRES BEDZIE USTAWOWO ROSŁO , A KWOTA BAZOWA DZISIAJ BĘDZIE ROWNA 936ZL , A JUTRO RÓWNIEŻ DOBRZE MOZE BYĆ NA POZIOMIE 500 ZŁ, CHOCIAŻ WYSTARCZY, ŻE PRZEZ 5 LAT SIĘ NIE ZMIENI , A WSZYSCY WOKOŁO BEDA ZARABIAC DUZO WIECEJ !!!!
SMUTNE ROWNIEZ , ZE ZWIĄZKI BARDZIEJ SZANUJA MF NIŻ NAS !!! CIEKAWE JAKIE JESZCZE PROŚBY SPEŁNIĄ ::) [/b]

kasy, związki, srąski. przestańcie bawić się w politykę i pieprzyć jak stare panny. i tak nie będzie podwyżek ani tym bardziej lepszych warunków pracy (dlaczego mam pić ropę z baku przez szlauch bo dyro nie ma kasy żeby kupić pompę do ściągania?). rzucać tą "robotę"!. Pracy dookoła jest mnóstwo ale trzeba pracować. koniec

kilka cytatów KAS

Kilka cytatów poprawionej KAS "Tak jak w poprzedniej wersji po 15 latach służby urzędnik skarbowy nabywa prawo do dodatkowego urlopu wypoczynkowego w wymiarze 1 dnia za każdy następny ukończony rok służby, jednak nie więcej niż 10 dni – ale do stażu służby, zalicza się urzędnikowi skarbowemu, dotychczasowy staż pracy lub służby tylko w i MF" tzn urzędnicy skarbowi zawsze pracowali pod MF więc zyskają .F.C niestety stracą :(

kilka cytatów KAS cd.

Wynagrodzenie urzędnika skarbowego składa się z wynagrodzenia zasadniczego, ustalanych z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa i dodatków do wynagrodzenia.- Jeszcze ustawa nie dotarła do Sejmu , a juz zginął zapis 3 x minimalne wynagrodzenie ::)

kilka cytatów KAS cd.

itd itp kupa G... Pozdrawiam zwolenników KAS i 3 x minimum !!!!!!!!!!!! :::)))) ALE CO NA TO NASZE ZWIĄZKI ??? Moze z automatu tak jak pracownicy cywilni wskoczą do zasobu kadrowego bez konieczności zdawania egzaminu ??? :::)

KAS III

Mimo niepowodzeń i siarczystej krytyki scenarzyści z MF Picture proponują kolejną premierę – KAS III ............................... Kurde ludzie już mi się rzygać chce tym KAS-em. Mam już dość tego słodkiego pierdzenia o KAS. Dajcie nam spokojnie pracować i zostawcie SC w spokoju zamiast zajmować się kretyńskim KAS!!!

Back
Do góry