Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak, wizyty "emisariuszy" w mf przyniosły efekt....domina,Z tego zamieszania wypływa tylko jeden wniosek
Pieniądze nam należne zostały już przydzielone nowej szlachcie
Przypomina mi to 2009 r. Wtedy również szlachta uwłaszczyła się, mamy poprostu powtórkę
Jest oczywiste, że gdyby nam dali te obiecane grosze z modernizacji, to musieliby zaktualizować rozporządzenie o średnim wynagrodzeniu,
a tego nie zrobią, więc kolejnej transzy podwyżek nie będzie...
Protestujemy: wyłączamy komputery - środa, 30 września 2020 g. 10.00-10.20. Nie zgadzamy się na:
- zamrożenie płac w sferze budżetowej,
- likwidację 3% odpisu na fundusz nagród oraz innych dodatkowych świadczeń,
- redukcję zatrudnienia w KAS,
- obciążenie pracowników i funkcjonariuszy kosztami odpraw emerytalnych związanych z redukcjami zatrudnienia (co spowoduje dodatkowe zmniejszenie wynagrodzeń i uposażeń).
Rozumie się samo w sobie...p.4 pracowników i funkcjonariuszy, więc pytanie tylko, czy aby nie za późno...
30 Września, kolejna akcja ostrzegawcza.
Od godziny 10:00 - 10:20 wyłączamy komputery.
Zdaję sobie sprawę, że nie jest to zbyt agresywny sposób protestu, ale miło by było jakby funkcjonariusze również wsparli akcje.
W kupie siła, a podziały będą działać na naszą niekorzyść, więc jeśli już ktoś gardzi i nie chce pomóc, to niech chociaż nie przeszkadza.
No jasne, jeśli uważasz, że nic złego Ci nie grozi i nie ma potrzeby się dołączać to nie ma sensu abyś brał udział.Nagle się zaczynacie myśleć o protestach?Tylko czemu dopiero teraz? Każdy widział jak to się wszystko odbywało. Wstyd dla wszystkich związków za dopuszczenie takiego podziału podwyżek a dodatkowo za tak długi czas wypłacania. Może niech protestują te osoby co dostały największe podwyżki(700zl), nagrody kwartalne, szybkie awanse, urlopy kiedy chcą. Ja tego niestety nie doświadczam więc za kogoś nie będę robił z siebie durnia gdzie i tak pewnie wszystko jest ustalone.
Popieram i rozumiem Twoje wzburzenie/rozgoryczenie, ale NIE WOLNO dopuścić do samowolki rządu w tym zakresie,Nagle się zaczynacie myśleć o protestach?Tylko czemu dopiero teraz? Każdy widział jak to się wszystko odbywało. Wstyd dla wszystkich związków za dopuszczenie takiego podziału podwyżek a dodatkowo za tak długi czas wypłacania. Może niech protestują te osoby co dostały największe podwyżki(700zl), nagrody kwartalne, szybkie awanse, urlopy kiedy chcą. Ja tego niestety nie doświadczam więc za kogoś nie będę robił z siebie durnia gdzie i tak pewnie wszystko jest ustalone.
Nie będę po nikim jeżdził, ani roztrząsał się nad rozlanym mlekiem. Jak teraz nie zareagujemy wspólnie mundurowi i sweterkowi to już definitywnie po nas. Rozjadą nas jak gówniarzy chlipiących w kąciku, rozwodzących się, że to wina tych a może tamtych, tylko nie nas. Pokażemy, że mamy miękkie podbrzusze to będą walić jak w bęben rolling stonesów. Tylko jedność, tak mało potrzeba a jakże wiele można zdziałać.Ja wiem że będą po mnie wszyscy jechać. Tak obiektywnie powiedzcie czemu nie pokazaliśmy że mamy jaja i coś do powiedzenia w kwietniu, maju. Milczeniem i brakiem normalnej reakcji pozwoliliśmy na jakiś śmieszny komitet protestacyjny który zgadzał się na wszystko co MF dał do podpisania. Moja motywacja została zabita tak jak wcześniej pisałem brakiem normalnego traktowania. Co to da że wyłączymy komputery? Już raz to zrobiliśmy i moim zdaniem nic to nie dało.
No juz, zadzieram kiece i lece.
30 Września, kolejna akcja ostrzegawcza.
Od godziny 10:00 - 10:20 wyłączamy komputery.
Zdaję sobie sprawę, że nie jest to zbyt agresywny sposób protestu, ale miło by było jakby funkcjonariusze również wsparli akcje.
W kupie siła, a podziały będą działać na naszą niekorzyść, więc jeśli już ktoś gardzi i nie chce pomóc, to niech chociaż nie przeszkadza.
Działajmy EKOlogicznie, jeden "czatujący" i włączamy po konkretnych ustaleniach z MF, czekamy do skutku...No juz, zadzieram kiece i lece.
Uwierz, że niekoniecznie brak rozumu jest najbardziej szkodliwy. Gorszym bywa brak wyobraźni!...
Każdy widział jak to się wszystko odbywało
...
Może niech protestują te osoby co dostały największe podwyżki (700 zł), nagrody kwartalne, szybkie awanse, urlopy kiedy chcą.
...
OJ, o spokój będzie ciężko, idzie zima a kasiurki ni ma@cat uwierz mi że wyobraźnię mam dobrą. Wyobrażałem sobie że może być fajnie ale niestety każdy widzi jak jest. Ja twierdzę że MF pluje nam w twarz a my cieszymy się i mówimy jaki to fajny deszczyk pada. Skończcie p.....ć farmazony i weźcie się konkretnie za protesty a nie jakieś wyłączanie komputerów.