ale do przykladu wzieli mnozniki musze przeliczyc do mojego 1.35Pokaż załącznik: 6214Pokaż załącznik: 6215 zdjecia z pisma
wlasnie weszlo na konto wyrownanie uposazenie za styczen, chyba te 2.3%
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ale do przykladu wzieli mnozniki musze przeliczyc do mojego 1.35Pokaż załącznik: 6214Pokaż załącznik: 6215 zdjecia z pisma
Gdyby faktycznie była ta kasa na podwyżki, to ja oficjalnie ogłaszam, że "głęboko" mam owe 14,58 (brutto?!) złotych więcej.
Tylko dla ścisłości zwracam jednak uwagę, że pracownikom/funkcjonariuszom z dodatkiem stażowym poniżej 20/25%, automatycznie będzie on rósł każdego roku (aż do osiągnięcia 20/25%), a mnie (i posiadającym max) już nie.
DIAS oraz dwa ZZ uważają, iż jego opcja jest sprawiedliwa i teoretycznie (matematycznie) tak jest. Tyle, że w tym roku! Potem dodatek stażowy "młodych" - tak czy siak będzie rósł i niebawem przekroczy ewentualną, pierwotną różnicę.
Wszystkim nigdy się nie dogodzi i rozumiem spór pomiędzy związkowcami, bo należy wybrać którąś część ludzi.
Trzeba wydać salomonowy wyrok, który bez względu na wybór, znów będzie dzielił środowisko i faktycznie w żadnej opcji NIE BĘDZIE SPRAWIEDLIWY! Dlatego ponowię propozycję dla związkowców - chcecie SPRAWIEDLIWIE - przemyślcie formę "stałego dodatku urzędniczego" o którym pisałem wcześniej i "zakręćcie się" zdecydowanie wokół jego stworzenia (ogólno-krajowo), a będzie SPRAWIEDLIWIE - CO DO GROSZA!
Na wstępie zaznaczę dwie kwestie.
Pierwsza - że sprawiedliwość to pojęcie względne.
Druga - jak przedmówca mam maksymalny dodatek stażowy.
Zgodzę się, że przepychanki o 15 zł brutto nie mają sensu.
Uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest taki sam podział jak w Policji.
Szybka kasa, ma podwójną wartość!
...
...
Szybka kasa, ma podwójną wartość!
@rybka a ja wiem, że II kwartał jest realny do wypłaty podwyżek. Tylko trochę Panie i Panowie Związkowcy muszą szybciej prowadzić te rozmowy.
W tym rzecz, misiu kolorowy, że tu nie ma szans na "szybką kasę"!
Co istotne - nie ma tu znaczenia podpisanie bądź nie, jakiegoś "izbowego porozumienia", nawet przez wszystkie związki.
Cofnij się nieco w postach tego tematu i przeczytaj uważnie co Sławek napisał o Opolu: drugi kwartał nie wchodzi w rachubę!
Trzeci kwartał, to już wybory i ... na prawdę - to trzeba tłumaczyć ?!
Myślę, że się mylisz.
...
A teraz kolej na Twoje argumenty ...
Ja już jestem stary, misiu kolorowy i mam pełną świadomość różnicy w mentalności ludzi z lat 80-tych ubiegłego wieku i obecnie. Dlatego wiem, że nie da się wnioskować na tamtych zasadach, o czym Ty zdajesz się zapominać.
Weź także pod uwagę, że ja raczej "prorokuję", a nie przekonuję, nie mam więc ochoty na tłumaczenie Ci, DLACZEGO myślę tak, a nie inaczej. Mam swoje powody, a ponieważ jeszcze mi wolno, to piszę, co myślę.
By jednak nie być "niegrzecznym" i odpowiedzieć na Twoją "merytorykę", przytoczę poniżej moje (subiektywne) "widzenie" Twoich przemyśleń - ważne - bez oceny ich znaczenia czy prawdopodobieństwa.
Po pierwsze jest nas 65 tys. - Polaków w kraju trzydzieści parę milionów.
Po drugie we wszystkich służbach mundurowych z założenia są te same zasady - "z założenia", to SC-S traktuje się absolutnie inaczej (vide - "porozumienie").
Wszyscy podwyżki dostali w tej samej wysokości - wiem, że to nieprawda (popytaj policjantów).
Po trzecie nie ma realnych szans na zmianę rządu po wyborach - nawet jeśli, to co z tego?
Rządzący zdają sobie sprawę także z tego, że na trzecią kadencję, to już raczej szans nie będzie, jeśli więc się utrzymają na drugą, nie będą mieli nic do stracenia.
Wtedy dopiero zrozumiesz, co oznacza powiedzenie - "hulaj dusza, piekła nie ma" ...
I własnie czytając posty Rybki stwierdzam że to są ludzie którym chyba dobrze jest jak jest ... więc wnioskuję że czas chyba na emeryturę... A czas dać szansę takim ludziom jak Yogi .... Bez urazu dla Ciebie Rybko .... Ale to co było w latach 80 to co innego a terazniejszość jest troszkę inna. I zgodzę się z Yogim że jeśli ci co są zostaną u władzy to 3 kwartał jest bardzo możliwy. Ale jak to się mówi ... czas Wilka w stadzie przemija i watahę przejmują młodsi .... Bez Urazy dla nikogo ale Młodzi są dobrej myśli i sami gdy startowaliśmy do naboru podpisywaliśmy się pod różnymi postulatami P. Sławka.
A co do tego pisma to ... może i "polecą" na mnie bluzgi ... czy inne kosmetyczne słowa ale myślę że dyrektor powinien zgłosić do MF że z mocy art. on da podwyżki. Tylko że dla funków powyżej tych 15 lat służby należy się więcej ( moim zdaniem powinna to być kwota w ok. 600 zł. a tych oniżej 15 lat ( + nowo przyjęci) od 500 do 530 zł na rękę. I Tyle w Temacie Podwyżek.
Dokładnie i szacun dla Ciebie i przyjdź na spotkanie zz z dyrektoremJeśli byłbyś jeszcze łaskawy podpowiedzieć dyrektorowi z mocy którego artykułu i której ustawy ma zgłosić do MF, że da podwyżki. Jeżeli podpowiesz jesteś mistrzem i przejmuj młody watahę. .
Dokładnie i szacun dla Ciebie i przyjdź na spotkanie zz z dyrektorem
A niby w jakim celu. ...