PODWYŻKI 2008

I TO JEST LIKWIDOWANIE PRZEZ PANA KAPICĘ KOMINÓW CZYLI DYREKTOR 400 A CI CO PROTESTOWALI PO 302 MINUS PEWNO COS TAM

Trochę to wg Despera mało przejrzyste. Czy ktoś mi to wyjaśni jak te 302 policzyć. Oto moje symulacje:

Obecne uposażenie: 2000
Max uposażenie: 2600
Rożnica: 2600-2000 = 600 (wyższa niż średnia wysokość podwyżki)
Podwyżka – 302
Razem do wypłaty - 2302

Obecne uposażenie: 2300
Rożnica: 2600-2300 = 300 (niższa niż średnia wysokość podwyżki)
Podwyżka – 300
Razem do wypłaty – 2600

Obecne uposażenie: 2200
Rożnica: 2600-2200 = 400 (wyższa niż średnia wysokość podwyżki)
Podwyżka – 302
Razem do wypłaty – 2502

Obecne uposażenie: 2400
Rożnica: 2600-2400 = 200 (niższa niż średnia wysokość podwyżki)
Podwyżka – 200
Razem do wypłaty – 2600

ups, no to mamy po równo i sprawiedliwie :evil: Tym co mają duużo (dyrektory) daje sie jeszcze więcej a tym co maja mało,robolom daje się jeszcze mniej.Zastanawia mnie jedno czym różni się mój żołądek od brzucha naczalstwa, czym różnią się potrzeby moje od onych.I na koniec czy podwyżki jakimi nas karmią tuskowi rządzący od początku roku dotykają tylko tych lepiej zarabiających - bo się jakby pogubiłam w tej wyliczance :twisted:

Tuskowe 500zł to miala być średnia.
Przy takim algorytmie Ci najmniej zarabiajacy dostaną 500zł lub wiecej plus pochodne, (zresztą jak załączony przykład pokazuje), a Ci którzy są na oddziałach granicznych dodatkowo 150zl.
Uważam, że propozycja jest UCZCIWA !!!!!!!
jest niescislosc inaczej jest w przykladzie a inaczej w opisie !!!!!

customek napisał:
Przy takim algorytmie Ci najmniej zarabiajacy dostaną 500zł lub wiecej plus pochodne, (zresztą jak załączony przykład pokazuje), a Ci którzy są na oddziałach granicznych dodatkowo 150zl.
pokaż mi te pięć stów dla zwykłego zolla, bo ja jakoś nie widzę!!! my nawet po te 302 zeta nie dostaniemy !!!

GRANICA

Klucz podziału ciekawy. GRANICA podwyżka większa (czyli chca mieć spokój na granicy). Logiczne. Nie zazdroszczę granicznym zollom, bo sam tyrałem na granicy i wiem jaki to ciężki kawałek chleba. NALEŻY IM SIĘ> BEZ NICH NIE BYłOBY PROTESTU.
ALE
Jeśli izby z ooddziałami granicznymi maja dostać wiecej, to dostaną prawie wszystkie, bo poza Opolem i Kielcami (może jeszcze jakaś mała izdebka) wszędzie jest granica albo lądowa, albo powietrzna (porty międzynarodowe),albo morska.
Czy dobrym tropem idę?

customek napisał:

Bożesztymój mnie chyba oczęta jakimś bielmem zarosły bo nijak nie doczytała ja między wierszami o tych 500 zeta podwyżki :oops: a może czas okulistę odwiedzić i jeszcze jakiegoś specjalistę po drodze :cry: cos mi się zdaje ,że nawet tych marnych 302 zł nie uświadczymy bo nas wierchuszka wydudka jak zawsze :twisted:

despero napisał:
Trochę to wg Despera mało przejrzyste. Czy ktoś mi to wyjaśni jak te 302 policzyć.
Juz tlumacze, ja zrozumialem to tak:
na kazdym ze stanowisk ustalamy srednią, następnie do tej średniej dodajemy tą podwyżkę 302,85zl tak otrzymaną kwotę nazywamy maksymalnym wynagrodzeniem zasadniczym na stanowisku i do tego wszystkich rownamy (wszystko w ramach stanowiska).
Masz mniej niz ta maksymalna zasadnicza to rownamy do maksymalnej, masz wiecej (kominy) nie dostajesz nic - tak wynika z zalączonego przykladu chociaz jak sie wczytuje w opis to pkt a) mowi wyraznie ze jak roznica wieksza niz 302 to zwiekszamy o 302 lub wiecej z puli dyrektora
rzeczywiscie
to oszustwo najmniej zarabiajacy dostana max 302, juz poprawiam powyzszy swoj post

Czy nie zauważyliście że już na początku wyliczeń SSC przekręcił nas na parę milionów. Zostało zastawione „20% na sfinansowanie dodatku za wysługę lat – 15.290.291 zł,”. Rzadko kto z nas ma maxa czyli przepracował 20 lat, myślę że starczy zostawić coś koło 10 %, czyli mamy jeszcze do podziału ok. 8 mln. Zastanawiające jest to kto miał dostać te „zaoszczędzone” pieniądze. Niewiem dlaczego SSC już na początku założył że rozmawia z bandą idiotów. Zobaczymy po podpisach na porozumieniu (jeżeli w takim kształcie to podpiszą) kto dostanie działkę za podpis.

Z kolei Szef Służby Celnej przedstawił propozycję podziału kwoty 76.451.457 zł dla poszczególnych izb celnych:
1. Pula Ministra Finansów przeznaczona na podwyżki dla dyrektorów oraz zastępców dyrektorów izb celnych - 388.350 zł (404,53 zł - x 80 x 12).
Ilu dyrektorów i z-ców mamy w SC może ktoś wie?
16 izb x 16 dyr = 16
16 izb x 3 z-ców = 48
(choć nie wszędzie 3 z-ców, czasem dwóch)
16 + 48 = 64
Skąd liczba 80 ?
Proszę może ktoś mnie oświeci, bo z poniższego systemu organizacyjnego liczby 80 nie mogę znaleźć.
http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2&dzial=509&wysw=5&sub=sub3
Może policzono do z-ców izb głównych księgowy (64+16=80) Ale w komunikacie nie ma mowy o wyróżnieniu księgowych.

ja mam jedno pytanie gdzie jest 500zl srednio ???? gdy dostane 300zl to prawie polowe mniej niz obiecano.... masakra.... a dodatek graniczny 150 hahahah napewno pokryje mi koszt 300zl za dojazdy....

MKC POZDRAWIA super moze teraz dociagne do pierwszego... i debet bedzie mniejszy... :cry: :cry: :cry:

no dobrze tylko ze na tych najnizszych stanowiskach typu MKC są najmniejsze kominy płacowe i wyliczenie sredniej nic nie da...to niewazne ze MKC sie ma po 10 latach słuzby i tak dobija człowieka psimi podwyzkami.......!!!!!!!!!!! a idzcie wyz tym wszystkim KONIEC!!!!!!to nie ma co tu siedziec tylko do Irlandi leciec...albo do kanady tam juz wiz nie trzeba......

POIERAM PRZEDMÓWCĘ PRECZ Z TA PSIĄ SŁUŻBĄ JA TEŻ SKŁADAM WYPOWIEDZENIE NIEKONIECZNIE OD RAZU DO IRLANDII ALE NP. SKARBÓWKA

zgadzam się najbardziej po dupie dostaną mkc - bo tu różnice w pensjach są najmniejsze. różnice na stanowiskach kc lub skc sięgają już nawet 800 złotych więc taki człowiek, który w styczniu awansował z mkc na kc teraz nagle dostanie nawet 800 złotych podwyżki - bo mu dorównają do najwyższej pensji na stanowisku kc. a gdyby pozostał mkc to dostałby 100 albo w ogóle - bo może miałby tą maksymalną pensję. trochę to dziwne

lukas00715 napisał:
zgadzam się najbardziej po dupie dostaną mkc - bo tu różnice w pensjach są najmniejsze. różnice na stanowiskach kc lub skc sięgają już nawet 800 złotych więc taki człowiek, który w styczniu awansował z mkc na kc teraz nagle dostanie nawet 800 złotych podwyżki - bo mu dorównają do najwyższej pensji na stanowisku kc. a gdyby pozostał mkc to dostałby 100 albo w ogóle - bo może miałby tą maksymalną pensję. trochę to dziwne
to dostanie nie 800zl tylko 302zl, o tym mowi pkt a) no chyba ze SSC dziasiaj na forum to wyjasni
ps.
ale zgadzam sie mkc powinni dostac troche wiecej

user napisał:
SORY! ALE CZEGOŚ NIE KUMAM. Z JAKICH TO WAZNYCH WZGLĘDÓW BOWIEM, BĘDĄC MŁODSZYM KONTROLEREM 6 ROK MAM ZARABIAĆ TĘ SAMĄ KASĘ CO OSOBA PRZYJĘTA KWARTAŁ TEMU???? ZASTĘPUJĘ KIEROWNIKA KOMÓRKI, MAM 3 MLODYCH POD TZW. OPIEKĄ, MAM WYKSZTALCENIE WYŻSZE. CZY TYLKO DLATEGO ŻE MŁODZI SĄ MŁODZI??? I PIEPRZĄ ŻE Z PRACY ODEJDĄ??? A NIECH ODCHODZĄ - ZAMIAST PIEPRZYĆ. JEŚLI MAJĄ GDZIE, NIECH ODCHODZĄ. JAKOŚ JEDNAK NIE SĄDZE ZE MAJĄ GDZIE SKORO TU SIEDZĄ. TAK JAK I NIE SĄDZĘ ŻE ZATRZYMA ICH AKURAT 400 ZŁ PODWYŻKI. SORY PANIE SZEFIE, PANOWIE ZWIAZKOWCY I CALA RESZTO UCZESTNICZACA W OBRADACH - DLA MNIE SYSTEM TEN JEST TOTALNIE DEMOBILIZUJĄCY DLA F-SZY O WIĘKSZYM STAŻU, DOŚWIADCZENIU, WIEDZY ECT. NAWET JESLI MAMY WIĘKSZE PENSJE NIŻ CALKIEM ŚWIEŻY ZOLL, TO PRZECIEZ DOBRE PARE LAT NA TO ZASUWALIŚMY.
tak, rzeczywiście masz racje, ale trudno jest znalezc takie rozwiazanie by to uwzglednic, moze cos zaproponujesz?

Back
Do góry