piesszarik1323
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 27
oczywiscie , poza tym kwota o ktrej teraz piszemy to juz była w poprzednim miesiacu bodajże . po podwyżce naarzie ani śladu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
trwa nabór i będzie trwał jeszcze dłuugo. prawda jest taka, że jak któryś z młodych liźnie przez roczek/pół administracyjnej roboty, skacze na prywatną firmę i dostaję z miejsca dwa razy wiecej na łapkę. (pisze o stolicy)Zygfryd de Loewe napisał:Dawno tak się nie uśmiałem, omal zajadów ze śmiechu nie dostałem, toż w stolicy trwa permanentny nabór. :lol:Jan Kowalski napisał:o ile mnie pamiec nie myli, to wynagrodzenie ustala pracodawca,
jeżeli komuś to wynagrodzenie nie odpowiada, to powinien odejść
kisiel napisał:Dołączył: 02 Mar 2008
Nowy postWysłany: Nie Mar 02, 2008 10:07 pm Temat postu: jak to jest z te kasą ?????
hej
jestem nowym użytkownikiem
mam takie pytanko do kolegów bardziej siedzących w temacie podwyzek
ostatnio rozmawiałem z dobrze poinformowanym kolegą i on stwierdził ze sa przymiarki aby wszystkich wrzucic w mundurki ( mowa o cywilach np w SNP) potem wszyscy mamy miec ponoc mnożnik 2,5 no i nikt z nas od stycznia 2009 ma nie miec mniej niż 4400 brutto
i nie wiem czy to jakis kicior czy moze sa takie plany
moze wy cos wiecie na ten temat
serdecznie pozdrawiam
Oli napisał:Dołączył: 12 Lut 2006
Nowy postWysłany: Nie Mar 02, 2008 10:12 pm Temat postu:
... w mundurki
chyba Legii Cudzoziemskiej
oni teraz dumają jakby z tego tortu wykroić najwięcej dla siebie, faktycznie kolego jesteś "nowym" użytkowikiem, ale nie przejmuj się będzie dobrze Cool
Powrót do góry
SARA1900 napisał:Dołączył: 02 Lut 2008
Nowy postWysłany: Nie Mar 02, 2008 10:27 pm Temat postu:
W mundurkach to już pracujem od niepamiętnych czasów. Żeby podtrzymać morale wypuszcza się właśnie takie balony pełne optymizmu,
psi ryj napisał:Rozwiązania najprostsze są najlepsze.Należy znaleźć punkt odniesienia.Na przykład, zbieramy pobory zasadnicze (bez stażu, dodatków za stopień i tym podobne) od wszystkich funkcjonariuszy z całej Polski w stosunku do zajmowanych stanowisk na dzień 01.01.2008.Metodami statystycznymi wyznaczamy stałą uśrednioną kwotę zasadniczą przyporządkowaną do danego stanowiska. Funkcjonariusze mający uposażenie poniżej wyznaczonej kwoty na zajmowanym stanowisku muszą mieć podniesione uposażenie do wyznaczonej kwoty.Ci co mają pobory zasadnicze powyżej tej kwoty w stosunku do zajmowanego stanowiska czekają na podwyżkę, nawet wtedy gdy ich pobory zasadnicze będą się mieścić w tzw widełkach.Proces ten trwa do czasu wyrównania wszystkich uposażeń do wyznaczonej średniej w stosunku do zadanego stanowiska.Powyższa średnia może a w niektórych zapisanych ustawowo przypadkach powinna być oczywiście korygowana co roku na szczeblu ministerialnym.Oczywiście wszystkie podwyżki otrzymane po określonej dacie w wypadku utraty zajmowanego stanowiska są potrącane
Chodzi mi o to, że od tego momentu nie ma praw nabytych.Motywację do pracy można regulować premiami uznaniowymi w oparciu o ogólnopolski regulamin premiowania, który ściśle winien być przestrzegany przez dyrektorów izb . Złamanie powyższego regulaminu mogło by skutkować utratą stanowiska .