PODWYŻKI 2008

Można wyłaczyć z podwyżek służbę przygotowawczą bez zdanych egzaminów zawodowych. Po zdaniu egzaminu dostawaliby tyle co reszta

interesuje mnie ile zasdniczej maja np. MKC I KC W BIAŁEJ czy znacie rozpietośc????
najnizsza mkc to 1800 zł. a najwyzsza????

Niech mi ktos wytłumaczy dlaczego z tych 500 na etat ma być finsnaowany 3%-owy fundusz nagród? Dlaczego 20 % na tzw. wysługę ( przecież nie wszyscy korzystamy z pełnej wysokości tej wysługi)? Bardzo niepokojąco brzmi, przynajmniej dla mnie, zapis " W ramach izby celnej USTALA SIĘ maksymalne uposażenie zasadnicze.." I czy te 400 zł dla "elyty" to ma byc do zasadniczej? A jak za miesiąc jeden z drugim panowie dyrektorzy spadną ze stołków to co? Zasadnicza im zostanie, prawda? Może lepiej by było im zwiększyć wysokość funkcyjnego...? Że na oddziały graniczne więcej...? hmmm .. Polemizowałabym... Inna specyfika niż w wewnętrznych i trochę inny tematycznie zasób wiedzy wymagany...ale niekoniecznie większy. Większe natomiast ryzyko związane z wykonywaniem obowiązków służbowych. więc moze słusznie im trzeba dać więcej niz nam wewnętrznym.

larry1 napisał:
1. Pula Ministra Finansów przeznaczona na podwyżki dla dyrektorów oraz zastępców dyrektorów izb celnych - 388.350 zł (404,53 zł - x 80 x 12).

jeżeli te 404,53 zł dla dyrektorów to propozycja SSC, to życzę jemu i wszystkim dyrektorom, żeby sie udławili tymi pieniędzmi,
jeżeli maja honor (w co wątpię) to powinni przyznać sobie po 245 zł, tak jak miało być przed protestem,
jeżeli nie, to są pazerni i niegodni swoich stanowisk,

i my oczekujemy uczciwości i przyzwoitości od importerów, żenada

Despero nie żartuj!Mkc bez zdanego egzaminu zawodowego robi to samo(a często i więcej) na pasie jak kc czy skc.Twoja propozycja jest bardzo do bani!Nie bluźnij proszę

polecam tabele załaczoną do dzisiejszego komunikatu z niej wynika ze mozna dostac wiecej niz 302 zł....

Despero napisał o głównej puli i 302 to jest max. Z innch przydziałów czyli tzw. pula dyrektora + podatek graniczny można uzyskac więcej.

To jest chore - ta propozycja to oszustwo, cwaniactwo i robienie z nas dziadów!!!!

Dlaczego w poczet puli do podziału wlicza się jakieś nagrody, wypłaty stażowe, dodatki graniczne itd... Czy wcześniej nie było to ujęte w budżecie ?

Szefie SC miało być 500 brutto a jest 302 - CO TO JEST !!! Netto szczęściarz otrzyma 190 zł do rączki - czy to jest fer ?

Te wszystkie wyliczenia są po prostu jedną czystą farsą i jeszcze raz dobitnie pokazują jak się nas traktuje.

90 mln powinno zostać rozdzielone - UCZCIWIE, a nie pierw odcina sie 25 % a potem co zostanie dzieli się na dyrektorów a ochłapy do rozszarpania przez PSÓW !!!!

Niech ktosc dobrze poinformowany wytlumaczy czy to rownanie kominów ma się dokonać tymi max 302zł
załączony przykład na Corintii przedstawial inaczej
wyjasnienie inaczej
ps.
to jest przykład interpretacji plynącej z MF

nowinka napisał:
interesuje mnie ile zasdniczej maja np. MKC I KC W BIAŁEJ czy znacie rozpietośc????
najnizsza mkc to 1800 zł. a najwyzsza????

MKC w Białej-Najwyższa to 1919 albo 1918 zł brutto.

Wiedziałem że na kasę nie ma co liczyć za wielką dlatego od początku protestu mówiłem że najważniejsze to wywalczyć jak najwięcej przywilejów dla tej służby.

Popatrzcie choćby na wssc ile dostali policjanci. Nie ma co się łudzić że nam ktokolwiek da więcej. Smutne ale prawdziwe.

przedstawiona tabela z max i min wynagrodzeniem to kwotowe przedstawienie widełek w jakich jestesmy na poszczególnych stanowiskach...i ma sie ono nijak do rzeczywistości!!!!!

KC z pewnoscia nie ma ktory miałby zasadniczej 1500, ale do sredniej licza aby zmniejszyc srednią!!
niech wezma lepiej rzeczywiste najnizsze i najwyzsze na stanowiskach a nie sztuczne!!!

koledzy z dorohuska zdaje sie ze wybiera sie do WAS nasz SSC , powitajciego jak trzeba i "podziekujcie" za podwyzke

filuś

możemy sobie dywagować ile chcemy....szkoda czasu lepiej przeczytać dobrą książkę albo pogadać z dzieciakiem., Napiszę ile dostałam.

NO I ILE JEST WARTE SŁOWO PREMIERA? BO TEJ MARIONETKI NIE LICZĘ A JA IDIOTA GŁOSOWAŁEM NA PO. NO CÓŻ CZŁOWIEK UCZY SIĘ NABŁĘDACH A JEŚĆ DZIECIOM DAĆ TRZEBA ŻEGNAJ PSIA SŁUŻBO

Oficjalny komunikat odbiega treścią od tego co mamy w tych pismach z rozmów. Wersja robocza była optymistyczna, ten oficjalny komunikat już niestety mniej.

ZROBIENI W LOLO - DO PRZEMYśLENIA
skarbówka - 0 protestów, podwyżka 245 PLN
cło - protest, szum medialny , PREMIER, podwyżka 302 PLN
Różnica 57 PLN
Czy było warto w zakresie kasy?
Poul popieram 100%
Wiedziałem że na kasę nie ma co liczyć za wielką dlatego od początku protestu mówiłem że najważniejsze to wywalczyć jak najwięcej przywilejów dla tej służby

Back
Do góry