PODWYŻKI 2008

Forum czytają politycy, dziennikarze, ssc, MF, inne służby mundurowe i pracownicy.
Powinniśmy pisać zdecydowanie bardziej merytorycznie, choć szef w tym akurat nie bryluje;):D
Jaknajmniej płaczu nad sprawami niepotwierdzonymi, nieprawdziwymi, pogłoskami i plotkami, itp. itd.
Więcej pomysłów do działania!!!

Ale to jest forum- rozumiem posty obraźliwe, naruszające godnośc itp.(nie będę cytował regulaminu) nie są na miejscu ale dlaczego nie wolno sobie ponarzekać :)

Ostatnia edycja:
Pani MM nie przytoczyła Pani całej wypowiedzi forumowicza pmotak-prezydium wycięte prze Pania zostało:
"...szlag mnie trafia jak czytam te wasze kretyńskie uwagi, narzekania, obszczekiwanie siebie nawzajem...może pora juz aby zacząć wspólnie działać a nie wspólnie wieszać psy na sobie...jak wszystko dobrze pójdzie 6 maja będziemy ( celnicy pl ) na przejsćiu w medyce, 7 maja w izbie w przemyślu i 8 w korczowej...zapraszam na spotkanie z całym zarządem związku..."

-i ma Pani racje każdy może pisać co chce i może nazywać posty innch forumowiczów kretyńskimi czemu nie- a jaki był kontekst tej wypowiedzi -temat podwyżki 2008 na forum przemyskim- ja nie uważam tam zamieszczonych wpisów za kretyńskie- niektóre są poważne inne śmieszne jak na przykład ta rada: jak chcecie większe podwyżki to powalczcie o wskazanie do awansu na zbliżającej się ocenie.

nie rozśmieszaj mnie J23. taki zapis o propozycji awansowania na ocenie okresowej miałem już kilka razy i co?
Ano nic, pomimo, że awansu nie było juz od ponad 10 lat.
Może czas juz zdjąć różowe okularki?:)

Ale to nie była moja rada ( mnie również rozbawiła do łez) tylko cytat- zgadnij kogo?- właśnie z forumowicza MM-prezydium , dla kogo ta rada? dla funkcjonariuszy którym nie podabało się wykrojenie z wywalczonych 500zł kwot na przyszłe awanse.

Podwyżki

Dzisiaj na pasku informacyjnym TV3 W-wa,pojawiła się wiadomość,że rząd chce przeznaczyć 262 miliony złotych na podwyżki dla celników, w latach 2009-2011.

"od 1 stycznia 2009 wzrost do 2,50"-czy jest ktoś w stanie powiedzieć jak ten mnożnik kwoty bazowej może wpłynąć na wynagrodzenie? lub jak liczy się wynagrodzenie mając dany mnożnik i wynagrodzenie brutto?

Dave-- minimum wiedzy z zakresu własnych poborów powinienieś mieć juz dawno temu...
2,5 razy kwota bazowa odgórnie ostalana daje jakis tam wynik powiedzmy K.
ten wynik k mnozysz razy ten smieszny mnoznik z aktu mianowania....

podzielę się z wami refleksją. Wracałem z pracy i zauważyłem ogłoszenie na sklepie. Ekspedientka w sklepie osiedlowym 1700-1800 netto.

średnia MKC kolegów i koleżanek z mojego naboru - 1500 netto. Ministerstwo śpi ale naprawdę jeszcze trochę i wszyscy nas przegonią w zarobkach :( Wstyd. Służba mundurowa a dziady :(

Back
Do góry