PODWYŻKI 2008

Podwyżka?

witajcie. piszecie że pensja za luty wyższa niż styczeń? w stolicy nic takiego nie zauważyłem. tyle samo w lutym co styczniu? jakaś lipa?

o ile mnie pamiec nie myli, to wynagrodzenie ustala pracodawca,
jeżeli komuś to wynagrodzenie nie odpowiada, to powinien odejść

co jest grane?

>>ze spotkania Rady Sekcji Krajowej NSZZ"Solidarność"Pracowników Skarbowych w Urzędzie Rady Ministrów:
....Podział rezerwy budżetowej Nr 60
Według przedstawicieli KPRM z rezerwy powyższej nie będą finansowane podwyżki dla Służby Celnej (tak wynika z korespondencji pomiędzy MF i KPRM). Zaprzecza temu treść pisma Dyrektora Generalnego Ministerstwa Finansów (FR1/065/2/KTM/08/TW93 z dnia 12 lutego 2008 roku) skierowanego do Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „S", w którym napisano między innymi: „Dla funkcjonariuszy celnych przewidywany jest wzrost wynagrodzeń przeciętnie o 500 złotych brutto na etat, z tego kwota 245 zł brutto jest ujęta w budżecie części 19, a pozostała kwota zostanie sfinansowana z rezerwy celowej (cz. 83, poz. 60).". W tej sprawie Kancelaria Premiera stoi na stanowisku, że cała rezerwa 60 powinna być rozdysponowana jedynie wśród członków korpusu służby cywilnej. Minister A.Leszkiewicz zakomunikował, że nie była mu znana treść pisma FR1/065/2/KTM/08/TW93, nie uznaje jednakże tego pisma za wytyczne, z uwagi na brak przy podpisie Dyrektora Generalnego Ministerstwa Finansów klauzuli „z upoważnienia Ministra Finansów" i czeka zatem na oficjalną odpowiedź z MF na zadane wcześniej przez KPRM pytanie w tej sprawie.

2,3% wypłacone?

MONETA napisał:
w Białej Polaskiej tez tylko po ok 40zl więcej wpłynęło niż zwylke ......
Wypłacili podwyżki z tego tzw. 2,3% ( nie wiem czy nie z wyrównaniem od stycznia czyli kwotę o którą wzrosła lutowa wypłata należy podzielić przez 2 i mamy podwyżkę :oops: )
Ale nie jestem pewien czy to to

nikt nikogo nie szczuje

"pracownicy korpusu służby cywilnej" w tym przypadku to nie oznacza cywili z SC tylko -pracowników US, IS, UKS, czyli skarbówkę.
Nikt nikogo nie szczuje ale teraz widać że kasę z tego sławnego poz.60 obiecano nie tylko nam. I co na to nasi "negocjatorzy" może się wypowiedzą

Nic nie będzie

Nic nie będzie...ani kasy ani emerytur :oops: A miało być tak pięknie: telewizja, uścisk dłoni, uśmiech premiera, piękne słowa ...chyba się zaraz rozpłaczę ....... :oops: CHOĆ Z DRUGIEJ STRONY ZARABIAMY W 2008 ROKU O 80-90 ZŁ WIĘCEJ :!:

W IC Poznań Dyrektor decyzją 6\08 przyznał 24 nagrody specjalne po 1500 złotych. Co bystrzejsi wiedza ze jest to za wyjazd na wschód :-)

I na nic sie zda chowanie (przed ogólnym dostępem) przez Dyrektora załącznika.

W innych Izbach też macie takie szokpi?

Sedzia napisał:
W IC Poznań Dyrektor decyzją 6\08 przyznał 24 nagrody specjalne po 1500 złotych. Co bystrzejsi wiedza ze jest to za wyjazd na wschód :-)

I na nic sie zda chowanie (przed ogólnym dostępem) przez Dyrektora załącznika.

W innych Izbach też macie takie szokpi?

Kradzione nie tuczy ,przyjdzie czas że pójdzie sie j.... dyrektor i 24 ratowaczy świata.

podwyzki 2008

koleżanki i koledzy.
zrobią z nami to samo co z Policjantami!
Oni również wywalczyli po ok 500 zł i co? .......
Nie ma jak nasza polska sprawiedliwość jedni dostali po 100-200 zł a inni po 1300!!!!\
Z nami pewnie bedzie tak samo!!!!
Nie mozemy na to pozwolić!!!! :!:

Zrobią z nami tak jak z Policjantami!!!
Wywalczyli po 500 zł podwyzki a rozdysponowano tak że głowa mała!!!
im niższy stopień tym mniejsza kasa!!! wyszło ze jedni dostali 150 a drudzy 1300 !!!
Czy u nas bedzie tak samo?
Nie mozemy na to pozwolic!!!!! :!:

własnie dzis wplynęło mi na konto ... gówno a nie podwyżka! 20 zeta wiecej niz w p[oprzednim miesiacu... albo "nocne" wliczyli od razu w pobory (choc najczesciej mam jako odrebny przelew,) albo te 2,3 %... w każdym razie ZERO podwyzki !!! piszcie koledzy jak u reszty, ciekaw jestem jak w innych izbach, niż łódzka, sprawa sie przedstawia?

A co będzie jak nie dostaniemy podwyżek lub dadzą nam jakieś marne ochłapy?Czy ten temat był poruszany na zjeździe naszego związku 27.02.?
Jaki będzie ruch związku w takim wypadku?Jaki będzie ruch celników?Kolejny protest?!

Back
Do góry