Nowy Dyrektor w IC Katowice

• Thread starter Thread starter Max
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Bicie piany?

Ciekaw jestem reakcji ludzi z UC i z IC. Bo my tu "bijemy" pianę ( uważam zupełnie niepotrzebnie), a reszta milczy. Co się mówi o nowej nominacji ?

Ja Ci mogę napisać o jednym z OC! Co się mówi? NIC! Przynajmniej na temat roszady na górze. Robimy swoje! Czasem tylko obśmiewamy zaperzonych forumowiczów zafascynowanych "spiskową teorią dziejów". To NA RAZIE! Zapewne może się to zmienić, GDYBY nominowanemu udało się podjąć jakąś wielce kontrowersyjną decyzję. Odnoszę jednak dziwne wrażenie (subiektywne!), że tym razem decyzje będą stanowcze, ale rzeczowe. Jeśli tak będzie, to ja jestem spokojny!

Nowy Dyrektor Izby Celnej w Katowicach

Kochani nie będzie ani lepiej ani gorzej, będzie mizernie jak dotychczas, tylko skład osobowy ulegnie drobnej korekcie i to na tyle. To opinia realisty.

Waleriano!

Ja też myślę, że powrót towarzyszy jest pewny. Obym był złym prorokiem.
Spotykając Twoje wpisy tu i tam, nie mogę się powstrzymać przed zacytowaniem;
PROROK - rz. mos IIa ‘osoba przepowiadająca przyszłe wypadki, charyzmatyczny przywódca religijny, wierzący w swoje posłannictwo od Boga (bóstwa), nawołujący do poprawy lub objawiający nową religię; też: wieszcz’

Sądzę wobec tego, iż masz wielkie szanse być prorokiem, lecz jednak nie w tym miejscu! Najłatwiej Ci będzie znaleźć kandydatów do Twej sekty na cieszyńskiej opluwaczce(księga gości), gdzie przy niewielkim wysiłku nawiążesz kontakt z osobami ogarniętymi podobnymi fobiami. Osobiście myślę, że czerwony to ładny kolor, ale naprawdę nie wszędzie występuje czy nie zawsze przebija przez inne.

Media dopytują o konkursy. Udzieliłem wywiadu dla GP. Powinno być w poniedziałkowym wydaniu GP. Nie atakowałem personalnie nikogo, starałem się ogólnie opisać problem, choć to co miało miejsce u Was z tym otwarciem UC potępiam osobiście. Docierały do mnie jednak jeszcze pikantniejsze newsy, ale o tym też nie mówiłem.
KIEDY TO WSZYSTKO WRESZCIE SIĘ ZMIENI????

Ostatnia edycja:
szkoda.

Świat powinien wiedziedzieć jak ta ekipa zakpiła z ludzi.
Szczegóły i tak wyjdą na jaw. To co oni zrobili z układami to na prawdę woła o pomstę do .........

"dla naszego dobra"

Należy powiedzieć o wszystkich wyczynach tej ekipy.Niech wyjaśni Pan ex-Dyrektor na jakiej podstawie nakazał kadrze kierowniczej znaczne obniżenie oceny ich podwaładnym. Tym samym umył ręce od przekrętu a zrobił to dłońmi swoich ołowianych żołnierzyków. Poddawali pracownikom oceny wypisane ołówkiem mówiac, że to tak zostanie i że tak mają wszyscy. Nie wpisywali żadnego uzasadnienia-to skandal. Oszóstwo w białych rękawiczkach. Oczywiscie obnizka oceny dotyczy tylko zwykłych pracowników a lizodupy Kierowników i Naczelników mają oceny z górnej półki. Proszę to sprawdzić i ocenić niech odpowiedzą za ten przekręt. Cel- zablokować drogę awansu i droge do premii szeregowemu pracownikowi a otworzyć droge do kariery "wybitnym" przydupasom.

Należy powiedzieć o wszystkich wyczynach tej ekipy.Niech wyjaśni Pan ex-Dyrektor na jakiej podstawie nakazał kadrze kierowniczej znaczne obniżenie oceny ich podwaładnym. Tym samym umył ręce od przekrętu a zrobił to dłońmi swoich ołowianych żołnierzyków. Poddawali pracownikom oceny wypisane ołówkiem mówiac, że to tak zostanie i że tak mają wszyscy. Nie wpisywali żadnego uzasadnienia-to skandal. Oszóstwo w białych rękawiczkach. Oczywiscie obnizka oceny dotyczy tylko zwykłych pracowników a lizodupy Kierowników i Naczelników mają oceny z górnej półki. Proszę to sprawdzić i ocenić niech odpowiedzą za ten przekręt. Cel- zablokować drogę awansu i droge do premii szeregowemu pracownikowi a otworzyć droge do kariery "wybitnym" przydupasom.

Dobrze zrobił, że ci obniżył ocene bo wstyd tak pisać słowo "OSZÓSTWO". Mogłeś się ( albo koledzy o których piszesz) odwołać od oceny ale na tyle odwagi już nie miałeś. Taki Internetowy lew.:D

Media dopytują o konkursy. Udzieliłem wywiadu dla GP. Powinno być w poniedziałkowym wydaniu GP. Nie atakowałem personalnie nikogo, starałem się ogólnie opisać problem, choć to co miało miejsce u Was z tym otwarciem UC potępiam osobiście. Docierały do mnie jednak jeszcze pikantniejsze newsy, ale o tym też nie mówiłem.
KIEDY TO WSZYSTKO WRESZCIE SIĘ ZMIENI????

panie Sławku

z tym otwarciem zrobił żle nie ma watpliwości i poniósł za to kare i nie jest już dyrektorem.

Ostatnia edycja:
Jeżeli jest prawda to co piszesz Pilocie to to nadaje sie do prokuratora , choć nie byłem miłośnikiem władzy Mrozka to osobiście w to nie wierze , daj jakieś konkrety , co do wypowiedzi Waleriany to wypada napisać tak - przedstaw swoją drogę kariery zawodowej a potem czepiaj się innych / jakos o karierze a raczej jej braku poprzednika nie pisałas/. Dyskusje z Toba zamknąć należy pewnym chińskim przysłowiem " Nie kłóć się z głupcem , bo inni mogą nie zauważyć różnicy " Zegnam Panią /na/ w tem gorący poranek bardzo ozięble.

Do Waleriany!

Drogi Waleriano obojga płci!
Piszesz o sobie w rodzaju męskim, a nick jakiś taki żeński! :)
Czyżbyś był/a trans :) ?
Odnosząc się do Twoich postów, bronisz zaciekle swoich, atakujesz ich następców, ale nie jesteś świadomy/a posunięć poprzedników.
Czy wiesz, że jeden z powołanych przez poprzedniego dyr. naczelników urzędu należał w poprzednim zakładze (przed cłem) do PZPR.
Czy dobrze, że jest teraz naczelnikiem? I to z problemem.. . Ale jak jesteś tak dobrze poinformowana/y to wiesz o tym. Dlatego uważam, że im więcej pleciesz na tym forum, tym większą krzywdę robisz poprzednikom.
Zastanów się!!!

Jeżeli jest prawda to co piszesz Pilocie to to nadaje sie do prokuratora , choć nie byłem miłośnikiem władzy Mrozka to osobiście w to nie wierze , daj jakieś konkrety , co do wypowiedzi Waleriany to wypada napisać tak - przedstaw swoją drogę kariery zawodowej a potem czepiaj się innych / jakos o karierze a raczej jej braku poprzednika nie pisałas/. Dyskusje z Toba zamknąć należy pewnym chińskim przysłowiem " Nie kłóć się z głupcem , bo inni mogą nie zauważyć różnicy " Zegnam Panią /na/ w tem gorący poranek bardzo ozięble.

Ja nie będe przedstawiać swojej kariery bo nie jestem osobą publiczną. "A ty się umiesz mała chociaż żegnać?".
"Tak umiem. do wi-dze-nia księdzu!"

Ostatnia edycja:
Drogi Waleriano obojga płci!
Piszesz o sobie w rodzaju męskim, a nick jakiś taki żeński! :)
Czyżbyś był/a trans :) ?
Odnosząc się do Twoich postów, bronisz zaciekle swoich, atakujesz ich następców, ale nie jesteś świadomy/a posunięć poprzedników.
Czy wiesz, że jeden z powołanych przez poprzedniego dyr. naczelników urzędu należał w poprzednim zakładze (przed cłem) do PZPR.
Czy dobrze, że jest teraz naczelnikiem? I to z problemem.. . Ale jak jesteś tak dobrze poinformowana/y to wiesz o tym. Dlatego uważam, że im więcej pleciesz na tym forum, tym większą krzywdę robisz poprzednikom.
Zastanów się!!!

Fajne określenie to trans:) Nowy musi to naprawić. Koniecznie w pierwszej kolejności.

Błąd

widzę, że jesteś zajadłym filologiem i filozofem a z logiką masz totalne problemy. Owszem to jest błąd techniczny (jak wolisz ortograficzny) ale czytając twoje wypociny wątpię w twoje logiczne myślenie. Zajmij stanowisko w jakiejs sprawie i obroń go. Dolewasz oliwy do ognia dwulicowa waleriano.Na tym koniec.

A czemu nie związki zawodowe?

Myślę, że to nie jest sprawaa dla prokuratury. To jest zadanie dla związków zawodowych. Przecież wystarczy zrobić ankietę w jaki sposób przeprowadzono ocenę pracowników jednostakch IC Katowice. Dziwi mnie fakt, że tak to pocichu przeszło. Na "papierosie" huczało od rozmów na ten temat. Wszyscy są zbulwersowani.Niech związki zawodowe to wyjaśnią. Szczegóły znają wszyscy oceniani w UC , w mobilnych.w Izbie. Wystarczy odrobinę dobrej woli żeby to sprawdzić. Należy to wyjaśnić we własnym gronie.!!! Pozdrowionka.

tak, tak :Dwyjasnić. Ależ się uśmiałem. Już widzę te tłumy które nie zgadzają się z oceną i lecą do Dyra sie odwoływać.
Jeśli znacie procedurę to wygląda to tak, że spotykają się dyro i naczelnik oraz ten co sie odwołuje. Dyro słucha opinii naczelnika i tego co sie odwołuje a potem decyduje co dalej. Zgadnijcie komu przyzna racje? Czy naczelnikowi którego powołał( a jeśli nie powołał to z nim własnie pracuje, spotykaja się na naradach i właściwie to oni sobie układają współpracę miedzy sobą) czy też może tego kto sie odwołuje? ( tego to pewnie pierwszy raz na oczy widzi i wogóle nie wie co to za gościu, skąd jest i co sobą reprezentuje - wszak właśnie naczelnik mu wyjaśnia kto to jest i co potrafi - a raczej czego nie potrafi):D
powodzenia przy odwołaniach, hi,hi,

Pilocie , problem lezy gdzieś indziej , co innego odwołanie od oceny które rozumiem nie nastapiły a co innego nakłanianie do takich a nie innych działań i tu już kłania sie prorok.

Drogi Pilocie, Szanowny Obieżyświecie!
Prorok nie zajmie się takimi sprawami! Nie zarobi na tym,a jego "wygrana" też wątpliwa.
Związki? Widzieliście kiedyś(w cle), by związki zajęły się sprawami funkcjonariuszy?! Widzieliście, by interesowały się czymś innym niż sprawy ważne dla nich?
(kasa, KASA, K A S A ...) Cóż, pozostaje tylko stwierdzenie jak w dawnej piosence zespołu "VOX";
"... (TAKI !!!) jest, po prostu żywot Twój ..." !!!

Wszystko to fikcja

Wszystko to fikcja:

- konkurs na dyrektora IC Katowice ( wożenie się, bliższe poznawanie się z członkami komisji, i inne - do wyjaśnienia... )
- odpowiedzialność i poniesienie konsekwencji dyscyplinarnych i służbowych w związku z tym, co wyżej,
- kompetencje i dbałość o interesy RP i SC przez tzw kadrę kierowniczą,
- okresowe oceny funkcjonariuszy ( trzeba być bardzo naiwnym, żeby się nimi podpierać, a porównywanie na ich podstawie funkcjonariuszy to już zwykły brak rozumu )
- uczciwość i rzetelność w stosowaniu wspomnianych okresowych ocen funkcjonariuszy...
- itd

Back
Do góry