Nowy Dyrektor w IC Katowice

• Thread starter Thread starter Max
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Rybka!

Rybko znad Olzy i Bobróki! Czyli z tela!
Wierszyk Twój jest The Best.
Fajnie jest żyć w nieświadomości - z daleka od tego całego kierowniczego zamieszania.

Wszedł na p.o. czy na stałe......bo jak na stałe, to niezłe "jaja".....bez konkursu.....jednak razem z PO wraca "czerwone".....:mad:

nie tylko czerwone

I na co liczycie młodzi wykształceni? Wróciło znowu stare. Wyksztaceni (prawo, administracja) na wschód. Nowy ma już w tym praktykę, tam potrzeba ludzi. Mierni ale wierni bierzcie wazelinę i do przodu. Nic się nie zmieniło!
A mnie się to podobo, niech kiery co chce godo:

Jak jesteś kocurze ze "starej" ekipy to pewnie, że ci się podoba. Ta izba odzwierciedla w 100% obraz obecnej Rzeczypospolitej. Młodzi liczyli na objęcie stanowiska przez kogoś ambitnego, bez układów, a tu proszę, takie "faux pas" po raz drugi popełnia Ministerstwo w ostatnim czasie. :mad:

Ostatnia edycja:
No proszę Max jak rozumiem ty wykształcona osoba tak się marnujesz na lotnisku , pewno jeszcze siedzisz na osobówce , jaka strata dla OC , UC ,IC , zgłoś swój akces być może zostaniesz dostrzeżony . Rozumiem że Pani Kierownik dostrzegła Cię i zaproponowała odpowiednią podwyżkę przy ostatnich wyrównaniach.
Nie bardzo rozumiem co za gafę popełniło MF wyznaczajac Pana WW do pełnienia obowiazków? Może blizej wyjaśnisz czym to MF pogwałciło niepisane reguły.

No widzisz Waleriano , nikt Cię tutaj od czerwonych , czarnych nie wyzywa a ty zaraz swoje. Na żadne stanowisko nie liczę , liczę natomiast na normalność tz odsuniecie od władzy ludzi kompletnie nienadajacych sie na stanowiska kierownicze , licze na przyzwoitość , na to że nie bedzie równych i równiejszych - vide funkcjonariuszka z cieszyna której stworzono stanowisko w cieszynie a jej wydział jest w katowicach , jakoś pozostali z cieszyna musza dojeżdżać do katowic , Czy to jest normalne , a może ty jesteś Walerciu tą osobą ?

Boze drogi. Normalnośc wróci. Zobacze tą "normalnosc" :D jak w 2003 w Cieszynie.

Ostatnia edycja:
Zapytaj w logistyce i finansach czy osoby dojeżdżajace od 2003r. nie chciały by tak jak ta osoba pracować w miejscu zamieszkanie a nie pleć głupot ze nikty nie chce . A jaki zakres obowiazków i odpowiedzialności.

Zejdź na ziemię Asterix. W tym kraju wszystko jest sterowane przez ludzi, którym po przewrocie w '89 r. Wałęsa z Mazowieckim dali szansę i dlatego w tym kraju nic się nie zmieni. Za ostatnio p.o dyrektora dobrze nie było, ale nie przypominam sobie również, aby wcześniej było lepiej. Frustracja w ludziach narasta i wszyscy mają nadzieję, że za każdego następnego dyrektora będzie lepiej, ale nie za takiego, który już był i miał swoją szansę i zobaczymy czy się nie obstawi "swoimi". :mad: Zaczekamy, poobserwujemy i będę czekał po jakimś czasie na komentarze. Co do podwyżek, to dostałem normalną i nie zabiegam o więcej, a ty pewnie za nic byś chciał awanse i podwyżki :D

Ostatnia edycja:
asterix nie piernicz głupot. to czemu zadna z tych osób z logistyki finansów itp jeszcze nie napisała o przeniesienie do dyrektora ? bo pirniczy zawistnie i narzekac każdy umie ale zwykłego wniosku juz nikt nie ma odwagi złozyc. I powiem więcej jakby sam dyrektor zapytał te niby osoby co niby im tak źle jak piszesz czy nie chca dołaczyc do cieszyna do tej dziewczyny to zadna by nie chciała nic zmieniac. Obym nie był złym prorokiem ale wydaje mi sie ze obecny postawi na "starych sprawdzonych merytorycznych" A mysle ze jeszcze nam pokaze swoje oblicze z 2003r

Ostatnia edycja:
Ja tam sie na polityce nie znam , notomisat mam do Ciebie pytanie , kiedy to nowo namaszczony p.o. był już dyrem w naszej izbie ? nie pamietam tego a jakos nie chorowałem , co do kasy przyznasz chyba ze dawanie podwyżek po kilset złotych w imie równanie kominów kojarzy się z systemem komunistycznym , nigdy nie prosiłem o podwyzkę i nagrode i nie mam zamiaru tego robić , uwazam ze od tego jest przełozony o ile właśnie o ile nadaje sie taka osoba na przełożonego ?
Jeszcze jedno co rozumiesz przez pojecie "swoimi' ?

Widac było przyznawali po cichu awanse i podwyżki jak odchodzili ze stołków. PRZEŁOŻENI MUSZĄ BYC PILNOWANI. skad się wzieły takie ogromne rozbieznosci w płacach ?.

Ostatnia edycja:
Maxiu! Przestać pieprzyć. Ludzie bez układów i znajomości to noworodki albo ludzie z amnezją. Jakbyś tak realnie spojrzał na rzeczywistość to pewnie byś dostrzegł, że zawsze i wszędzie Ci na stanowiskach obstawiają się ludźmi do których mają zaufanie albo (tylko) ich znają. Tylko samobójca obstawi się (czt. awansuje) ludzmi do których nie ma zaufania z myślą kiedy to podłożą mu "świnię", albo wykopią dołek.
I tak na marginesie, to nie bronię nikogo i nie mam parcia na szkło - to żeby było jasne.:cool:

Droga Walerciu! A czego sie spodziewasz po władzy? Że może będzie kompetentna i uczciwa?
Zauważ prosze, że Ci co mogliby być na stanowisku (bo się nadają) to tego nie chcą bo nie lubią układów, koterii, wazeliny, niekompetencji itp. Do władzy zaś pchają się Ci co chcą zaistnieć za wszelką cenę, chcą rządzić, pokazać swoją ważność, wyładować frustracje, odreagować na podwładnych swoje poczucie beznadzieji. Dla nich ( jak pewnie zauważyłaś) każda uwaga podwładnego, każdy jego pomysł jest "torpedowany" z góry. Taki ktoś kto ma własne zdanie jest natychmiast "pacyfikowany" i "namaszczony" piętnem pracownika konfliktowego, nielojalnego, niekompetentnego itp.
Jak czytam Twoje posty Walerciu to mam wrażenie, że jesteś zgredem który tylko marudzi i nie ma ochoty na żadne zmiany. Jeśli chcesz pozbyć się "komuny" to poczekaj jakieś 200 lat to moż wtedy sie to uda.
Do tej pory większość z nas ma wykształcenie, którego podstawy tworzono w tym okresie. Do tego uczyli nas ludzie wyrośli w byłym systemie. Aby cos się zmieniło to trzeba nauczyć młode pokolenie nowych wartości. A to musi potrwać.
Całuję Cię Walerciu i życzę szerokiego otwarcia oczu... na rzeczywistość:o:cool::D

Ale granda

Wejdźcie na forum "Dyskusje ogólne" na temat "konkursy, konkursy.." to co napisał Sławomi Siwy o kulisach konkursu na Dyr. IC Katowice...
To się nie mieści w głowie..
Załatwiacze trafili nawet do przewodniczacego komisji konkursowej...
I tak się i nas zdobywa władzę... Dlatego tak dużo mętów u góry... I Mrozek takim metodami wygrałby konkurs...
A my pracujemy i mamy robić wyniki ...Żenada..

Back
Do góry