Nie tylko dla orłów.

Rzeczpospolita babska

Ceść dziewczyny . HA . ha . hA . Niezle rozbawiło Mnie Wasze forum , a raczej to , co wypisuje znany Mi tzw. DYMIARZ Be 52 , Tu 154 czy jakoś tam . Nie po raz pierwszy ląduje na poczcie przez kobietę na kierowniczym stanowisku . To kompleks Małych ludzi . Ale teraz chyba tzw. przez niego ha. ha ha. nadkierownictwo nie planuje w rozkładzie lotów dla tego typka bezpiecznego lądowania w Pyrzowicach . Chodzą słuchy , że będzie musiał odpokutować za złamane śluby znacznie dalej - i nie będzie to ściana obok poprzednika kobiety zwanej przez niego Rudą . Mam nadzieję , że to jeszcze nie koniec i będziemy Mogły na jego temat trochę poplotkować . Zapraszam do dyskusji . Ha. Ha .Ha .

do gagarina

kolego gagarin jesli nie zalezy ci na szacunku to juz twoj problem , zapewne jakos to przezyjesz , no chyba ze okaze sie ze to wlasnie ja bylem ostatnia osoba ktora cie nim darzyla , natomiast co do twojego pytania ?????????? , co chcialbym przeczytac na forum , hm , kolego to czas pokaze , bedziemy tu wszyscy razem czytac wszystko , po koleji , zobaczysz , jak sie powoli worek otworzy , mozecie sobie nawet co 5 minut wystepowac pod innymi ksywami i a i tak to nic nie da , a ja bede waszym cenzorem i sumieniem , choc wiem ze lekko nie bedzie , bo niektorzy przypisuja mi inna osobowasc , ale nic to jakos sobie poradze , a co do twojego p.s. kolego gagarin , to musze cie zmartwic , mylisz sie , ja jestem tu154 , a be52 i il62 to sa zupelnie inne osoby , o czym sie jeszcze wkrotce zapewne przekonasz , i one sobie tu pisza niezaleznie odemnie .

do klapolotki

nie istnialas dotad na forum , biedactwo , musisz to nadrobic , widze ze scisle kierownictwo szykuje atak , ' dymiarz ' no prosze niezle epitety , nie bede tego komentowal , bo to zwykly belkot , ale stara prawda mowi ' ze ten sie smieje , kto sie smieje ostatni ' i moze ci to ha ha ha czkawka sie odbic .

klapolotka

Tam , dokąd zmierzasz , nie dociera tzw. przez ciebie koleji , mesjaszu małych móżdżków . Czy to emancypacja kobiet doprowadziła cię do nerwicy ? Tu 154 czy jakoś tam .

z chamstwem nie bede polemizowal , mozesz sobie klapolotaka ' czy jakos tam ' pisac na berdyczow - zegnam , a co do mnie to nie musisz sie martwic , tu czy tam reka sprawiedliwosco ciebie tez dosiegnie .

Sza do ekiereczki.
Droga ekiereczko z uwagą przeczytałem Twój post i muszę stwierdzić, że ma mocne podłoże emocjonalne. Obrażanie drugiej osoby poprzez nieuzasadnione przypisanie cech negatywnych i używanie słów powszechnie uznanych za wulgarne to nic innego moja droga tylko INWEKTYWY.
Przywoływanie pewnych osób w tym miejscu nie tylko ja uważam za wielce nietaktowne. Polemikę możemy prowadzić na argumenty, których brakuje w Twojej wypowiedzi. Skoro jednak padły jakieś wątki to bardzo proszę wskaż, które pomysły zostały wcielone w życie ? Wszystko sobie hula po staremu (pewnie to i dobrze) prócz kilku kosmetycznych zmian i jeszcze większego ukłonu w stronę kurierów.
Temat tabu czyli nagrody !
Droga ekiereczko odniosę się tylko do bliskiej Ci sercu rejestracji:
- czy szczęśliwym zdobywcą nagrody okaże się "krzycząca matka polka" - nie?
-to może "mućka" poczciwa krasula, która wszystko przerobi - też nie ?
- w takim razie geodeta z którego można szydzić, a ten z racji dobrego wychowania machnie tylko ręką - tutaj też nie trafiłem ?
-malutka, pracowita mróweczka zdobędzie pierwszą nagrodę - nie?
Wobec powyższego nagroda należy się i The winner is ... , ale moment osoba ta ( chociaż osobiście bardzo ją lubię) pozostaje w bliskiej zażyłości koleżeńskiej z Panią Nr2. Brak dyplomacji - będą pytania czy zawody rozegrano w sposób czysty, czy ustalenia znowu zapadły "przy zielonym stoliku" ? Nie mam podejrzeń i pewny jestem, że zdobywca nagrody uczciwie wygrał konkurs !
Wojenki podjazdowe do "czarnych" i wymachiwanie im szabelką gdy druga strona dysponuje niezłą artylerią i czołgami może cechować jedynie brakiem instynktu. Ich opinie na nasz temat mało mnie interesują "... róbmy swoje... "
Do Pana Gagarina.
Pan zupełnie mnie nie intryguje - zbyt duża różnica zdań i spolegliwość w pańskim wykonaniu. Choć razem z Tu 154 latamy na podobnych (radzieckich) maszynach to nietożsame osoby.
Do Pana Koloplotka czy jakoś tak.
Chcąc odgrywać rolę słodkiej blondyneczki proszę używać słów mniej skomplikowanych jak emancypacja - będzie to bardziej wiarygodne. Mieliśmy okazję rozmawiać - wiem , że potrafi Pan używać języka!
Pozdrawiam mimo wszystko :wink:

...

Proszę o odpowiedź na pytanie czy ta powyższa swobodna wymiana mysli i zdań ma na celu realizację jakiegoś zbożnego celu czy tylko zaspokojenie niskich pobudek?
Drodzy lotnicy wtajemniczeni w zawiłości "pyrzowickiej awioniki" co przez to osiągniecie?

Pozostańcie w pokoju.

Witam. Naczytałam sie ostatnio o sobie i nie zawsze było to miłe. Oczywiście każdy ma prawo wypowiedzieć swoją opinię. Jednak krytykować pod osłoną nicków jest dużo łatwiejsze ale nie do końca uczciwe. Przyznaje i nigdy nie twierdziłam inaczej ,że do ideału mi daleko i nie mam zamiaru kreować się na bardziej kompetentną niż jestem. Mam świadomość, że czasem popełniam błędy i czasem podejmuję nie trafione decyzje. Jednak tych trafionych mam na koncie znacznie więcej aczkolwiek pamiętnika nie prowadzę więc proszę nie pytać mnie o szczegóły. Z zasady co myślę to mówię i to przysparza mi więcej wrogów niż przyjaciół. Zresztą kto mnie zna wie o tym doskonale. Mam zatem prośbę o nie przypisywanie mi wypowiedzi innych forumowiczów.
Ił 62 pisząc do ekierki myśląc, że to ja nie pomylił sie tylko w kwestii miłej memu sercu rejestracji. Owszem , bo jakżeby inaczej. Spędziłam tam dużo czasu i pewnie jeszcze dużo spędzę. Dlatego przy typowaniu osoby do premii, nieco wyższej, miałam nie lada problem. Pomijając fakt ,że to był mój pierwszy raz i przewidywałam taką interpretację podjęłam decyzję starając się obiektywnie oceniać tylko pracę a nie łączącą nas zażyłości koleżeńską. Niestety wybrać mogłam tylko 1 osobę ze swojej zmiany. Sam przyznajesz ,że dokonałam trafnego wyboru, za co dziękuję. Pozostali wymienieni mogli być typowani przez pozostałych kierowników.
To byłoby na tyle, jeżeli ktoś ma jakieś konkretne pytania bądź wątpliwości może ze mną porozmawiać w pracy czy to na korytarzu, czy na sali w większym gronie czy w 4 oczy.
Na koniec przyłączę się do Sosnowiczanina, bo takie pytanie nurtuje także mnie. Pozdrawiam!

Witam , do tej pory byłem biernym czytelnikiem tego tematu ale muszę odpowiedzieć Pani nr 2 :
po pierwsze nurtuje panią pytanie sosnowiczanina , więc odpowiem pani krótko:
-po co chciała pani by odszedł poprzedni kierownik? czy to przypadek że jest pani obecnie nr 2.
po drugie: osoby pracujące w pyrzowicach to nie stado bezmyślnych baranów
więc swoje wiedzą i swoje widzieli i widzą
po trzecie : historia uczy że kto mieczem wojuje ten od miecza ginie wszak twórca gilotyny sam poznał jej smak
po czwarte : jako krytyk poprzedniego kierownika wytykała pani jego małą politykę płacowo kadrową oraz jego czołobitność w stosunku do "gÓry" czy obecnie się coś zmieniło? czy jest lepiej , sprawiedliwiej, czy ruchy kadrowe są przemyślane?
Nie spodziewam się odpowiedzi z pani strony bo jest pani wszak nr 2.
Rozmowy na korytarzu , w cztery oczy w dzisiejszych czasach mogą skończyć się na wewnętrznej alokacji i o tym wie każdy celnik.
I ostatnie spostrzeżenie -za grubego wszyscy wiedzieliśmy kto chodzi i nadaje /była to znikoma mniejszość/ dziś nikt nie wie kto jest kto a i od kogo.
I jeszcze jedno nie mnie oceniać pani kompetencje , od tego są pani przełożeni ale nigdy nie przyszło by mi do głowy aby sam oceniać siebie jak to pani uczyniła.
Na koniec prośba do wszystkich - piszmy ale jak to stwierdził jeden z forumowiczów bez inwektyw.
Do sosnowiczanina -forum powstało po to by swobodnie się wypowiadać , by móc powiedzieć to czego nie można w obecności każdoczesnej władzy więc skoro nie masz nic do powiedzenia w sprawach naszego oddziału to poprostu nie pisz w tym wątku.
Pozdrawiam wszystkich piszących i czytających.

"I jeszcze jedno nie mnie oceniać pani kompetencje , od tego są pani przełożeni ale nigdy nie przyszło by mi do głowy aby sam oceniać siebie jak to pani uczyniła."

Kompetencje , niezależnie od stanowiska pracy, oceniają nie tylko przełożeni ale również współpracownicy, osoby z którymi stale stykamy sie wykonując czynności służbowe jak i petenci mający z nami jednorazowy kontakt. Dlaczego nie oceniać samego siebie? To jest chyba nawet trudniejsze niż ocenianie innych ale od tego powinno sie zacząć.

Oczywiście zgadzam się , że o kompetencjach innych mogą mówić inni ale nigdy sami o sobie , ponadto czy od chwili objęcia tak zaszczytnej funkcji nr 2 ma Pani na koncie jakiś sukces o którym nie wiemy . Jeżeli tak to proszę się podzielić z nami. Czyżby sukcesem było całkowite poróżnienie ludzi z oddziału z ludzmi z refereratu granicznego , a może "trafne decyzje kadrowe" w zakresie przesunięć , może wreszcie sukcesem jet to że nic się nie zmieniło na lepsze , parking nadal płatny , funkcje obejmuję koleżanki .
Skoro mój login to historyk zakończę tak: wielu despotów zaczynało od przekonania o swojej nieomylności i jedynych wybitnych zdolnościach , jak kończyli większość inteligentnych ludzi wie.
Jaki będzie koniec w naszym małym lotniczym światku czas pokaże i myślę że prędzej niż to się niektórym wydaje.

...

Drogi Historyku. Cytuję Twoje słowa: "forum powstało po to by swobodnie się wypowiadać", nie odbieraj mi tej mozliwości bo sam sobie zaprzeczasz.

Nie było moim zamiarem odbierać Ci prawo wypowiedzi , być może żle zrozumiałem treść twojego postu , czytam twoje posty w innych tematach i mogę powiedzieć że dla mnie jesteś spoko . Sosnowiczaninie szkoda że tak mało ludzi nie tylko z pyrzowic pisuje na naszym katowickim forum a przecież problemów jest wiele ale widocznie boją się ludziska surowej ręki sprawiedliwości pinochetów i ich dowódców , nowi margrabiowie na włościach śląskich w swoich dzielnicach trzymają plebs za mordeczki.

historyk, niestety nie tylko w slaskich ale i co dla nas najgorsze - zaglebiowskich / i tu oczywiscie bez obrazy dla pewnych sympatycznych ludzi z zaglebia wraz z naszym poczciwym bylym grubym / , pozdrowionka dla forumowiczow , oczywiscie tez nie wszystkich , p.s. tych co sie juz za mym parszywym pisaniem stesknili zapewniam ze jutro a najdalej pojutrze napisze cos wiecej , papa

tu 154 chodziło mi o obecne wielkie księstwo śląskie w jego obecnych granicach administracyjnych od północnych rubieży po południowe i o wszystkich władców poszczególnych dzielnic nadanych przez obecnych władców.Pozdro.

co do ' trafnych decyzji kadrowych ' masz calkowita racje historyku , ostatnio byla nia proba usuniecia bylo nie bylo doskonalego fachowca od spraw ' osobowki ' kolegi - ' ducha piwnicy pod baranami ' , tylko po to by sobie mogla kolezanka ' bialy kiel ' tamze posiedziec i tylko , no ale cenzura widac dziala i na szczescie nowe kierownictwo szybko sie z tego 'wspanialego pomyslu ' wycofalo , i chwala im za to , tak wiec widzicie drodzy forumowicze pani nr. 2 i sosnowiczninie czemu to moze i powinno sluzyc - mowa oczywiscie o forum , i drazac dalej ten temat chcialbym skierowac odpowiedz na pytania kol. gagarina i pani nr. 2 glownie , oraz pozostalych forumowiczow nie znajacych tematu ; kazdej wladzy nalezy patrzec na rece , bez cenzury np. dziennikarskiej , moglaby ona poczynac sobie bardzo frywolnie i bez zadnych ograniczen , oczywiscie powszechnie wiadomo ze takie praktyki sa mozliwe tylko w spolecznosciach demokratycznych , gdzie wladza wybierana jest demokratycznie czego nie mozna niestety powiedziec o oddziale pyrzowickim , bo sposob w jaki odbylo sie przejecie wladzy , byl swoistym zamachem stanu , co raczej z demokracja nic wspolnego nie ma , nieprawdaz pani nr. 2 , wiec po co zadalas to pytanie , dlaczego nie pytalas o to podczas poprzedniego forum , wtedy ci to nie przeszkadzalo , wtedy jak pisal il62 , uzyto srodkow nikczemnych w celu realizacji przewrotu marcowego , i wtedy rozumiem , w/g ciebie wszystko bylo o.k. , a teraz jak sie cos o was napisze to zaraz sie larum podnosi ze prowokacja itd., dlaczego pytam ????????????? , powtarzam raz jeszcze , wladzy , kazdej wladzy powinno sie patrzec na rece , dla dobra ludzi i jej samej - ament .

rany! Ty potrafisz pisać z sensem. W kwestii patrzenia władzy na ręce zgadzam się z Tobą zupełnie i nie ma tu o czym dyskutować. Jednak mam małe zastrzeżenia co do pochopnie wyciąganych wniosków albo informacji nie do końca sprawdzonych. Owszem kolega "specjalista" został na chwilę usunięty z osobówki ale nie po to żeby tam robić miejsce dla "białego ząbka" ale dlatego ,że jako specjalista powinien znać przepisy i nie dawać ciała jak to zrobił. Tam miejsca nikomu robić nie trzeba bo są ciągle wakaty. Gdybyś był jednym z nas możliwe ,że wiedziałbyś o kulisach tej sprawy. Po drugie przewrót marcowy jak to trafnie nazwałeś nie był bezpośrednio spowodowany forum ale poczynaniami poprzedniego kierownictwa. Możliwe, że przyśpieszyło i zakończyło agonię.
Wskaż mi oddział gdzie kierownik był wybrany demokratycznie ha ha ha ha ha ha ha poszedłeś po bandzie ale to chyba był element humorystyczny, przedni kawał .
Jeżeli ktoś ma ochotę pisać to proszę bardzo , ale na temat mu znany a nie w celu taniej sensacji, podburzania i sprawiania fałszywej opinii na zewnątrz. No oddziale jest tyle roboty i takie braki kadrowe ,że nikomu sie nie chce analizować poczynań kierownictwa o ile nie dotykają bezpośrednio pracownika. A poza jednostkami , które wiedzą za co oberwały nikt nikogo sie nie czepia. Popytaj wśród załogi ale tej tam pracującej a nie tych którzy zostali przeniesieni bądź sami odeszli. Już zaczynam zazdrościć pracy na innych oddziałach , wśród szczęśliwej , zgranej, pozbawionej problemów załogi pod czujnym okiem wyrozumiałego, dobrego kierownika wybranego przez załogę w demokratycznych wyborach oddziałowych. :wink:

Tu 154, nareszcie spod pokładów jadu zaczynają wyzierać promyki rzeczowych spostrzeżeń – demokracja, patrzenie władzy na ręce, dobro ludzi itp. Nie sposób się nie zgodzić, i każda władza musi mieć to na względzie, poprzednia (którą jak nikt inny krytykowałeś a teraz nazywasz poczciwą) niewiele sobie z tego robiła, czas pokaże jak będzie z obecną i ..........następną, jak zapowiada historyk.. Sporo czasu spędzasz na naszej stronie, przejrzyj inne fora i tematy. Cała Polska zrzędzi na szefostwa, robotę, kolegów itp..
Gdyby ta paplanina.........przepraszam „swobodna wymiana myśli” miała obalać kierownictwa i nadkierownictwa, byłoby takie wesołe miasteczko, że i Ty i ja załapalibyśmy się po kilka razy. Szanuj swoją inteligencję i przypomnij sobie rankingi z przełomu roku „kto dostąpi zaszczytu.......?” , wszyscy doskonale wiedzieli, że długoletni zaszczycony poleci, o czym przesądzono i wcześniej i wyżej. Skoro już mienisz się cenzorem jako urzędnik ze sporym stażem, weź pod uwagę, że to jednak duża merytoryczna odpowiedzialność (patrz licznik wejść na stronę) . Swoją drogą założę się o każde pieniądze, że o takim cenzorze obecna władza nie śniła nawet w snach najczarniejszych! :D

RZECZPOSPOLITA BABSKA

Na Berdyczów - dobre , i to pisze człowiek , który próbował zgłębiać tajniki kobiecego umysłu metodą Braila . Ha . Ha . Ha.
Do Iła - 62 . Jak Masz problemy ze zrozumieniem znaczenia pewnych skomplikowanych słów - możesz skorzystać ze słownika . To nie wymaga doktoratu jak opanowanie złożonej czynności obsługi klawiatury . I broń Boże nie Jestem sufrażystką - wróć - feministką . To chyba bardziej zrozumiałe określenie dla przechodzonych maszyn z poprzedniej epoki . Ha . Ha . Ha . Aż Mi się czka .
P.S. Dziękuję pozostałym koleżankom , ze wreszcie zabrały głos . To ważne !

Back
Do góry