Nie tylko dla orłów.

Oświadczenie

Witam wszystkich szanownych forumowiczów , a szczególnie kolegów i koleżanki z Pyrzowic. Miałem nie brać udziału w tym co się tutaj pisze , lecz ponieważ kilku tajemniczych forumowiczów bez twarzy i honoru próbuje tutaj przedstawić kłamliwy obraz mojej skromnej osoby , niniejszym oświadczam : To ,że nie lubiłem grubego było i jest prawdą , narobił mi ten człowiek trochę pod górkę , ale jestem w stanie mu to wybaczyć , ot taki miłosierny gest mam do tego prawo , tu przy okazji sprawdza się stare przysłowie "szanuj szefa swego bo mozesz mieć gorszego" , nie rozumiem dlaczego niektórzy anonimowi koledzy i koleżanki teraz mi to wypominają i głośno wyrażają swoją negatywną opinię o tym człowieku. Dlaczego za jego rządów wtedy głośno swojej opini nie wyrażali ?? , Ja potrafiłem to zrobić. Natomiast co zasię tyczy obecnej pani kierownik to wcale nie muszę jej niczego wybaczać i nie mam zamiaru , a moja opinia o niej pozostaje nie zmieniona , jaką wyrażam zawsze i głośno , w przeciwieństwie do nie których ukrywających się forumowiczów z Pyrzowic. Jeśli ktos chce podyskutowac na ten temat proszę jawnie i otwarcie może być tu na tym forum , jeśli to ma być dalej z ukrycia ja w tym udziału brać ni będę. Z braterskim pozdrowieniem OLO.
p.s mała uwaga do niektorych forumowiczow probujących mnie kojarzyć z róznymi postaciami tu występujacymi , pewne rzeczy próbować mi wmówić a pewne przypiąć - wiem ze honor i odwaga teraz bardzo staniała więc jeśli poczujecie to w sobie to mozecie pisać a jeśli nie to lepiej zamilknijcie na zawsze , żebym nie musiał komuś , czegoś przypominać - żegnam.

Olo nikt Ci nie każe pisać ani czytać tego forum , rozumiem twoją flustrację ale spójrz na to wszystko inaczej , jak pokazuje współczesna historia polski to wraz ze zmianą rządów zmienia się władza publiczna czytaj kierownictwa instytucji takich jak my, idzie to bardzo głęboko , nominacja tegoroczna na 1 ego pilota lotniska pokazała kto tak naprawdę jest kim , kto tak bardzo chciał odejścia grubego i najważniejsze kto grał od zawsze w drużynie nowego pilota.Przyjdzie czas i wierz mi że ludzie Ci już nie zaistnieją bo zawsze będą chodzić z piętnem tz przechrzt , i tym miłym akcentem jeżeli czytasz to forum kończę
PS Olo skoro utworzono to forum to czemu na nim nie pisać , wszak nie każdego interesuje sport lub telenowele.

Drogi Historyku! Forum jest do pisania owszem ale nie do wymyślania teorii spiskowych i wyładowywania frustracji. Masz jakiś problem sam ze sobą to musisz ewentualnie prosić o poradę specjalistę - bo forum tego nie załatwi.
Każdy myślący i inteligentny człowiek na obojętnie jakim stanowisku zdaje sobie sprawę ,że nie jest ono dożywotnie. Ważne ,żeby woda sodowa nie uderzyła do głowy i ciągle pozostać człowiekiem. I to wszystko. Nawet dziecko wie , ze im wyżej wejdziesz tym boleśniejszy jest upadek jeśli spadniesz. Daruj sobie posty nie wnoszące nic do dyskusji, obserwuj, czyhaj na" wroga" i daj ludziom pracować. Jednak odnoszę wrażenie, że "mieszając" w Pyrzowicach masz w tym swój interes. Nikt nie oczernia innych bez konkretnego planu ( z wyłączeniem "moherowych beretów", parapeciarek i dewot) i nie wiem jeszcze skąd pomysł na nicka bo Twoja znajomość historii jest średnia, ale domyślam się że miał skierować podejrzenie na kogoś innego. "Kończ Waść wstydu oszczędź" Pozdrawiam.[/b]

Oj dopiekło zefirkowi , to dobrze wszak prawda w oczy kole , mój nick jak to nick mógłby być inny ale taki mi się podoba , co do mojego stanu umysłu i wiedzy historycznej to wszystko oki . Nie musisz drogi(a) zefirku cytować Kmicica w stosunku do mojej osoby bo ja nie chciałem władzy i jej nie mam i mieć nie chcę , a w przewroty również się nie bawię , staram się oceniać rzeczywistość taką jaka ona jest a że masz inną ocenę to już twoja sprawa , przyjmuję to do wiadomości i również pozdrawiam.

Jeszcze jedno ,nigdy by mi do głowy nie przyszło by nick kojarzyć z konkretną osobą , tak mogą robić tylko ci którzy właśnie właśnie tworzą spiskową teorię dziejów.

witam serdecznie po kilku dniach nieobecnosci , widze zwe troche sie tu tematow zebralo , wiec spiesze rowniez wziac udzial w dyskusji . do zefirka ; sprawa ' specjalisty od osobowki ' wcale nie jest taka do konca jak ty to przedstawiasz , moze i ' dal ciala ' , choc nie jest to chyba az takie straszne uchybienie , w porownaniu do jego osiagniec , a i skala sprawy tez nie jest tak powazna , wiec nie przesadzajmy , czesc towarzystwa z tzw. osobowki , siedzi na 4 literach i nie robi nic , wszystko moze sobie spokojnie przejsc w jedna lub druga strone , bo lepiej sie obrocic i nie widziec , niz pozniej miec problemy , wiec ci ludzie ' ciala dac nie moga ' , a ten jeden czlowiek , przez te lata raz sie pomylil , i od razu problem , choc nie myli sie ten co nic nie robi , i jeszcze slowko co do wody sodowej i czlowieka ; to wszystko , naprawde , czyzbys pisala to o naszej wspaniale rozwijajacej sie nowej pyrzowickiej karierze ???? , nic bardzej trafnego ; woda sodowa i i byc czlowiekiem!!!!!!!!!! , co zas tyczy sie historyka , to nie widze przeciwskazan do jego pisania , a o co chodzi ???????? , przeciez jego posty sa jak najbardziej czytelne i chyba dla wszystkich zrozumiale , i moze sie pani / pan / choc raczej pani / zefirek zamiast weszyc kto to pisze jako historyk , zastanowi , ale tak naprawde solidnie dlaczego - pozdrowienia dla historyka !

oczywiscie musze dodac zeby nie bylo zadnych niedomowien , ze nie chodzi mi o wszystkich pozostalych ludzi z 'osobowki ' , tylko o niektorych , stara dobra gwardia zawsze bedzie ' dobra ' i nie tylko o wiek tu chodzi , pozdrawiam forumowiczow , oczywiscie tez nie wszystkich jak zawsze .

sorry , bylbym zapomnial drodzy forumowicze , sprawa ' klapolotki ' czy jakos tam tym forumowiczom razem jest / to takie ' wash and go ' czyli polaczenie gastarbeitera czestochowsko - pyrzowickiego , czy na abarot /zajmiemy sie osobno , ale zapewniam , ze bedzie powrot , gute nacht , meine liebe forumowicze .

Witam szacowne grono lotczików a szczególnie tu154 , co do zefirka (ki) to szkoda słów wystarczy przeczytać post dotyczący protestu w sc i już wiemy z kim mamy do czynienia a mianowicie zefirek napisał ni mniej ni więcej jak ....jak można domagać się podwyżki na 5 m-cy przed likwidacją , czy mam coś dodać? a może jak zefirek zacytować cosik z Sieńkiewicza on w koalicji taki modny? Sce mi sie spać niebawem sie odezwe.Pozdro.

be52 , co z toba , czy moze atrament ci wysechl cy jaka inna franca , a tak sie dobrze zapowiadales ?, szkoda , bo wygladalo to na zdolnego pisarza , witam wszystkich tak jak zawsze .

do goscia

dzieki za dobre slowo , przynajmniej ktos jest obiektywny , choc z tym ' jadem ' to troche przecholowalas , bo on przy stronie przeciwnej wyglada jak stara poczciwa vitamina c , serdecznie pozdrawiam

do historyka

gdybys cos wiedzial n/t tegotygodniowej kontroli z uc kat. ktora miala miejsce w pyrzowicach , w porcie to napisz cos n/t , zapewne sznowne grono forumowiczow chcialoby sie cos dowiedziec jakie sa efekty naszej ' paplaniny ' , nara.

ha ha ha ha ha tu154 czy Ty w całej swojej naiwności myślisz ,że efektem paplaniny (zrozumiałej zresztą tylko dla Ciebie i Historyka) były odwiedziny "góry" w Pyrzowicach? Proszę Cię !!!! więcej rozsądku. Póki co w Pyrzowicach i nie tylko, ludzie zaczynają forum traktować z przymrużeniem oka. A domyślam się,że nie taki był Wasz zamiar. Zaczynam wyraźnie widzieć podobieństwa do sytuacji z początku roku. W styczniu ruszyło forum a w marcu było po wszystkim. Masz teraz nadzieje ,że skoro ruszyłeś temat na 2 m-ce przed datą przedłużenia p.o to coś zmienisz? Możliwe, jednak jesteś zbyt maluczki, nikt Ciebie ani forum nie będzie pytał. Te decyzje kadrowe są dużo powyżej "naszych" możliwości i dobrze ,że są / będą podyktowane realną oceną pracy a nie paplaniną sfrustrowanych byłych "lotników". Zastanawia mnie co osiągasz opluwając osobówkę? Zastanawia jednak nie interesuje tak na dobrą sprawę.
Drogi tu154 również nie interesuje mnie kto skrywa się pod nickiem historyk , bo wiem na pewno ,że to człowieczek któremu mało co przychodzi do głowy ( jego ulubiony zwrot z poprzednich postów ha ha ha ha) poza zaspokojeniem własnych chęci oczernienia innych. Rzeczywistość drogi Historyku można oceniać będąc jej częścią a nie kimś znającym ją z przekazów ustnych . No a co do domagania sie podwyżki to dalej uważam ,że nie jest to najlepszy pomysł i tyle. Mam prawo tak uważać hehehe

Przede wszystkim: aktywiści forum czepiajcie się tematów , problemów , zagadnień a nie osób. Wtedy ta dyskusja będzie interesująca. Przechodzę zatem na stronę większości czyli biernych czytelników. Przemyślcie sprawę i nie rzucajcie jadem w złości a wtedy do rzeczowej dyskusji na pewno nie jeden forumowicz sie dołączy. Pozdrawiam wszystkich !!!!

A jednak scherlokiem o ty mnie jesteś , oceniam rzeczywistość z bliska bardzo bliska , nie imputuj mi oczerniania osobówki , a kwestia oceny to już pisałem , czy ten temat powstał w styczniu w ściśle określonym celu tego nie wiem bo nie ja go założyłem , a co się stanie za ( jak piszesz 2 m-ce) to się zobaczy ( i tu zgoda) nie my będziemy o tym decydować.

Jeszcze jedno zwrotu AKTYWISCI często używano w minionej epoce peerelu , to że widzę dzisiaj wiele podobieństw n.im przywożenie przełożonych w teczkach to dzisiaj standard . Pomimo tego nie przypinaj forumowiczom takiej etykietki

Mój drogi!!! , czasy kiedy używano tego zwrotu znam tylko z opowiadań ale nie w tym okresie ono powstało. Polecam zamiast lektury forum np Encyklopedię PWN.
aktywiści [łac. activus ‘czynny’], nurt polityczny na ziemiach polskich w okresie I wojny światowej; skupiał zwolenników współpracy z państwami centralnymi, opartej m.in. na Akcie 5 listopada- jak już!
to jeśli chodzi o genezę (geneza - pochodzenie, rodowód; zespół warunków powstania i rozwoju danego zjawiska.) słowa i o jakiej etykietce tym razem bredzisz. Jesteś przepełniony negatywnymi uczuciami i kompleksami w gruncie rzeczy. Ludzie szczęśliwi, wolni i pewni swoich przekonań nie biorą do siebie wszystkiego co usłyszą czy przeczytają ( większość mojego postu była do tu154 ha ha ha no chyba ,że jesteście jednością). Wyluzuj, jest lato, piękna pogoda, wyjedz na urlop ( aha nie stać Cię - czekasz na podwyżkę) , zaszalej , może zmień pracę!!!! na lepiej płatną. Ha ha ha to czasem pomaga!!!

PS. "przywożenie przełożonych w teczkach" przyznaje nie znam tego zwrotu za to znany mi jest inny " wywożenie na taczce" ale chyba to nie to samo ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O zefirka czyta encyklopedię PWN no no , cieszę się że się dokształcach , cieszy mnie również to że stać cię na wczasy , z taką pensją? a może męża? , o mnie się nie martw .
PS. Oglądałaś "Psy" Pasikowskiego , zresztą bez znaczenia po prostu niechce mi się z tobą rozmawiać ,,,,,,,,,złą kobietą jesteś"
Z twoich postów wynika że tracisz nerwy zefirku.

:mad:A co tu oceniać!!!!????Duet kierowniczo-dyspozytorski(w Pyrzowicach wiedzą o kogo idzie)-mam nadzieję,że już niedługo;kolorową-kiedy ona sama się ceni bardzo wysoko-mam nadzieję ,że juz niedługo.
:) "...ale zemsta choć leniwa..."-mam nadzieję,że już niedługo.
Eh , klapolotki,czy jak tam wam,nigdzie już wam nie będzie tak dobrze -poprostu do roboty:D - mam nadzieję ,ze już niedługo.

Back
Do góry