Najważniejszy temat i data dla celników - 17.04.2009r.

• Thread starter Thread starter Armagedon
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Danzigerzoll,
polecam Tobie film "C.K. Dezerterzy":)
Dzisiaj trzeba umieć Się sprzedać i sprzedać Swoje racje. Siedząc i nic nie robiąc się cofasz. Można też jak kolega Danzigerzoll liczyć, że Cię docenią (kategoria A i B) - "wysoko, najedzony i za nic nie odpowiada" :).
Pamiętaj, łaska Pańska na pstrym koniu....
DDR z sentymentu ,za młodego chodziło się do Niemiec z mamą i tatem po buty (w starych po nowe) i oczywiście po gumisie:), ale to też pamięć RAM.
DDR:cool:

Oj, DDR... O łasce Pańskiej i tej jej pstrym koniu to mógłbym Ci sporo opowiedzieć (popytaj w Gdańsku)... "CK Dezeterów" uwielbiam, ale przytaczasz z "Kochaj albo rzuć" (też lubię!)

Nic nie szkodzi adminie i tak kończę dyskutować z Pawełkiem. Stracił honor i nie ma z nim o czym gadać. Popieram pomysł DDR i proponuję wszystkim aby w tym temacie nie reagować już na osoby, które po prostu nie rozumieją celników. Żegnam, to twoje podlizywanie się władzy na forum jest po prostu ohydne. Fuj, żeby aż tak się poniżać dla paru groszy.

DDR,Armagedon !

Okazuje się, że czytanie między wierszami przerasta możliwości niektórych aktywistów Forum :confused: Nie wszyscy chcą pojąć moją aluzję odnośnie gorących ulic posierpniowych i zachodzących tam sytuacji i zjawisk !
Poza tym GW - to tylko klasyczny przykład.Poparcie PO,PSL spada -
- strasznie się spociłem z tego powodu / pomijając wynik tego typu sondaży w zależności od zamówień politycznych ? /.
Proszę mi przypomnieć zachowania innych ugrupowań będących w przeszłości u władzy w stosunku do SC :D.Proszę mi przypomnieć politykę ZZ działających w SC , nie TYLKO w styczniu ub.r.​

Właśnie przeczytałem komunikat Ministra Finansów o rozpocząciu prac nad zastąpieniem podatku akcyzowego od samochodów podatkiem ekologicznym. Chciałoby sie powiedzieć, nareszcie. Ile może trwać ta patologia z zaniżaniem wartości z jednej strony i chorym ustalaniem tej wartości z drugiej. Obawiam sie jednak, że tym razem organem podatkowym, właściwym do pobierania tego podatku, nie będzie już NUC. Nie ma już klimatu na sztuczne dodawanie obowiązków celnikom w celu zachowania ich miejsc pracy. Tak więc, życze powodzenia w zapowiadanych protestach.

Już kilka dni temu zwracałem uwagę na fakt,iż US przejmują kontrolę nad akcyzą.Nikt tego nie zauważył w kontekście ewentualnych protestów.
Tylko udowodnianie sobie , kto jest większym jastrzębiem SC.​

Celman

Wszystkie zmiany dotyczące akcyzy są na razie hipotetyczne.Przypomnij sobie koleje losu KAS.Pozdrawiam.

dyskusja

może zamiast szermierki słownej podyskutować o meritum.
porozmawiamy o terminach jeśli będzie o czym dyskutować.
pozdrawiam

Panowie,
dzisiaj służby mundurowe protestują w Poznaniu na rynku przeciwko obcinaniu im pieniędzy z Budżetu ( zauważcie moment protestu - oni już dostali podwyżki w tym roku)! W sumie spontaniczna akcja, zmówiło się kilku działaczy i już trąbi tvn24 i za nimi wszystkie media. A My?
Nie dostaliśmy podwyżek, nasz(?) Szef SC Jacek Kapica ściemnia, że wszystko zależy od jakieś pieprz....j ustawy, która nie wiadomo kiedy i czy wejdzie w życie. Proszę mi podać teraz merytoryczny argument nie organizowania powszechnego protestu w Służbie Celnej!
Organizujemy protest, początek 17.04.2009 r. - 100% kontroli !
Dostaję pytania dlaczego jest taka forma protestu?
Wyjaśniam:
1. Ma szansę wziąć w niej udział Każdy Celnik.
2. Zwracamy uwagę mediów i mamy ich poparcie (najważniejsze - nagłaśniamy 30% Budżetu i i niewypłacenie zapisanej w nim podwyżki).
3. 100% frekwencji, uniemożliwiamy SSC wprowadzenie jego pretorian na granicach wschodnich, morskich i lotniskach. Już teraz proszę Grupy Mobilne o pomoc przy kontroli w w/w miejscach:)
4. Niczego nie tracimy - mówię o urlopach na żądanie, zwolnieniach (premiach) itp.
5. Mieć satysfakcję z wykonanej pracy- bezcenne:)
Kolejki, które niewątpliwie się utworzą na granicach napewno nie będą na rękę decydentom i o to chodzi!
p.s.
Celman - wal prosto z mostu o co Tobie kaman?
Danzingerzoll ... proszę Cię zmień zdanie i protestuj.
Zachęcam do merytorycznych postów.

Ostatnia edycja:
Już kilka dni temu zwracałem uwagę na fakt,iż US przejmują kontrolę nad akcyzą.Nikt tego nie zauważył w kontekście ewentualnych protestów.
Tylko udowodnianie sobie , kto jest większym jastrzębiem SC.​

Co to znaczy US przejmują kontrolę nad akcyzą, piszesz w czasie teraźniejszym, możesz rozwinąć?

protest

.... protest jest wyrazem desperacji .... nikt nie chce protestu, jednak mysle, że jestesmy zmuszeni do tego... wszystkie slużby mundurowe dostały podwyżke, a my znowu pominienci...

proponowana ustawa promuje kadre MF , i kadre wyzszego szczebla .... masz pako prpozycje rozwiazania chociaz jednego problemu ??? to pisz, a nie siej zametu !!!!!!!!

Ja to widze tak. Przez wiele lat celnicy nie przejmowali sie swoja pensja poniewaz nie byla dla nich ona najwazniejsza Nie musze mowic co mam na mysli. Teraz kiedy czasy sie zmienily jest CBŚ, CBA policja dziala sprawniej nie jak np w latach 90tych coraz trudniej o cos innego jak tylko te.. 1800pln? bo nie wiem dokladnie ile macie.... Ogolnie spoleczenstwo tak Was postrzega! (wielkie domy, drogie samochody, wycieczki na kanary, a jeszcze podwyzke by chcieli) a co moze tak nie jest? Faktem jest to, ze wielu z Was ma rece czyste jak chirurg przed operacja, ale taka opinie zgotowali Wam starsi koledzy i kolezanki. Dziwicie sie, ze nikt Wam tej kaski dac nie chce? OD kiedy walczycie o podwyzki? o emerytury? od ilu lat? Wszelkiej masci media co rusz trabia o skorumpowanych celnikach, jak to zaraz nazwiecie czarnych owcach, ale to wystarczy ! poparcia w spoleczenstwie raczej nie znajdziecie, bo taka WASZA opinia zszargana i ten caly protest jest nic nie wart. i komu krzywde zrobicie? kierowca TIRow, ktorzy znowu bede musieli gnic w wielkich kolejkach?, bo Wam sie przypomnialo, ze za malo zarabiacie, ze po 15 latach emerytury nie ma? no i oczywiscie ochrony prawnej, ktora zapewne bardzo by sie co niektorym z was przydala ! JEDNYM słowem nic nie zdzilacie jedyne co Wam sie uda osiagnac jest wieksza _milosc_ ludzi do WAS :) Pozatym z tego co wiem PRAWIE kazdy zoll ma wyzsze jest kumaty i napewno w cywilu znalazl by sobie prace za godziwe pieniazki wiec w czym problem? skoro sluzba jest licha to trzeba szukac szczescia gdzie indziej. Wydaje mi sie, ze kazdy z Was dobrze wiedzial na co sie porywa jakie sa zarobki perspektywy itp.. wiec w czym problem?

no to jaśniej się zrobiło, pewnie nie na długo

prawa emerytalne należne służbie mundurowej są sprawą najistotniejszą zaraz po tym jak zaprzestanie się procesu likwidowania służby celnej.
w tej chwili sprawa stanęła na forum parlamentu i każda inicjatywa w tym także podjęte przez związki zawodowe jest ważna /nie wdając się ocenę poszczególnych inicjatyw /. niezrzeszeni są większością i wypada by zajęli stanowisko.
każda inicjatywa jest bezcenna. powodzenie prostej logistycznie akcji w tym zakresie może skutkować poważnymi zmianami w ustawie.
może panowie parlamentarzyści spojrzą na sprawę - trochę z naszej perspektywy - ludzi cła, którzy od lat realnie zmagają się na codzień z kryzysem w SC. ustawa powinna być poprawiona z uwzględnieniem spraw zapomnianych / alokacja, masowe sprawy karne, mobbing, sprawy płacowe / oraz w oparciu o diagnozę całej administracji, a nie kosmetykę z jednoczesnym przeniesieniem kosztów z odpowiedzialnych za kryzys SC na podległych funkcjonariuszy /np.ucywilnienie /.
kłania się upolitycznianie i brak trwałej polityki kadrowej skutkujące trendem do zmiany statusu SC i funkcjonariusza celnego. Przecież niedawno administracja celna obchodziła poważny jubileusz i wylano tony słów nad dorobkiem, wagą i znaczeniem służby celnej,
fakty mówią same za siebie.
pozdrawiam

Posłuchaj Pako 2

Służby Celnej nikt nigdy nie lubił i nie nie będzie lubił, bo taka nasza specyfika pracy. My nie jesteśmy policją, gdzie oprócz mandatów, przede wszystkim mają za zadanie pomagać ludziom. Na całym świecie celnicy są i będą nielubiani.
Co do czarnych owiec. JJak ktoś ma klapki na oczach, to będzie widział tylko to co chce. Tyle już się na ten temat gadało, że nie ma sensu tego znowu wałkować.
Poza tym, widzę, że nie masz najmniejszego pojęcia jak jesteśmy traktowani przez władzę, i co nam obiecywano, a co a tego mamy? Dlatego nie wypowiadaj się o nas więcej, bo jeszcze raz powtórzę, albo masz klapki na oczach, albo jesteś nędznym prowokatorem.

A tak sobie teraz pomyslalem, ze cos tam wspominaliscie o 100% kontroli tak? no dobra.. to robicie jednego tira na caly dzien.. ? oto chodzi? a nie boicie sie, ze kierowcy np zablokuja wam droge do domu? :)

TY cieciu spadaj z tego forum

A tak sobie teraz pomyslalem, ze cos tam wspominaliscie o 100% kontroli tak? no dobra.. to robicie jednego tira na caly dzien.. ? oto chodzi? a nie boicie sie, ze kierowcy np zablokuja wam droge do domu? :)
Jak tak nie cierpisz celników to wypad z tąd przemytasie przebrzydły wiem że jesteś z warmińsko mazurskiego palancie

Jak tak nie cierpisz celników to wypad z tąd przemytasie przebrzydły wiem że jesteś z warmińsko mazurskiego palancie

Sluchaj leszczyku nie mow tak do mnie, bo za cienki bolek jestes kozaczek przed kompem i typek na strzala wiec grzeczniej troche i wlasnie pokazujesz jaka jest cala SC koledzy napewno sa dumni z takiej czarnej owcy jak Ty.

Back
Do góry