Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Musze Cię zmartwić Kolego, ale obecnej inflacji żadna służba nie rekompensuje, a w cywilu to w ogóle się trzeba cieszyć, że się ma pracę.Postarajcie się dostać do prawdziwej służby, gdzie podwyżki przewyższają inflację. A nie są od niej niższe.
Trzeba tylko posiadać tajną wiedze psychologów, jak nakłamać w testach, żeby zrobić z siebie super-funka: wrażliwego na krzywdy, ale twardego i nieustępliwego, inteligentnego, ale nie takiego, co zjadł wszystkie rozumy i wie więcej od przełożonych...itd itp.Ciekawe w jaki sposób niby można kogoś przygotować
Hej, tak się składa że ja ^^Hej, czy jest tutaj ktoś kto obecnie bierze udział w rekrutacji do SCS na Śląsku? Test wiedzy 11.03 Katowice?
Nasi "młodzi" przyszli końcem 2021 i nic takiego nie mają, miesiąc praktyk i narazie tylePodobno kandydaci przyjęci po 08.2021 teraz muszą odbyć ~3-miesięczną służbę przygotowawczą (nie wiem czy to dobre określenie, może raczej szkolenie?) w skoszarowanej formie, na wzór innych służb. Czy ktoś już leci tym trybem i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce? Są głosy, że jest to cykl kilkudniowych wyjazdów i zdalnych zajęć, ale też takie że jest to rzeczywiście 3-miesięczny wyjazd i skoszarowanie przez cały ten okres.
Pewnie trafili do działów "zadaniowych" i mają tzw szkolenia praktyczne prowadzone na szybko przez "starych" w myśl zasady - praktyka czyniNasi "młodzi" przyszli końcem 2021 i nic takiego nie mają, miesiąc praktyk i narazie tyle
Witam,
Na wstępie powiem że nie jestem członkiem jakiegokolwiek związku w służbie od 8 miesięcy, a nie wstąpiłem do związku z prostego powodu nic taki związek dla mnie nie oferuje większość urzytkównikow tego forum to emeryci którym się nudzi następna część z Was wyrzuca tu gorzkie żale jak to nie jest źle itd. Ale siedzi dalej i robi minimum z minimum .Wydaje mi się że boicie się młodych bo im się chce pracować najważniejsze są emerytury 15 15a itd. A ze służbą mundurowa macie tyle wspólnego co listonosze nie obrażając listonoszy. Posty wrzucane przez młodych odrazy są wyśmiewane blokowane. Pewnie zaraz będzie pytanie skoro nie jestem w związku co tu szukam, i nie powinienem tu pisać związki pod jaka nazwa by nie były i skąd się nie wywodziły nie zachęcają do wstąpienia w szeregi nic nie proponują dla młodych tylko m- ka i nic więcej. Szanujcie nas bo my zaczynamy przyjmujemy Wasze obowiązki czy to służba celna czy skarbowa zgorzknienie jakie jest na tym forum i próba zniechęcenia młodych przekracza wszelkie granice, opowiadanie że jak starzy odejdą to będzie się działo śmieszy mnie i większość młodych nikt nie jest nie zastąpiony nauczcie się tego i odejdziecie z honorem i podniesiona głowa, albo przekazujcie wiedzę żeby coś po was zostało. I żeby nie było zaraz co ja tam wiem o służbie mi też zostało parę lat mnie też chwyta 15 latka pomimo to chce pracować a nie narzekać zawsze mozna odejść z godnością ale trzeba mieć odwagę i pomysł na przyszłość.
Ciekawe co by na to powiedziała Agata Flis? aż strach się bać!Witam,
Na wstępie powiem że nie jestem członkiem jakiegokolwiek związku w służbie od 8 miesięcy, a nie wstąpiłem do związku z prostego powodu nic taki związek dla mnie nie oferuje większość urzytkównikow tego forum to emeryci którym się nudzi następna część z Was wyrzuca tu gorzkie żale jak to nie jest źle itd. Ale siedzi dalej i robi minimum z minimum .Wydaje mi się że boicie się młodych bo im się chce pracować najważniejsze są emerytury 15 15a itd. A ze służbą mundurowa macie tyle wspólnego co listonosze nie obrażając listonoszy. Posty wrzucane przez młodych odrazy są wyśmiewane blokowane. Pewnie zaraz będzie pytanie skoro nie jestem w związku co tu szukam, i nie powinienem tu pisać związki pod jaka nazwa by nie były i skąd się nie wywodziły nie zachęcają do wstąpienia w szeregi nic nie proponują dla młodych tylko m- ka i nic więcej. Szanujcie nas bo my zaczynamy przyjmujemy Wasze obowiązki czy to służba celna czy skarbowa zgorzknienie jakie jest na tym forum i próba zniechęcenia młodych przekracza wszelkie granice, opowiadanie że jak starzy odejdą to będzie się działo śmieszy mnie i większość młodych nikt nie jest nie zastąpiony nauczcie się tego i odejdziecie z honorem i podniesiona głowa, albo przekazujcie wiedzę żeby coś po was zostało. I żeby nie było zaraz co ja tam wiem o służbie mi też zostało parę lat mnie też chwyta 15 latka pomimo to chce pracować a nie narzekać zawsze mozna odejść z godnością ale trzeba mieć odwagę i pomysł na przyszłość.
Dajcie chłopakowi czas. Odwali jeszcze drugie tyle co odsłużył i wyprostuje się sam. Zrozumie ten marazm etc.WTF?!
1. Ortografia.
2. Interpunkcja.
Jeżeli taka "mołodziesz" przejmie po mnie obowiązki, to ekhm... skłoniłeś mnie do służby do ostatniego dnia życia![]()
Młody kolego, zanim coś napiszesz pomyśl, niby w jaki sposób możesz mieć wpływ na swój rozwój zawodowy. Sam nic nie zdziałasz, skrzyknij się z młodzieżą, zapiszcie się do związku i do dzieła, forsujcie swoje postulaty, przecież do młodych świat należy. Nie oceniaj wyrobu po opakowaniu, jak i służby, bo stażu masz jak oranżada przydatności do spożycia. Żeby nie było nikogo nie zniechęcam, a skoro zdecydowaliście się pełnić służbę w naszej formacji mundurowej (pomimo zniechęcania), zachęcam do przejmowania pałeczki po zrzędliwych staruszkach. Na forum każdy może pisać, przecież forum i papier prawie wszystko przyjmie, ale jak przychodzi do działania, to większość krzykaczy dziwnie milknie.Witam,
Oj tam oj tam, nie ma jak elita i przyszłość narodu, ortografia, dobre maniery, kto by się tym przejmował, grunt to się nie przejmować i starych pogonićI właśnie o tym mówię ..... Narzekanie i wyżej głowę mam niż sram brak argumentów to czepie się pisowni.
No, podejście arcyciekawe. ZWIĄZKI mają szkolić funkcjonariuszy !!??? Rzuć postulat prosto do szefowej ( awans murowany)Po 8 miesiącach służby wiem że nie jestem zniechęcony podoba mi się praca to raz. Dwa nie mam po co być członkiem związku bo związki z tego co widzę aby piszą listy, akcja oddolna jest tłamszona przez same związki bo covid bo niedziela bo urlop, trzy skoro nie z niechęcasz czemu nie odpowiadasz na posty młodych o pytania z egzaminu ogólnego egzaminu zkz czy językowego? Czy jak wygląda praca w innych komórkach dlaczego związki nie mają gotowych szkoleń on linę dla młodych prowadzonych przez tych starych merytorycznych nie mówię o Atenie jednej drugiej trzeciej tylko panel prosto ze związków dla młodych, nie mów wstąp w szeregi i zmieniaj z tego co widzę związek niechce się zmieniać każdy ciągnie w swoją stronę
To może poczytaj ciut przepisów, dowiesz się o obowiązkach pracodawcy i o prawach ZZNie lepiej żeby tylko składki zbierały, a jeśli chodzi o awans stopnie z tego co widzę w scs są tylko dla ozdoby