• Witaj na stronie i forum Związku Zawodowego Celnicy PL!
    Nasz Związek zrzesza 7879 członków.

Wstąp do nas! (KLIKNIJ i zapisz się elektronicznie!)
    Jeśli wolisz zapisać się w tradycyjny sposób pobierz i wyślij odpowiednią deklarację Deklaracja członkowska I Deklaracja członkowska dla emerytów, rencistów i zwolnionych
    Korzyści i ochrona wynikająca z członkostwa w ZZ Celnicy PL (KLIKNIJ) plus inne benefity, np. zniżki na paliwo!
    Jeżeli podejmiesz decyzję o rezygnacji z członkostwa w Związku Zawodowym CELNICY PL pobierz, wypełnij i prześlij druk Rezygnacja_z_członkostwa
    Składki członkowskie należy wpłacać na konto: 44 1600 1462 0008 2567 1607 7001 w BGŻ BNP PARIBAS
    ZZ CELNICY PL ul. Otmuchowska 50, 48-300 Nysa, NIP: 7542935512, REGON: 160186970, KRS: 0000303717
    Znajdziesz NAS na FACEBOOK -Zarząd Główny Związku Zawodowego Celnicy PL Liczba obserwatorów: ponad 4,8 tys. LINK

Krajowa Administracja Skarbowa chce protestować, nawet idąc na masowe zwolnienia

Pracownicy i funkcjonariusze 50-tysięcznej Krajowej Administracji Skarbowej szykują się do akcji protestacyjnej. - Sytuacja w naszej formacji stanowi zagrożenia dla bezpieczeństwa finansowego państwa oraz codziennego bezpieczeństwa Polaków - ostrzega w rozmowie z tvn24.pl Sławomir Siwy, szef największego związku zawodowego w KAS. O fatalnych nastrojach świadczą nie tylko słowa związkowców, ale też wyniki badań, które przeprowadził sam resort finansów.

Imprezę czas zacząć...
??? Grilowanie w czasie sezonu urlopowego to na 100%, ale dopiero za miesiąc 🥃. Problemem będzie zebranie "grupy uderzeniowej" :unsure:...może jednak coś ruszy na jesieni, chociaż wtedy prognozuję głownie wnioskowanie emerytalne, bo młodzież tryska zdrowiem i optymizmem :sleep:

... nastawaj w porę, nie w porę, [w razie potrzeby] wykaż błąd, poucz, podnieś na duchu z całą cierpliwością, ilekroć nauczasz. Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom ...
2 List do Tymoteusza

Pracownicy i funkcjonariusze 50-tysięcznej Krajowej Administracji Skarbowej szykują się do akcji protestacyjnej. - Sytuacja w naszej formacji stanowi zagrożenia dla bezpieczeństwa finansowego państwa oraz codziennego bezpieczeństwa Polaków - ostrzega w rozmowie z tvn24.pl Sławomir Siwy, szef największego związku zawodowego w KAS. O fatalnych nastrojach świadczą nie tylko słowa związkowców, ale też wyniki badań, które przeprowadził sam resort finansów.
Podoba mi się stwierdzenie ,, największego związku zawodowego w KAS,,. Szkoda tylko że już niedługo przez tą falę odejść ze służby tak nie będzie. Nie chcą nas w służbie. Czym się kierują nie wiem. Będę czekał na nasz protest. Zobaczymy czy uda się powtórka z historii. 2006 czy 2016( mam nadzieję że nie pomyliłem) . To byłaby piękna sprawa przed emeryturą znów w tym uczestniczyć. Inna forma protestu nic nie da.?

Back
Do góry