To ważne - Dzień Rodziny 15.05.2025 r.

1746991500248.jpeg

Koleżanki i Koledzy!!!

15 i 16 maja br. nasi pracodawcy po raz kolejny włączyli naszą organizację do Globalnego Ruchu Społecznego na rzecz bliskości „HumanBE – Dwie Godziny dla Rodziny” organizowanego przez fundację - Instytut Humanites – Człowiek i Technologia.

Ta akcja ma na celu zachęcenie do pogłębienia relacji międzyludzkich i spędzenia czasu z najbliższymi bez codziennych dystraktorów. To doskonała okazja na zatrzymanie się na chwilę i pielęgnowanie naszych relacji.

My również jako związek cenimy Wasz dobrostan psychiczny i jak najbardziej popieramy działania podejmowane w zgodzie z ideą społecznej odpowiedzialności na rzecz osób czynnych zawodowo. Wierzymy, że inicjatywa ta wpływa pozytywnie nie tylko na jednostkę, ale również na całą organizację, bowiem spędzanie wspólnego czasu z najbliższymi i wzmacnianie z nimi więzi, przynosi korzyści zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. Dlatego tak ważne jest, aby dbać o zachowanie równowagi w tych dwóch obszarach.

Hasło tegorocznej edycji akcji to „Wielkie marzenia łączą pokolenia!”, dlatego popieramy inicjatywę.

Zapraszamy wszystkich do wykorzystania tego momentu, do nawiązania bliższego kontaktu z najważniejszymi dla nas osobami i podzielenie się z nimi swoimi marzeniami!

A marzeń mamy wiele, zarówno zawodowych, jak i prywatnych.

Zarząd Główny
ZZ CELNICY PL

Attachments

Hasło tegorocznej edycji akcji to „Wielkie marzenia łączą pokolenia!”, dlatego popieramy inicjatywę.

Zapraszamy wszystkich do wykorzystania tego momentu, do nawiązania bliższego kontaktu z najważniejszymi dla nas osobami i podzielenie się z nimi swoimi marzeniami!

A marzeń mamy wiele, zarówno zawodowych, jak i prywatnych.
...

No 15.05.2025 r. ... Drogie Koleżeństwo ... SPRAWDZAM ...

Ten 15 MAJA, spokojnie możemy potraktować jako POPARCIE in blanco od Zarządu !!
Nie róbmy tego dla nikogo innego, tylko dla własnej RODZINY.

Zostańmy z Rodziną w domu, oddajmy dla Rodziny krew, dla Rodziny zadbajmy o zdrowie.
Rodzina, to także "zdarzenia losowe" czy ból brzucha dziecka, zasłabnięcie rodziców, własne rozwolnienie i in. Bądźmy TWÓRCZY DLA RODZINY, bo od nas samych zależy jej przyszłość!

Nie żałujmy tego JEDNEGO dnia straty czy paru złotówek, dla możliwości poparcia
i rzeczywistego WYWALCZENIA wszystkich ostatnich postulatów związkowych;
dodatków, uznań, zaliczeń, a także nowej Ustawy Modernizacyjnej.

Jeśli teraz pokażemy SIŁĘ JEDNOŚCI, to i później wygramy nowe sprawy ...

Przekazujcie komu możecie kanałami prywatnymi, niech tym razem nasza nieobecność będzie zauważona! Ja przesyłam wiadomości znajomym funkcjonariuszom, obawiam się jedynie, że staniecie kliku działów w centralnej Polsce nie da aż tak dużego wydźwięku, ale stojącą granica przed wyborami byłaby idealna kartą przetargową podczas rozmów. Wywalczmy to, przecież nam wszystkim na tym zależy…

Ostatnia edycja:
Post wysłany do akceptacji administratorów do wszystkich grup na FB związanych z SCS oraz KAS na jakich jestem.
  • Funkcjonariusze SCS - zaakceptowany i udostępniony
  • Krajowa Administracja Skarbowa (ta prawdziwa oddolna) - czeka na akceptację
  • Solidarność KAS to My - czeka na akceptację
  • NieIgnorujKas - czeka na akceptacje

Mało już kontaktów posiadam. Niemniej jednak do kilku osób apel o działania na rzecz rodziny w dniu 15.05.2025 wraz z linkiem do tego tematu wysłałem!
Powodzenia!

Post wysłany do akceptacji administratorów do wszystkich grup na FB związanych z SCS oraz KAS na jakich jestem.
  • Funkcjonariusze SCS - zaakceptowany i udostępniony
  • Krajowa Administracja Skarbowa (ta prawdziwa oddolna) - czeka na akceptację
  • Solidarność KAS to My - czeka na akceptację
  • NieIgnorujKas - czeka na akceptacje
Aktualizacja:
Post zaakceptowany tylko na grupie Funkcjonariusze SCS.
O ile brak akceptacji przez moderatorów Solidarności i Alternatywy jestem w stanie zrozumieć. To brak powyższego plakatu na grupie Celników na FB czyli Krajowa Administracja Skarbowa ta prawdziwa oddolna kompletnie nie rozumiem.

Aktualizacja:
O ile brak akceptacji przez moderatorów Solidarności i Alternatywy jestem w stanie zrozumieć. To brak powyższego plakatu na grupie Celników na FB czyli Krajowa Administracja Skarbowa ta prawdziwa oddolna kompletnie nie rozumiem.
To przecież FB Celnicy.pl, chyba że jestem w błędzie.

To przecież FB Celnicy.pl, chyba że jestem w błędzie.
Aktualizacja:
Na KAS ta prawdziwa oddolna już post jest dodany.

Back
Do góry