@angel81
Tak to przedstawiałem do członków zwiąku w Opolu po spotkaniu z DIAS. DIAS wysłała później jeszcze pismo zmieniające proporcje dla dodatków motywacyjnych na 70% do 200%.
"Pracownicy KAS i Funkcjonariusze SCS IAS w Opolu
Koleżanki i Koledzy!
W dniu 17.11. odbyło się spotkanie z DIAS w Opolu w sprawie rozdysponowania dodatków motywacyjnych tj. dodatkowych środków, które są dla pracowników i funkcjonariuszy w wysokości odpowiednio 4646zł i 4236zł średnio na etat. To jest cala pula.
Związek nasz i inne ZZ także wnioskowały, by rozdysponować całą pulę w grudniu.
Dyrekcja uznała, że środki powinny być rozdysponowane w połowie w grudniu i druga część w przyszłym roku w czerwcu bodajże.
Czyli do rozdysponowania pozostaje połowa z ww. kwot czyli 2323 zł i 2118 zł dla KSC.
Pierwotne zasady rozdysponowania jakie proponowała Dyrekcja są znane, bo były rozsyłane.
Po spotkaniu Dyrektor Izby zaproponowała kompromis i rozdysponowanie środków w proporcji 50% do 150% średniej.
Są to fundusze uznaniowe, a zatem dodatek może być nie przyznany wcale. Związek negował taką możliwość, jednak nie uzyskaliśmy tego i w efekcie mamy jedynie zapewnienie, że dodatek motywacyjny zostanie przyznany powszechnie, jednak nie można wykluczyć incydentalnych sytuacji, że nie zostanie komuś przyznany wcale.
Jak wspomniałem negowaliśmy to, jednak ustawa nie wymaga od DIAS w tej konkretnej sprawie uzgodnienia zasad, a jedynie wysłuchanie opinii związku. Tak to sprytnie ujęto w ustawie.
Środków tych można spodziewać się na kontach w okolicach 6 grudnia.
Ponadto będą w grudniu jeszcze NAGRODY, które mamy z oszczędności na funduszu płac. Dyrekcja nie potrafiła jeszcze powiedzieć w jakiej średniej wysokości na etat, ale przyznała, że oszczędności są i będą NAGRODY.
Ponadto są do wypłaty środki w wysokości około 2200zł średnio na etat, to jest dodatkowa pula, którą znalazł Minister Finansów na spotkaniu 15.11.
Dyrekcja mówi, że środki te otrzymali z MF jako pieniądze na paragrafy płacowe z dodatków specjalnych i zadaniowych i tak powinni je rozdysponować.
Ja w trakcie spotkania uzyskałem informację z IAS w Olsztynie, że akurat tam na spotkaniu trwającym równolegle ustalono i Dyrektor wyraził na to zgodę, że te środki ostatnie zostaną wypłacone po równo dla każdego.
Dyrekcja została o tym poinformowana i miejmy nadzieję, tak przynajmniej zrozumiałem, przyznała Pani Dyrektor, że jeżeli tylko taka możliwość rzeczywiście istnieje, to czemu nie.
Byłoby to w naszej ocenie sprawiedliwe, gdyż jedna pula tj, dodatki motywacyjne są różnicowane, druga pula NAGRODY także i trzecia z powodzeniem mogłaby być wypłacona po równo dla każdego.
Jak to się wszystko skończy zobaczymy, bo widzimy też zaangażowanie MF w to wszystko i nie wiemy jak to się wszystko skończy - chodzi mi o zasady podziału, bo środki są niezagrożone.
Na koniec smutna wiadomość.
Podwyżki w przyszłym roku MF zaplanował na niższym poziomie niż w innych formacjach. Jest to 497zł średnio na etat w KSC, 432zł w FSCS i 337zł POZ. W innych formacjach jest 677zł. Jest to niesprawiedliwe i jest to nierówność wobec prawa, dlatego będziemy sprawę dążenia do równego traktowania kontynuować. Decyzja jest u Ministra Finansów, którą może podjąć bez ingerencji w treść ustawy budżetowej. Może to zrobić w każdej chwili, nawet w przyszłym roku, więc jest wciąż czas na działanie.
Mam prośbę gorącą. Jeżeli związek będzie w przyszłości zwracał się z apelem o zaangażowanie, to o ile chcemy wyższych podwyżek i dążenia do realizacji pozostałych znanych postulatów, które postawiliśmy w sporach zbiorowych, chcemy być traktowani poważnie i otrzymywać podwyżki w przyszłych latach co najmniej na poziomie innych formacji, musimy odpowiadać masowo na te apele. Ogół musi być zaangażowany. Wtedy możemy coś wywalczyć. Inaczej stawiamy MF w sytuacji, po co im dawać więcej, skoro nie wykazują chęci do działania. Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym i proszę o więcej
Ja się nie poddam nigdy i nie ustanę w działaniu, ale bez Waszego zaangażowania nie jestem w stanie pewnych rzeczy osiągnąć.
Pozdrawiam serdecznie
Sławomir Siwy
ZZ Celnicy PL"